Vergeten mee te nemen op vakantie naar Thailand

Veel vakantiegangers kennen het wel. De vakantieperiode breekt aan en alles is goed gepland, denk je. Nog even snel de checklist voor de koffer afvinken en dan op naar het zonnige Thailand.

Aangekomen in je hotel in Bangkok blijken er toch vaak verschillende artikelen vergeten te zijn. Uit verschillende onderzoeken heeft Thailandblog een top 10 van de meest vergeten artikelen samengesteld.

Ondanks dat je zou verwachten dat Nederlanders goed voorbereid op vakantie naar Thailand gaan, blijken belangrijke spullen vaak vergeten te worden. De meeste vakantiegangers blijken echter wel gebruik te maken van de bekende checklist.

Top 10 vergeten mee te nemen naar Thailand

  1. Oplader voor mobiel, camera en andere elektronische apparaten.
  2. Toiletartikelen (tandenborstel, scheermesje, ladyshave, scheerapparaat).
  3. Zonnebril.
  4. Zonnebrandcrème.
  5. Vergeten kleding (slippers, zwembroek, korte broek, ondergoed).
  6. Medicijnen.
  7. Reisverzekering.
  8. Vaccinaties voor de vakantie.
  9. Elektronica (camera, mp3 speler, laptop).
  10. Paspoort.

.

Interessant is het om te zien dat vrouwen andere artikelen noemen dan mannen. Op plek één bij vrouwen staat de zonnebril. Terwijl op plek één bij mannen de oplader voor elektronische apparaten bovenaan staat. Daarnaast noemen vrouwen veel vaker verzorgingsproducten en toiletartikelen.

Checklist

Verstandig is het om voor de vakantie een checklist te gebruiken. Op internet staan tientallen checklisten per vakantiegebied, soort reis en/of het aantal personen. Het vergeten van belangrijke zaken als een reisverzekering, medicijnen of vaccinaties kan vervelende gevolgen hebben. Het is daarnaast irritant als de batterij van de mobiel of camera leeg is als je geen oplader voorhanden hebt. Natuurlijk kun je de vergeten artikelen ook in Thailand aanschaffen, maar dan moet je die eerst gaan kopen en je hebt het artikel bij thuiskomt dubbel. Zonde van het geld, want bijvoorbeeld een goede zonnebril is niet goedkoop.

Reisverzekering

Ben je vergeten een reisverzekering af te sluiten voor je vakantie naar Thailand? Dat kan nog voor vertrek, maar eenmaal op je bestemming kan het niet meer. Wil je daarom snel nog een reisverzekering afsluiten? Dat kan hier: Reisverzekering afsluiten!

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Top 10 vergeten mee te nemen op vakantie naar Thailand”

 1. cor verhoef zegt op

  Het klinkt misschien raar, maar ik ben ooit eens iets vergeten wat niet eens in het lijstje staat; geld. Ik stond op het vliegveld van Mexico City en wilde een reis checque wisselen en tot mij bloedstellende consternatie bleek dat ik die niet bij me had. Thuis laten liggen. Er waren in die tijd nog geen pin automaten. Om een heel lang verhaal heel kort te maken. Alles is allemaal goed gekomen dankzij een Mexicaanse vriendin die me uit de narigheid hielp. Ergo: je mag alles vergeten, behalve geld.

  • Jacques zegt op

   In iedere stad een andere schat is dus een goede voorzorgsmaatregel als je veel reist.

 2. Ferdinand zegt op

  Top 10 vergeten zaken die je bemerkt als je aankomt in je hotel in Bangkok. Op no10 staat “paspoort”. Benieuwd hoe die mijnheer mevrouw door Schiphol en Suvanaphum is gekomen. Nrs 1 (opladers ed) 6 (medicijnen) en 9 (electronica) kunnen inderdaad vervelend (of kostbaar) zijn, de rest als toiletartikelen en een paar slippers lijken me lokaal snel opgelost.
  Zelfs no 11, je vrouw vergeten, moet in Bangkok of Pattaya toch nauwelijks tot problemen leiden.

  • Khun Peter zegt op

   Ferdinand, wel eens van een noodpaspoort gehoord?

   • BA zegt op

    Wel eens een noodpaspoort aangevraagd? 🙂

    Als je er tijdens kantooruren en thuis op tijd achter komt is er nog wel iets te regelen. Maar sta je een uur of 2 uur voor vertrek op het vliegveld dan kan dat ontzettend lastig zijn.

    Je moet in elk geval de volgende documenten hebben:
    -Uitreksel uit GBA
    -Andere vorm van identificatie
    -Kopie van proces verbaal bij vermissing
    -pasfoto

    Ik kwam er een keer achter dat mijn paspoort zoek was, terwijl ik mijn spullen aan het pakken was voor een vlucht naar Houston op maandagochtend in de vroege uurtjes. Snel gezocht naar de mogelijkheid voor een nooddocument. Zondagnacht richting Schiphol vertrokken, daar aangifte van vermissing gedaan, rijbewijs mee voor identifiactie, pasfoto mee maar die is daar ook wel te regelen. Zit je alleen met een uitreksel uit het GBA hoe kom je daar in vredesnaam aan. Uiteindelijk heeft de Marechausee met wat telefoontjes hier en daar wat kunnen regelen maar volgens de regels moet je er zelf mee op de proppen komen. Erg vriendelijk dus want ze hadden ook kunnen zeggen zoek het maar lekker uit. Paar stressvolle uurtjes later toch een noodpaspoort en kon naar Houston vliegen de volgende morgen.

    Als je de smoes ‘vergeten’ bent dan weet ik niet of ze wel zo makkelijk zijn met het verstrekken van een nooddocument.

    Als jij vlak voor vertrek bij de incheckbalie in je binnenzak voelt en je paspoort blijkt nog thuis te liggen dan denk ik dat je heel weinig kans maakt om je vlucht nog te halen, tenzij je dicht bij Schiphol woont 🙂

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Ferdinand,
   Kijk maar eens naar programma’s als “Airport” of aanverwanten, dan zal je zien hoe dikwijls mensen zonder of verlopen paspoort in de luchthaven aankomen.
   Meestal leggen ze hun paspoort thuis klaar , om hem zeker niet te vergeten en komen ze in de luchthaven tot de ontdekking dat hij thuis inderdaad nog steeds klaar ligt op kast of tafel.
   Ook al gezien dat ze het verkeerde paspoort bij hebben. Zo hebben ze soms het paspoort van de thuisblijver mee.
   Gevolgen zijn paniekerige telefoons naar de thuisblijver, familie, buren of vrienden en helse taxi- of autoritten tegen de tijd.

 3. Fluminis zegt op

  De knuffel van de kinderen staat bij mij bovenaan. Eerste paar nachten zijn de kleine kids dan helemaal van slag.

 4. Mia zegt op

  Vreemd. Mn eerste keer Thailand helemaal niets vergeten. Bij geen van mn vakantiereizen. Op een trip na. Reisje naar mn geboorteland Suriname..vergeten om mn moeder daar achter te laten:)

 5. BA zegt op

  Ik zeg altijd met een paspoort en een creditcard kom je de hele wereld rond.

  Al het andere, kleding, tandenborstels, telefoons en laders, zonnebrillen etc noem het allemaal maar op kan je lokaal kopen.

  Als ik richting Thailand vlieg heb ik ook meestal maar een paar kilo bagage mee. Wat kleding, en in mijn handbagage mijn laptop. Verder niks. Ik zie soms mensen met mega koffers, maken zich druk of ze wel onder die 23 KG zitten. Ik vraag me meestal af wat je in hemelsnaam meezeulen moet om op die 23 KG te komen 🙂

  • Sir Charles zegt op

   Dat geldt andersom ook, hutkoffers gevuld met flessen nam pla, allerlei etenswaren, boeddhistische attributen en verscheidene andere snuisterijen die meegezeuld worden.

   Heb diverse keren meegemaakt bij echtparen die voor mij in de rij stonden dat ze nog even de koffer opendeden om er iets aan toe te voegen of er uit te halen om aan het vereiste gewicht te voldoen.
   Een vluchtige blik was genoeg om te constateren dat de koffers gevuld waren waarmee een winkelschap van de AH rijkelijk voorzien kan worden.

   Tegenwoordig is vrijwel (bijna) alles toch ook lokaal verkrijgbaar in Nederland.

  • Rob V. zegt op

   Voor zomaar een vakantie heb je aan bankpasje(s), paspoort, wat kledingstukken, opladers etc. genoeg. Maar als je partner in het andere land woont/woonde dan zul je toch weleens allerlei dingen meenemen voor een enkele reis: oude/nieuwe kleding, producten die in het andere land niet (makkelijk) te koop zijn, kadootjes (stroopwafels voor de Thai, kleren voor de Nederlanders) etc. zodat je heen en terug toch een overvolle koffer hebt, die je na aankomst snel leeg kan maken zodat je tijdens je verblijf maar een paar kilo mee te sjouwen hebt.

 6. Jan DT zegt op

  Beste mensen,

  Nummer 1 is altijd je paspoort zonder paspoort kom je nergens !!!!
  Nummer 2: creditcards –geld en reisverzekering
  Nummer 3: medicijnen

  Rest is te koop. Voor mensen is soms de foon belangrijker als hun paspoort

 7. maria berg zegt op

  Als ik op vakantie ging naar Thailand, was 23 kilo veel te weinig, 5 potten pindakaas, 2 Edammer kazen, chocolade, verschillende soorten hagelslag, stroopwafels enz. Om mijn fam. die daar woont blij mee te maken en dat is zeker zeulen. De blijde gezichten, maken dan veel goed.

  • roswita zegt op

   Edammer kaas en Chocolade (van Houten, Milka) zijn in Thailand makkelijk te verkrijgen. Bij gaat altijd 2 kilo muntdrop mee, Mijn Thaise vrienden vinden dat , na eerst aarzelend proeven, erg lekker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website