Diary Pim

Ku Redaksi
Geplaatst dina Diary, Pim Hoonhout
tags:
Désémber 23 2012
Diary Pim

Mayonnaise henteu kedah dipanggang sareng hachee tétéla rada sesah. Lajeng mecut krim. Pim Hoonhout méré palajaran masak tatanggana. Sarta di Samentara éta anjeunna nyieun karya pondok tina kulawarga Rat.

Mayonaise moet je niet bakken

Een goede vriend die in zijn restaurant de kok uithangt, is met zijn kont in een wok met hete olie beland. Uiteraard ben ik mede schuldig, ik had hem geen biertje mogen geven. Wist ik veel, dat de man al na 1 fles Chang zijn benen niet meer normaal kon bewegen. Nu hadden de klanten geen eten. De familie heeft mij naar huis gezonden. Vol schuldgevoel ben ik vertrokken en heb hem de tip gegeven een pleister op de wond te doen.

Een leuke familie, bestaande uit Mae en Pappa, twee broers met hun vrouw, een schat van een dochtertje en een ettertje van een zoontje. Enkele weken geleden zijn zij bij mij op de hoek een restaurant begonnen. Het zoontje is een grote fan van mij; zo nu en dan lees ik hem de les.

Om hun zaak in de omgeving tot iets groots te maken, ben ik aan het proberen hen ook Europees koken bij te brengen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zij weten nu wel in wat voor glas bier moet worden geschonken, maar dat je mayonaise niet moet bakken, kan de kok zich waarschijnlijk na mijn bierglasles niet meer herinneren.

Er zit wel vooruitgang in. Het volume van de muziek is tot achtergrond muziek teruggebracht. Zij hebben een mooi aquarium van mij overgenomen met prachtige vissen, een verrassende achtergrond en sfeervolle verlichting. De verlichting was misschien iets te veel van het goede. Bij het inschakelen bleek dat je niet zonder kaarsen kan.

Grote broer gaat er vandaag wat aan doen. Op mijn advies steekt hij geen spijker in het stopcontact om te proberen of er stroom op staat.

Beurit

Thuis was er iets niet pluis. Ik hoorde gerommel boven het plafond. Ratten. Pa rat was blijkbaar al eerder overleden. Een lijkenlucht had de hele dag mijn neusgaten al op de proef gesteld. De familie Rat is waarschijnlijk aangetrokken door de eitjes van de familie Mus, zodat ze later zelf als kraker mijn huis in bezit kon nemen. Eén rat, die door het plafond van gipsplaat was gevallen, had ik bij de ballen. De crematie van de familie Rat heeft intussen al plaats gevonden. Vrienden en bekenden van hen heb ik bij deze plechtigheid niet gezien.

Een goudvis met een hoestbui

Eindelijk rust was mijn plan. Maar ik ging weer de fout in om een plan te maken. Mijn vriendin maakte mij wakker omdat een goudvis een hoestbui had. Die heb ik van zijn hoestbui afgeholpen door hem te bakken.

Bij het opkomen van de zon gingen de huismussen weer tekeer. Vandaag ben ik van plan er een dolle dinsdag van te maken. Ik ga mijn vriend de kok leren hoe je slagroom moet kloppen. Hachee was iets te moeilijk voor hem.

 

Blogger Thailand anu dihormat,

De smaak te pakken gekregen na het lezen van Pim’s Dagboek? Thailandblog nodigt je (expats, toeristen en potentiële toeristen) uit ook in de pen te klimmen. Dat kan in de vorm van een Dagboek met korte verhaaltjes of in de vorm van een Weekdagboek (zie De Week van Chris de Boer, 20 december). Omvang circa 700-1000 woorden. Stuur je tekst als Word-bestand op naar het redactieadres. Pim durfde, waarom jij niet?

2 reacties op “Pim’s Dagboek”

  1. GerryQ8 nyebutkeun nepi

    Mooie verhalen Pim en steeds een onverwacht einde van de diverse famillies die je huis bevolken/bevolkten. Keep on going om het in goed Nederlandste zeggen.

  2. tanda nyebutkeun nepi

    Ben zelf nu ook maar goudvis gaan eten na je recept te hebben gelezen. Ik was eigenlijk meer op zoek naar het bakken van Thaise haring speciaal!

    Mooi dagboek Pim!


Ninggalkeun koméntar

Thailandblog.nl ngagunakeun cookies

Website kami jalan pangalusna berkat cookies. Ku cara ieu urang tiasa nginget setélan anjeun, ngajantenkeun anjeun tawaran pribadi sareng anjeun ngabantosan kami ningkatkeun kualitas halaman wéb. Baca leuwih

Leres, abdi hoyong situs wéb anu saé