Chiang Mai – De schoonheid van diversiteit (video)

Ping rivier

In deze prachtige video zie je beelden van Chiang Mai die liefkozend door de Thai “De roos van het Noorden” wordt genoemd. De provincie was ooit het middelpunt van het Lanna-koninkrijk. Het was het eerste koninkrijk dat zich afscheidde van de Khmer-koninkrijken. De Lanna-cultuur verschilt veel van de cultuur van de rest van Thailand.

In Chiang Mai koestert de bevolking haar afkomst. De zichtbare verschillen met de rest van Thailand komen tot uiting in o.a. de bouw van huizen, kleding, eten en zang en dans. Veel toeristen uit binnen- en buitenland waarderen het Noorden van Thailand om de ontspannen sfeer en de gemoedelijke bevolking.

Maar er is meer. Bezoek ook zeker het groene platteland en de woeste bergen rondom Chiang Mai, het is slechts een half uur rijden van Chiang Mai. Ze bieden onbegrensde mogelijkheden voor het verkennen van de rijke flora en fauna. Bezoek ook de vele fascinerende dorpen van de mystieke bergvolkeren. Er is zoveel te zien in en rondom de stad, dat je goed moet plannen om alles te kunnen bezoeken.

Video: Chiang Mai – De schoonheid van diversiteit

Bekijk hier de video:

Rating: 5.00/5. From 3 votes.