Ayutthaya is de oude hoofdstad van Siam. Ze ligt op 80 km ten noorden van de huidige hoofdstad van Thailand.

De historische stad Ayutthaya heeft een bijzondere en rijke geschiedenis. In 1767 werd de stad verlaten na verwoesting door de Birmezen. In deze historische stad aan de rivier vind je de spectaculaire en indrukwekkende overblijfselen van eeuwenoude tempels.

Wat kun je in Ayutthaya zien?

Er zijn tal van bezienswaardigheden en oude tempels verspreid over Ayutthaya. Je kunt deze bezoeken als onderdeel van een georganiseerde reis. Wat zeker prima kan, is met een fiets de stad verkennen. Ook zijn er tuk-tuks die je naar de bezienswaardigheden kunnen brengen die je graag wilt bezoeken.

Het historisch park van Ayutthaya is gelegen tegenover het Chao Sam Phraya National Museum. Dit historische park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bezit vele tempels. De tempels Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkhon Bophit, Wat Na Phra Meru, Wat Thammikarat, Wat Ratburana en Wat Phra Mahathat liggen dichtbij elkaar en kunnen gemakkelijk te voet worden bezocht. Het bezoek aan het overige gedeelte van het historische park is het beste om per fiets af te leggen.

In deze video zie je beelden van Ayutthaya en de Wat Yai Chaimongkol:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website