Boekenweek 2014 in het teken van reizen

Door Redactie
Geplaatst in Thailand boeken
Tags:
8 maart 2014

Wij verstokte Thailandgangers weten wat reizen is. Met enige regelmaat reizen wij naar Thailand en soms is dit slechts de start van een lange rondreis door Zuid-oost Azië.

Leuk om te weten is dat de boekenweek die van zaterdag 8 t/m zondag 16 maart loopt, in het teken staat van reizen. Voor de dertiende keer biedt NS de treinreizigers de mogelijkheid gratis te reizen op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Wegens het grote succes is wederom de laatste zondag van de Boekenweek 2014 de NS Vrij Reizen-dag.

Boekenweek 2014 heeft als thema: reizen

De 79e editie van de Boekenweek in 2014 staat helemaal in het teken van reizen. Al eeuwen trekken schrijvers van reisverhalen lezers een andere wereld in, zoals Herodotus met zijn Historiën of Bontekoe met zijn scheepsjournaal. En nog steeds is reizen een geliefd onderwerp: Bob den Uyl, Cees Nooteboom, V. S. Naipaul, Boudewijn Büch, Paul Theroux, Adriaan van Dis, Lieve Joris en Carolijn Visser; zij reisden allen de wereld over en namen hun lezers mee.

Ook verslagen van tijdelijke bewoners als expats of correspondenten, zoals Jelle Brandt Corstius, Petra Stienen en F. Springer, leveren prachtige beschouwingen op. Zelfs fictieve reizen kunnen inspireren, denk aan Gullivers Reizen en Robinson Crusoe of literaire reisverhalen als Reizen met Charley van John Steinbeck en Reizen zonder John van Geert Mak.

Afijn, een goed reisboek inspireert tot reizen, maar je hoeft allerminst zelf op reis: in 1884 liet de Franse auteur Huysmans hoofdpersoon Des Esseintes al zeggen ‘Waarom zou je je verroeren als je voortreffelijk vanuit je stoel kunt reizen?’

Hier op Thailandblog lees je dagelijks mooie reis- en dagboekverhalen van expats die leven in ‘Het Land van de Glimlach’. Maar als het om reizen gaat is er natuurlijk meer dan alleen Thailand.

Koop je tijdens de boekenweek een boek van tenminste € 12,50 dan ontvang je gratis het boekenweek geschenk, geschreven door Tommy Wieringa. Het is ook verkrijgbaar als e-book en luisterboek.

Meer informatie: www.boekenweek.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website