Statistieken over het toerisme in Thailand

In de onderstaande infographic staan een aantal aardige wetenswaardigheden over het toerisme in Thailand. Zo lezen we dat de meeste toeristen die Thailand bezoeken, Chinezen zijn. Dat Thailand van de Asean landen de meeste toeristen ontvangt. Maar ook dat Arabieren de ‘big spenders’ zijn in Thailand.

No votes yet.

6 gedachten over “Statistieken over het toerisme in Thailand

 1. Wederom een ZEER betrouwbaar overzicht. Als er 1 bezoeker uit UAE (9,3 miljoen inwoners) staat hij gelijk bovenaan. Ik begrijp ook uit dit overzicht dat er maar weinig Amerikanen naar Thailand komen terwijl ik daar meer over struikel dan de Chinezen.
  En natuurlijk gaan we dit jaar meer dan de 26 miljoen toeristen registreren, al was uit vorige verhalen te lezen dat het aantal Chinese toeristen met 30 % was teruggevallen.
  Maar ik geniet van dit soort “statistieken”, het geeft het onbeperkte optimisme van de Thaien aan.

  • Als ik het overzicht goed begrijp, komen er 3,03 miljoen Amerikaanse toeristen naar Thailand.
   Dat lijkt me niet weinig.
   Bovendien wonen er in Thailand veel Amerikanen.
   Die zijn hier terecht gekomen tijdens de oorlog met Vietnam.

   • 3,03 staat bij de vlag van Maleisië. Het is niet de vlag van de VS.

   • Beste Ruud,

    Dat is de vlag van Maleisië in het overzicht en daar komen jaarlijks 3,03 miljoen en dat zijn ook de dagjes toeristen en werkers uit Maleisië.

    uit de USA (paspoort technisch) zijn dit jaar (per 30.11.2014) 674.056 personen gekomen, inclusief Visa-run Amerikanen

    Vandaar dat bepaalde landen hoge aantallen kennen, want werkende Russen gaan 4 x per jaar naar het buitenland vanwege hun Visa met work-permit.

    Groet.
    Pieter

  • Als ik het overzichtje zie, komen er 3.03 miljoen Maleiers naar Thailand. Dat zullen vast niet allemaal half-Amerikaanse moslima’s zijn die hier komen zeevissen. De vlag lijkt inderdaad verdacht veel op die van de VS. Het aantal VS-burgers dat hier komt overstijgt zeker niet het aantal hamburgers dat in de diverse fastfoodketens over de toonbank schuift. Vaker kom je Aussies en Nieuw-Zeelanders tegen.
   Ik vind het hier (in Hua Hin) overigens nog steeds betrekkelijk rustig en zie al verscheidene Russen het brommertje in de aanbieding doen op de gratis advertentie -sites, nu de roebel rap keldert. Maar ik sluit me aan bij het door de vorige spreker aangehaalde optimisme. Doet u mij nog maar een rustig bakje.

 2. Sorry, ik heb de vlag niet goed genoeg bekeken.
  Ik zag die strepen staan en dacht gelijk aan de vlag van Amerika.

Reacties zijn gesloten.