Snelle treinen Bangkok en luchthaven BKK

Sinds december 2009 wordt proef gereden op de nieuwe en snelle spoorverbinding tussen Bangkok en de internationale luchthaven Suvarnabhumi Airport. Naar verwachting zal de lijn in het voorjaar van 2010 volledig in gebruik zijn.

De 28,6 kilometer lange spoorlijn is het eerste traject met elektrische bovenleiding in Thailand. De link verbindt de luchthaven met de City Air Terminal Makkasan in Bangkok. Dit nieuwe vervoersknooppunt in het noordoostelijk deel het centrum biedt aansluiting op de “blauwe lijn” van de MRT-metro. 

Vijftien minuten
Tot op heden reden Thaise treinen hooguit 80 km per uur, maar op dit traject worden snelheden tot 160 kilometer per uur gehaald. De exprestreinen verbinden de luchthaven zonder stop in 15 minuten met het Makkasan Station. In de volksmond heet dit nu al de “roze lijn”. 

Booming Lat Krabang
Op de lijn gaan ook stoptreinen rijden. Deze treinen (de “rode lijn”) overbruggen de afstand in 27 minuten. De stoptreinen stoppen o.a. in Lat Krabang: de booming voorstad van Bangkok bij de luchthaven. Lat Krabang is niet alleen een woonstad, maar er hebben zich bijvoorbeeld de laatste jaren ook twee universiteiten gevestigd, waardoor Lat Krabang een bruisend studentenleven kent. Een andere ontwikkeling is dat steeds meer bedrijven kiezen voor Lat Krabang, vanwege de nabijheid van de luchthaven en de ruimte. De verwachting is dat de nieuwe verbinding de ontwikkeling van Lat Krabang verder zal stimuleren. Lat Krabang heeft al diverse betere hotels

De spoorweg ligt hoog op peilers en is geheel kruisingvrij. De geschatte kosten van het project bedragen 25,9 miljard Thaise Baht : 540 miljoen Euro. In 2005 is met de werkzaamheden begonnen. 

De exploitatie van de spoorlijn is in handen van de State Railway of Thailand (SRT). 

Een kaartje van Suvarnabhumi naar het Makkasan station gaat 160 THB kosten.


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Van BKK airport naar Bangkok in 15 minuten”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website