Louis Theroux op zijn best in een documentaire over Farang mannen die op zoek zijn naar een Thaise bruid.

Louis volgt een eigenaar van een huwelijkbureau die zijn kritiek uit over Westerse vrouwen die in zijn ogen over-geëmancipeerd zijn. Thaise vrouwen genieten de voorkeur omdat ” Ze geen hoofdpijn hebben, zelfs als hebben ze hoofdpijn. ” De eigenaar van het dating- en huwelijksbureau pikt vooral zelf de mooiste aanwinsten er uit. Wel is hij inmiddels aan zijn vierde Thaise vrouw toe (!)

Louis lukt het steeds weer om met zijn typische interviewstijl een luchtig klimaat te creëren zodat iedereen zich op zijn gemak voelt. Met als resultaat een openhartig gesprek met de hoofdpersonen in zijn documentaire. In deze video komen zowel Thaise vrouwen, als farang mannen aan het woord in hun zoektocht naar aandacht, liefde, seks en geld.

Een briljante documentaire over dit onderwerp. Helaas worden alle clichés wel weer eens bevestigd.

Bekijk het hier.


» Laat een reactie achter


8 reacties op “Thaise bruiden, een documentaire van Louis Theroux”

 1. DutchGuy zegt op

  Wat een geweldig verslag over hoe zoiets in Thailand gaat. Onvoorstelbaar de snelheid waarmee mensen dit soort beslissingen nemen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Raimon zegt op

  Ik vraag me af hoe de plaatser van deze videotjes dit een ”briljante” docu heeft kunnen noemen… briljant op wat voor manier?

  Ik heb echt met teleurstellende verbazing en diepe plaatsvervangende schaamte zitten toekijken naar de tenenkrommende wijze waarop die Brit ”Lake” van de ene date naar de andere date gaat en er alleen maar op uit is om zo snel mogelijk een vrouwtje voor zijn huishouden te vinden. Want sorry, maar dit heeft echt totaal niks met echte liefde te maken. Ik krijg echt pijn in mijn hart van medelijden als ik zie dat zo’n onschuldige lieve Thaise vrouw met zo’n opvliegerige (zag je hoe lomp hij tekeer ging tegen nota bene de manager van ‘t huwelijksbureau en meteen door de mand viel ?!) en ook nog eens veel te oude kerel door het leven moet zien te gaan. Ik vrees dat haar onschuldige vertrouwen in een een goed huwelijk en haar hoop op een liefdevol leven snel in duigen zal vallen.

  Maar degene die zich nog ‘t meeste moet schamen, is die Ronnie van het huwelijksbureau die de ene na de andere Thaise vrouw voor zich zelf er uitpikt, er in zijn eigen kantoor al mee gaat liggen flikflooien (omdat ie weet dat een Thaise vrouw toch niet snel tegensputtert!) terwijl de moeder van de 21-jarige en hoogstwaarschijnlijk nog maagdelijke Thaise vrouw niksvermoedend op ‘t bureau staat te wachten. En dan in no time trouwen en 8 dagen later al weer scheiden? Wat een schande! Hoe durft zo iemand een huwelijksbureau te runnen?

  Thaise vrouwen zijn over ‘t algemeen ontzettend lieve, zorgzame, zeer vrouwelijke, meegaande, verlegen en onschuldig goedwillende vrouwen, waar het gros van de Nederlandse vrouwen niet aan kan tippen. Ik vrees dat velen van hen niet beseffen waar ze aan toe zijn als ze met een westerse man in aanraking komen. En natuurlijk zijn niet alle mannen die zich inschrijven bij zo’n bureau van die types zoals Lake, maar ik mag hopen dat die nietsvermoedende Thaise dames ‘t geluk mogen hebben dat als ze een westerse man treffen, het een man zal zijn die echt oog heeft voor die mooie waarden en normen van de Thaise boeddhistische cultuur en met veel respect en liefde en zorgzaamheid om zal gaan met zo’n bijzonder waardevolle Thaise dame. Dat is wat ze verdienen.

  En die roodharige manager van videotje deel 3 mag ‘t dan misschien een mooie zaak vinden om twee mensen te kunnen koppelen, maar zo snel mogelijk veel geld verdienen is toch overduidelijk zijn 1e prioriteit, want als hij het echt goed zou willen doen, dan zou hij die Lake er meteen op vriendelijke en respectvolle manier op wijzen dat hij met zulk gedrag een Thaise dame meteen zal afschrikken en dan zou hij zo’n Thaise dame meteen moeten afraden om met kerels als Lake in zee te gaan, want zulke huwelijksbootjes zijn gedoemd snel te zinken. Hij dient de belangen van de Thaise dames, om echte liefde te vinden, veel serieuzer te nemen en ze voorzichtiger te beschermen voor de risico’s en het mogelijke doemscenario voor de toekomst van zo’n huwelijk dat menig kijker zich snel zal inbeelden als hij ziet hoe kerels als Lake niet sporende gedachten hebben over wat een echt liefdeshuwelijk echt betekent.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. Redactie zegt op

  @ Raimon
  De documentaire is briljant omdat Louis juist de mistanden aan de kaak stelt. De hoofdpersonen in de documentaire maken zichzelf volstrekt belachelijk. Zijn zielepoten. Een normaal denkend mens gaat natuurlijk niet binnen 48 uur trouwen. Natuurlijk pikt hij de extreme gevallen er uit voor de kijkcijfers. Maar toch.

  Jouw beeld over Thaise vrouwen klopt niet met mijn beeld/ervaring. Thaise vrouwen zijn slim en zakelijk. Weten goed wat ze willen en zijn zeker niet onderdanig of zo. Thuis is de Thaise vrouw de baas (net zoals in NL) 😉

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Raimon zegt op

  Hoi redactie, bedankt voor jullie reactie! Op die manier is de docu al iets ”briljanter” ja. Ik zou eerder zeggen interessant, maar goed. Maar of Louis de misstanden echt aan de kaak stelt…? Persoonlijk vond ik dat hij niet echt heel kritisch reageerde, hij laat wel merken dat ie wat zaken vreemd vond, maar stelde zich nogal slapjes op vond ik, maar goed, zeker interessant om naar te kijken.

  Je zegt dat Thaise vrouwen zeker niet onderdanig zijn. Ik ben niet getrouwd met een Thaise, en ben dus zeker geen expert, maar vind wel dat ze meestal behoorlijk onderdanig over komen. Kan je hier iets meer over zeggen? Ik ben benieuwd naar je mening. ‘t Is toch ook wel algemeen bekend dat Thaise vrouwen veel onderdaniger zijn dan westerse vrouwen, of ben je ‘t daar niet mee eens ?

  Je zei ook dat de Thaise vrouw thuis de baas is. Op welk(e) gebied(en) wel en niet ?

  Of kan ‘t zijn dat er een groot verschil zit in wanneer ze zich onderdanig gedragen en wanneer niet, afhankelijk van de diepte van je relatie tot een Thaise vrouw ? Ik stel me zo voor, dat als je slechts een paar keer ge-date hebt met een Thaise bijvoorbeeld, dat ze nogal onderdanig gedrag zal vertonen, maar misschien dat de zaken compleet veranderen zodra je getrouwd bent ?

  Ben benieuwd naar je hopelijk wat uitgebreidere reactie over die onderdanigheid. Interessant onderwerp.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Evert zegt op

  @Raimon
  Je snapt het niet omdat die Louis een beetje meegaand is voelen die gasten zich op hun gemak en kan hij ze volgen. als hij kritisch is willen ze toch niet meewerken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Raimon zegt op

  Beste Evert… tuurlijk snap ik dat wel. Daarom zei ik ook dat ik vond dat hij zich slapjes opstelde. Als ik de interviewer was geweest, had ik niet zo meegaand gedaan, alleen maar uit angst dat ze anders niet mee zouden werken. Beide partijen spelen in een gezond interview toch open kaart ? Daar mag je best kritsch in zijn hoor, maar goed, dat is mijn mening. Als je maar vriendelijk blijft en elkaar respecteert.

  Maar hoe zit ‘t met een eventuele reactie over de onderdanigheid, want daar vroeg ik om… of ben jij, Evert, in dit geval iemand anders van de redactie ? Want dat eerdere bericht stond geen naam bij.

  M’n complimenten over jullie leuke website jongens! Er zit altijd wel wat leuks te lezen of kijken bij.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Redactie zegt op

  @Raimon
  Bedankt voor je compliment!

  Even over onderdanigheid, dat wordt een lang verhaal. In Thailand is niets wat het lijkt. Ik zal daar wel een keer wat over schrijven want het is helaas niet in twee regels uit te leggen.
  Hier staat wat meer info: https://www.thailandblog.nl/cultuur/thaise-vrouwen/

  Groet,

  Peter (redactie)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. John zegt op

  Hier een blog van een Engelsman die na het bekijken van de Louis Theroux documentaire wat dieper de materie onderzoekt. Erg leuk om te lezen http://www.thai-blogs.com/index.php/2010/02/13/thai-brides?blog=35

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website