Ikke in Thailand, het tweede deel in de serie Ikke op reis, is het eerste reisboekje speciaal voor peuters en kleuters over Thailand.

Het prentenboek is verkrijgbaar sinds 18 mei en wordt uitgegeven door Globekids Media. Auteur is Els den Butter, de illustraties zijn van Wikke Peters. Het eerste deel, Ikke gaat vliegen, verscheen november 2010.

Ikke in Thailand is een lief en stevig boekje met grappige, kleurrijke illustraties voor peuters en kleuters. Erg leuk als voorbereiding op een reis naar Thailand, voorpret gegarandeerd. Maar ook een boeiend boekje voor elk kind dat nieuwsgierig is naar de wereld om zich heen.

Aan de hand van het stoere meisje Ikke maken kinderen kennis met het leven in Thailand. Samen met haar grappige knuffel beleeft ze mooie avonturen. Zo rijdt Ikke in een tuktuk door Bangkok, bezoekt ze een tempel, wandelt ze door de groene jungle, bouwt ze zandkastelen op het strand en maakt ze een spannend ritje hoog op de rug van de olifant. Ikke in Thailand geeft kinderen een goed beeld van de belevenissen tijdens een reis door Thailand.

De makers

Els den Butter (auteur) is een van de oprichters van www.verrereizenmetkinderen.nl en mede-eigenaar van Globekids Media. Als redacteur maakte zij bijna tien jaar deel uit van de redactie van het tijdschrift Rails. Voor Ikke in Thailand maakte zij gebruik van de ervaringen met haar eigen kinderen met wie zij veelvuldig door Thailand reisde.

De illustraties zijn gemaakt door Wikke Peters, eigenaar van Studio Niet Lief. Eerder schreef ze het boek ‘Koters en Kokosnoten’ (Uitgeverij Arena) over de rondreis met haar gezin door Zuidoost Azië . Dit boek inspireerde veel ouders om een ver avontuur met hun kinderen aan te gaan. Wikke woonde met haar gezin drie jaar in Australië waar ze de opleiding tot illustrator volgde

1 reactie op “Ikke in Thailand, boekje voor peuters”

  1. Pim zegt op

    Dit maakt Thailandblog.nl zo interresant door er ook op te wijzen dat er voor jonge kinderen en mensen van alle klasse en leeftijden altijd wel iets van hun gading is .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website