In Zuid Thailand ligt de provincie Phang Nga met de hoofdstad met de gelijknamige naam. Dit gebied is al vanaf de 15e eeuw bekend vanwege de zink mijnbouw. Het was in die tijd een goed lopende industrietak. Een van de direct betrokkenen was Khun Somkiat Ratanarungsiwat en tevens eigenaar van een golfresort in Katathong.

Somkiat had een visioen om dit ontgonnen gebied zo te laten en in de ontstane gaten een kunstmatig meer aan te leggen. Reeds op jonge leeftijd had hij een grote voorliefde voor golfen en het lag voor de hand om hier een golfresort te openen. Het clubhuis werd in Portugees- Chinese stijl gebouwd. Omdat Somkiat een overtuigd boeddhist was, had hij voor de toekomst een visie om in het schitterende landschap van Katathong een Dhamma resort te bouwen. Een begin was reeds gemaakt door een afgebeelde zittende boeddha uit rode zandsteen te ontwerpen. Als aanvulling leven hier ook twee monniken in hun Kutis en onderhouden een kleine Wat.

Het resort biedt onderkomen aan gasten in 20 bungalows, die nabij  het clubhuis van het golfresort liggen. In het nieuwe clubhuis zijn 45 gastenkamers gebouwd, die kunnen evenaren met luxe hotelkamers met een schitterend uitzicht over waterpartijen en watervallen. Een bijzonderheid is wel dat elke kamer een whirlpool op het balkon heeft. De bungalows kosten 3000 Baht per nacht en de hotelkamers vanaf 4000 Baht per nacht inclusief een uitgebreid ontbijt.

In de omgeving van de stad Phang Nga kan men de Wat Tham Ta Pan bezoeken met een verzameling afbeeldingen van wat men in de hel kan verwachten.

De beroemdste grot van de omgeving en een toeristenattractie voor heel Thailand, is de Phung Chang Cave. De grot kan alleen met een gids bezocht worden. Dit kan met een kano of lopend door kniehoog water. Lantaarns en rubberschoenen worden op verzoek verstrekt. Deze grot wordt bewoond door de kleinste vleermuis ter wereld, de zogenaamde hommelvleermuis. Helaas mag er niet gefotografeerd worden.

De grotten liggen in het zuiden van de stad Phang Nga aan de Phet Kasem Road. Een groot aanduidingsbord met de afbeelding van een olifant en het opschrift Phung Chang Cave verwijst naar de ingang met een entree van 500 Baht.

Meer informatie en boeken: Katathong Golf Resort & Spa


» Laat een reactie achter


Rating: 4.33/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website