De toeristische industrie in Thailand trilt na van wederom een enorme ramp.

Hoewel hotels zelf niet overstroomd zijn, merken ze dat de angst er bij de toeristen goed in zit. De beelden van de overstromingen die de hele wereld overgingen hebben voor een flinke terugval in het aantal boekingen gezorgd.

Daling bezettingsgraad hotels

Veel gastenverblijven rondom de populaire Khao San Road in Bangkok melden een daling van 50 procent van de bezettingsgraad. Dit ondanks het feit dat er geen overstromingen in de directe omgeving zijn. Ook alle nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals het Grand Palace, zijn gewoon open.

De populaire vakantiebestemmingen in het zuiden van Thailand, waaronder Phuket en Krabi, hebben niets met de overstromingen te maken gehad. Toch ontvingen hotels annuleringen van bezorgde reizigers.

Geen reden om weg te blijven

Glenn Ferrer, manager van het Kata Beach Resort & Spa in Phuket, benadrukte deze week dat er voor zonzoekers geen enkele reden is om weg te blijven van de zuidelijke eilanden. “De prijs van etenswaren is iets gestegen, maar er zijn geen tekorten. De bevoorrading verloopt nu via Zuid-Thailand en Maleisië. Het Zuiden van Thailand wordt op geen enkele wijze beïnvloed door de overstromingen. De vliegvelden van Phuket, Krabi en Koh Samui zijn allemaal volledig operationeel. De stranden zijn prachtig de zon schijnt volop. Alle winkels en uitgaansgelegenheden zijn open.” zo besluit Gelen Ferrer.

Vertrouwen van reizigers

De overstroming is de laatste in een reeks van gebeurtenissen die het vertrouwen van reizigers in Thailand ondermijnd. In 2008 waren er politieke protesten die leiden tot de sluiting van twee van de drukste internationale luchthavens. Vorig jaar vielen er 91 doden in het centrum van Bangkok na een langdurige demonstratie tegen de regering.  Hoewel de roerige politieke situatie zich lijkt te hebben gestabiliseerd, zijn de recente overstromingen wederom een flinke domper voor het toerisme.

Suvarnabhumi International Airport, de grootste luchthaven van Thailand nabij Bangkok, is volledig operationeel. Don Mueang Airport, dat zich uitsluitend bezighoudt met binnenlandse vluchten, werd wel gesloten als gevolg van de overstromingen. Volgens de Thaise overheid zal het water in Bangkok zich de komende weken verder terugtrekken. Toeristen hebben niets te vrezen en kunnen vol vertrouwen naar Thailand afreizen.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Toeristische sector Thailand voelt gevolgen overstromingen”

  1. grada zegt op

    En het is nergens voor nodig want je kan alle kanten op hoor.

    • Robert- Nana zegt op

      De immegration office Jomtien – Pattaya doet nog steeds hun best om de touristen het land uit te jagen !!!!!!

      • ruud zegt op

        waarom nu altijd zo negatief doen. Begrijp ik niet hoor. Hoe dikwijls ben je al het land uitgestuurd hier. Ik denk dat , wanneer ze moeilijk doen, er altijd wel iets niet in orde is en daar ben je dan zelf schuld aan.
        Ruud

  2. BramSiam zegt op

    Nou, de “rampgeschiedenis” van Thailand gaat nog wel wat verder terug dan 2008. Eerst waren het staatsgrepen die de toeristen ontmoedigden. De laatste in 1992, door Gen. Suchinda. Daarna kwamen de ziektes als SARS en H5N1 vervolgens de Tsunami en daarna pas de geel- en roodhemden en dan nu de overstromingen.
    Toeristen laten zich echter niet verjagen. Die komen juist op gedoe af. Amsterdam trekt hele hordes toeristen, niet ondanks, maar dankzij z’n red light district, z’n coffeeshops en de chaos met de metro, Bangkok idem dito. Verkeerschaos, a-go-go’s, khatoeys, stinkende riolen, beer bars. Als je daar niet van houd kun je beter naar Singapore gaan.

    • @ BramSiam, ik ben het niet eens met wat je schrijft. Het type toerist die Thailand graag wil hebben zijn de toeristen uit het hogere segment. Die komen niet voor verkeerschaos, a-go-go’s, khatoeys, stinkende riolen en beer bars.
      De toeristen die kiezen voor de luxe resorts zijn interessant omdat die het meeste te besteden hebben. Een zeer lucratieve markt zijn de medische toeristen, Thailand zet daar fors op in.

  3. luc.cc zegt op

    In Pattaya schijnen wel alle hotels vol geboekt te zijn “toeristen van de overstroming” uit Bangkok.Ook in de buurt van Sukhumvit zijn vele hotels vol geboekt ook met overstromings vluchtelingen. Sukhumvit staat nog droog.

  4. Ernst-Otto Smit zegt op

    Ik zat net te grappen met een journalist van de Volkskrant over de nooit eindigende Thailand perikelen.
    We missen nog een aardbeving of amnestie voor Thaksin. Uitkomst blijft gelijk.

    Thailand krijgt natuurlijk nog een lading slecht nieuws te verwerken dat het fijne vakantiegevoel bij potentiële reizigers wegneemt.

    Boekingen bij Green Wood Travel zijn verder oké. Een twintigtal echte annuleringen en vele telefoontjes en e-mails met vragen. Het lijkt wel of we virus (TIV) hebben opgelopen wat niet te behandelen is.

    Groeten uit een droog Centraal-Bangkok,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website