De toeristische bedrijven op Khao San Road komen weer enigzins  tot leven nu meer buitenlandse bezoekers terugkeren na de beëindiging van de Test & Go regeling.

Sa-nga Ruangwatthanakul, voorzitter van de vereniging van ondernemers in het backpackers paradijs, zegt daarover: “Hoewel het aantal toeristen misschien niet zo hoog is als voorheen, kunnen ondernemers nog steeds ongeveer 5 miljoen baht per dag verdienen op weekdagen en tot 10 miljoen baht per dag in het weekend.”

Buitenlandse toeristen zijn sinds de regeling op 1 mei eindigde, weer aan het terugkeren. Het aantal toeristen is echter nog steeds niet meer dan 20 procent van niveau van voor Covid.

Sa-nga roept de regering op om de Thailand Pass te schrappen en toeristische promotiecampagnes uit te rollen om toeristen te lokken. Hij steunt de regering om Covid-19 terug te brengen tot een endemie. dat is volgens hem goed voor het binnenlands toerisme.

Minister Anutin Charnvirakul van volksgezondheid, zei eerder dat zijn ministerie het CCSA wilde vragen te stoppen met de Thailand Pass registratie-eis, maaar vooralsnog alleen voor Thaise terugkeerders.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten om te stoppen met het gebruik van het ‘Mor Chana app’, aldus een bron. Dit zou een extra zegen voor het toerisme kunnen zijn, aangezien de app ook als omslachtig werd beschouwd.

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Khao San Road komt weer langzaam tot leven”

 1. Theo zegt op

  Was gisteren en vanavond plm 22.30 op Khao San Road enorm rustig wel gruwelijk veel herrie van dj,s en plm 95% waren Thaise mensen .dus waar deze voorzitterzitter zijn voorspellingen vandaan haalt is mij een raadsel, ook gezien het feit dat nog minimaal 30% van de zaken op Khaosan Road gesloten zijn en op Rambuttri zelfs 60% incusief het Ibis styles hotel.
  Het zal nog vele maanden duren voordat de situatie hier enigzins normaal is , als dat al ooit gebeurd.

  • Binnenlands toerisme is zeker zo belangrijk voor de toerismesector in Bangkok. De tijd dat alleen buitenlanders geld uitgeven ligt definitief achter ons.

 2. Eric zegt op

  Vorige week was ik op Khao San road. Als het de bedoeling van de ondernemers daar is om met verschrikkelijk harde muziek elkaar te overstemmen en daarmee de toeristen vooral NIET terug te laten keren is dat gelukt.

  Alsof je op een concert staat terwijl Metallica, AC/DC en een of andere DJ staan te spelen. Tegen 150 Db, op het zelfde podium. Onverstaanbaar.
  En dan nog proberen links en rechts de verkopers van lachgas ballonnen te ontwijken.

  Leuke kraampjes met spullen, niet aanwezig.
  Streetfood, niet aanwezig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website