Hoogste grondprijs in Thailand: Silom zakencentrum (1 miljoen baht per vierkante wah)

Het Silom zakencentrum in Bangkok Thailand heeft de hoogste grondprijs van het. Een vierkante wah* grond kost er een miljoen baht. Het Ratchadamri gebied komt met 900.000 baht per vierkante wah op een tweede plaats.

De grondprijzen zijn ten opzichte van vier jaar geleden met gemiddeld 15 procent gestegen en die van bouwgrond langs de Skytrain stations zelfs met 150 procent. Ook in de aangewezen speciale economische zones in zes provincies zijn de grondprijzen verdubbeld.

Dit heeft het Treasury Department (TD) bepaald na een taxatie. Deze werd verricht voor de  geplande introductie van een nieuwe grondbelasting en OZB.

*Een vierkante wah = 4 vierkante meter (www.siam-legal.com/realestate/thailand-convert-rai.php).

No votes yet.

5 gedachten over “Hoogste grondprijs in Thailand: Silom zakencentrum (1 miljoen baht per vierkante wah)

  1. De waanzin ten top. Je zou denken dat het wel erg goed gaat met Thailand. De werkelijkheid is verre van dat. Natuurlijk worden de rijken steeds rijker en deze waanzin vind je in vele grote steden, zoals Londen en New York om maar wat te noemen. Wie is hiermede gediend. De multinationals, de grote zelfverijkers, wat een verspilling van geld. Hier zou nou eindelijk eens paal en perk aan gesteld moeten worden. Ik vrees echter in mijn leven dit niet meer mee te maken. En de gewone Thaise bevolking wordt er geen spat beter van, dit geld gaat in de zakken van…… vul het zelf maar in.

  2. Hallo Jacques, niet zo cynisch, THB 250.000 per M2, (ca. € 6.500) is natuurlijk heel veel geld, maar het is toch echt een kwestie van vraag en aanbod. Schaarste maakt duur. Het blijkt dus, dat er zelfs met deze grondprijzen renderende investeringen verwacht worden. Als je maar hoog genoeg bouwt, krijg je vanzelf weer acceptabele M2 prijzen per verdieping. Natuurlijk is er een overvloed aan dure meerlaagse shopping malls, maar daar wordt kennelijk ook winst gemaakt anders blijven ze die maar niet bijbouwen.
    En…. in een land met ruim 64 miljoen inwoners (Bron: Wikipedia) is een rijke bovenlaag van zo’n 3% nog altijd ruim 2 miljoen mensen. Dus kennelijk geven die op hun beurt weer genoeg geld uit om heel veel mensen in deze super shopping malls, hotels en kantoren, werkgelegenheid te bieden. Dus ook met deze sky-high grondprijzen doet de “gewone” stedelijke Thai toch ook zijn voordeel, in de vorm van arbeid.

  3. Hier in de bergen zón 70 km van Chiang Mai verkochten ze 2 jaar geleden al grond ( rijstveld ) voor 2 miljoen baht per rai.
    # 1 rai = 1600 M².

  4. Jammer dat mijn vorige inzending werd gezien als chatten . Wat ik eigenlijk wilde aangeven is dat vraag en aanbod niet altijd een goede graadmeter is of zal blijken te zijn. Ik begrijp goed dat zakenmensen gaan voor de winst, anders investeren ze er geen geld in. Werkverschaffing is goed als er redelijke salarissen tegenover staan, maar met gemiddeld 400 bath per dag is hier toch nog steeds sprake van uitbuiting in mijn optiek.
    De grondprijzen hier in pattaya liggen niet hoger maar hebben ook weer met vraag en aanbod te maken. Een flat bij ons in de buurt van 34 vierkante meter kost ook bijna 1 miljoen bath. Een flat met dezelfde omvang aan het strand komt gauw op zo’n 3 tot vier miljoen bath. En een grote flat van meer dan 100 vierkante meter, aan het strand, kan wel weg voor een vraagprijs van 15 tot 20 miljoen bath. Het is maar wat de gek ervoor geeft. Ik vind dat een stukje grond van vier stappen vooruit en een stap opzij voor 6500 euro nog steeds belachelijk.

Reacties zijn gesloten.