Masakan Thailand pikeun bumi (3)

Ku Pesen Dikintunkeun
Geplaatst dina Dahareun jeung inuman
tags:
Juli 11 2016

Masakan Thailand kasohor di dunya. Masakan boga rasa refined, bahan seger, aranjeunna bergizi sarta cageur.

Fitur anu pikaresepeun pikeun masakan Thailand nyaéta gampang didamel nyalira. Chris Vercammen, expat Belgian di Chiang Mai, dikirim kami sababaraha resep nu ogé bisa nyiapkeun di imah.

Bahanna sayogi di supermarket Walanda sareng Belgia. Ieu teu kudu jadi masalah pikeun expats di Thailand. Éta ogé murah pisan.

Chiang Mai kipsalade

Bahan:
500gr kipfilet– 3 eetlepels gekookte rijst – 3 eetlepels citroensap – 3 eetlepels vissaus –  Bosje groene uien – 2 rode peppers – ½ krop sla – stukje citroengras – groene koriander- handje gedroogde garnalen.

Di handap ieu:
Snij de kipfilet in reepjes en roerbak deze in olie gedurende zeven minuten. Snipper de groene uien, het stukje citroengras en de rode peppers fijn.
Na het roerbakken het citroensap en de rijst en door roeren met de gesnipperde groenten.
Leg de slabladeren in een schaal en schep het kipmengsel erop en bestrooi het met de koriander en de garnalen.


Gepofte rijstcaramel

Bahan:
3 dl kokosmelk – 400 gr suiker – 100 gr honing -100 gr gepofte rijst – 50gr pinda’s – 1 eetlepel sesamzaad

Di handap ieu:
De pinda’s grof hakken. Breng de kokosmelk met de suiker aan de kook en kook door tot het goudbruin begint te worden.Roer nu de rest van de ingrediënten erdoor en giet het mengsel in een ingevette rechthoekige vorm.
Zeker twee uur laten afkoelen en snij dan in vierkanten.

tip:
Oppassen met het inkoken van melk en suiker, zorg dat het niet aanbrand.

1 reactie op “Thaise gerechten voor thuis (3)”

  1. Ginéta nyebutkeun nepi

    Zend maar meer van die recipe lekker yumi


Ninggalkeun koméntar

Thailandblog.nl ngagunakeun cookies

Website kami jalan pangalusna berkat cookies. Ku cara ieu urang tiasa nginget setélan anjeun, ngajantenkeun anjeun tawaran pribadi sareng anjeun ngabantosan kami ningkatkeun kualitas halaman wéb. Baca leuwih

Leres, abdi hoyong situs wéb anu saé