Beste lezers,

De hoofdverantwoordelijke van het landoffice in Pak Thong Chai weigert om een usufruct te registreren omdat ik niet gehuwd ben met mijn vriendin. Ik heb al een tijdje geleden een woning laten bouwen op een stuk grond van deze vriendin.

Heeft mevrouw de hoofdverantwoordelijke gelijk? Indien neen, wat kan ik doen ?

Groet,

Jean (BE)

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Weigering van landoffice Pak Thong Chaiom om usufruct te registreren wegens niet gehuwd”

 1. ruud zegt op

  In Khon Kaen heb ik een levenslange usufruct geregistreerd staan op een eigendomsbewijs van een stuk grond van vriend, dus wettelijk is er geen probleem.

  Hoe je een hoofdverantwoordelijke van het landoffice daarvan moet overtuigen, heb ik geen idee van.
  Dat zal ervan afhangen, waarom die hoofdverantwoordelijke die usufruct weigert.

 2. Han zegt op

  Ik heb twee jaar een met stuk grond van mijn vriendin hetzelfde gedaan omdat ik er een huis op ging bouwen. Geen enkel probleem.
  Een maand of drie geleden heb ik nog een stukje grond gekocht voor mijn vriendin en toen we de overdracht gingen regelen in het landoffice vroeg het afdelingshoofd, die zich mij nog herinnerde van de vorige keer, of het ook op mijn naam moest en omdat dit zo simpel was hebben we dat direct gedaan. Kopien van paspoort, wat formulieren ingevuld en klaar. Dit keer heb ik niet het gebruiksrecht maar het kan bv niet verkocht worden zonder mijn toestemming.

 3. peter zegt op

  Although the law does not prevent Foreigners from being able to apply to register a usufruct on a land, however, this is still subject to the discretion of the Land Officer.

  https://www.siam-legal.com/realestate/Usufructs.php

  Het lijkt erop dat je niet veel kan doen. Advocaat ? lease? Of ga trouwen.

 4. Ton Reijnders zegt op

  Hij heeft geen gelijk. google op usefruct thailand.
  Daar staat alles laat hem dat ook lezen.
  Landoffice Khonkaen geeft geen probleem.

 5. Erik zegt op

  Toen wij kochten adviseerde de advocate me geen vruchtgebruik te vragen want het zou mogelijk worden geweigerd omdat wij niet getrouwd zijn. Het is langlopende huur geworden met aantekening daarvan op het chanoot.

 6. Ger-Korat zegt op

  Usufruct is juist bij uitstek geschikt als je niet getrouwd bent want het is een zakelijke overeenkomst en staat los van het familierecht, je kan het met een ieder afsluiten bedoel ik.
  Mijn tip, ga naar een groter kantoor van Land Office zoals in Korat-stad want daar is het wel bekend, ik denk dat onbekendheid in Pak Thong Chai een rol speelt. Je bent niet plaats of gemeentegebonden bij grond/huistransacties van het Land office want het is gewoon een centrala database welke men gebruikt om alles vast te leggen.

  • Chris van het dorpje zegt op

   Ik moet iedere jaar naar het landoffice om de landbelasting te betalen .
   Omdat mijn vrouw land op verschillende plekken in Pakthongchai heeft ,
   moet ik ook naar twee verschillende landoffices gaan .
   Wat ik wil zeggen , er zijn 2 landoffices bij Pakthongchai ,
   lukt het bij de een niet , ga dan naar het andere office
   en probeer het daar .
   En anders , Khorat is niet ver weg .

 7. Joop zegt op

  Lijkt mij een onjuist standpunt van die ambtenaar. Wil die persoon soms geld zien? Volgens mij kan je een dergelijk contract ook met een wildvreemde afsluiten. Anders maar een advocaat inhuren; dat zal ongetwijfeld helpen om die ambtenaar te overtuigen.

 8. Henny zegt op

  Misschien heeft u aan deze link baat bij (ombudsman Thailand):

  https://complaint.ocpb.go.th/home/condition?lang=EN

 9. Renévan zegt op

  Het is het beste een usufruct af te sluiten als je niet getrouwd bent. Iedere overeenkomst aangegaan tijdens het huwelijk kan weer ongedaan worden gemaakt. Dus ook het usufruct. Maar als de betreffende ambtenaar niet meewerkt heb je daar niet veel aan.

 10. Winlouis zegt op

  Beste blogleden, ik had graag ook wat informatie in verband met het opmaken van het Usufruct. Ik heb in 2014 een Condo gekocht in Pattaya, verleden jaar heb ik de condo laten overschrijven op naam van mijn Thaise echtgenote, omdat er dan minder problemen zijn als ik kom te overlijden. Ik wou ook een Usufruct laten opmaken in het landoffice van Pattaya, het is ook geweigerd. Wij wonen in Nongkhae, District Saraburi. kan ik daar naar het landoffice gaan voor het Usufruct te laten opmaken of kan dit alleen waar de eigendom gelegen is. Is er iemand hiervan op de hoogte.? Indien dit niet kan, naar welk hoofdkantoor zou ik dan wel nog kunnen gaan voor het Usufruct te laten opmaken. Aub.? Met dank bij voorbaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website