Met paard en wagen een ritje door Lampang (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
14 februari 2022

Lampang is de enige stad in Thailand waar je nog met paard en wagen ritjes kunt maken. De stad wordt door de Thai dan ook Meuang Rot Maa, ofwel paardenkar-stad, genoemd.

Lampang is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het ligt een kleine 100 km ten zuidoosten van Chiang Mai, in het noorden van Thailand en de stad heeft ongeveer 150.000 inwoners. De plaats is al sinds de 7e eeuw bewoond, en gesticht door Chinezen die zich hier aan de Wang Rivier vestigden. Het is een oude stad met leuke markten en vriendelijke mensen. De tijd lijkt hier stilgestaan te hebben.

Lampang is vooral populair bij Thaise toeristen, die de stad verkiezen boven het meer toeristische Chiang Mai. De provincie staat bekend om de productie van prachtige keramische objecten en om de paard en wagens. Verder kent Lampang, voorheen een belangrijk centrum van de teakhandel, een aantal fraaie teakhouten huizen zoals de in 1896 gebouwde Baan Sao Nak. Dit huis rust op 116 massieve pilaren en stelt tegenwoordig Thaise en Birmaanse antiquiteiten tentoon.

Video: Met paard en wagen een ritje door Lampang

Bekijk hier de video:

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website