Nieuw: De verhalenbundel van Antonin Cee

Door Redactie
Geplaatst in Thailand boeken
Tags:
2 januari 2013

Tussen Eigen en Ander van Antonin Cee is een verhalenbundel over Thailand.

‘Europa heeft altijd aan de vacht van Azië gehangen op zoek naar een voedende tepel,’ zo zegt een van de figuren in deze verhalenbundel. Tussen Eigen en Ander beschrijft de worsteling van individuen als oost en west op elkaar stoten, elkaar versterken en tegelijkertijd willen afwijzen. In krachtig proza en de diepte niet schuwend, schetst Antonin Cee het ‘andere’ dat tot een ‘eigen’ wil worden en zet de contouren van deze culturele breuklijnen in het volle licht. In deze ‘Eeuw van Azië’ is dit een boek van ongewoon inzicht en acute betekenis.

Antonin Cee werd geboren in Breda en studeerde filosofie aan de Universiteit van Montpellier in Frankrijk. Hij leidde grotendeels een zwervend bestaan, tastend naar een ander universum buiten de cultuur, die bij elke geboorte wordt aangeraakt. Antonin Cee oefende talloze beroepen uit. Hij woont nu in Thailand, waar hij redacteur was bij The Nation. Ook schreef hij artikelen voor verschillende Nederlandse, Belgische en Engelstalige tijdschriften. Een gedeelte van het jaar brengt hij door in Zuid-Frankrijk.

Bestel ‘Tussen Eigen en Ander’

Verkoopprijs: € 14,95 (exclusief verzendkosten)
Aantal pagina’s: 144
ISBN: 978-90-484-2763-5

Te bestellen bij: Free Musketeers


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website