Het heerlijke strand van Hua Hin

Door Redactie
Geplaatst in Stranden, Thailand tips
Tags: , ,
29 november 2021

Hua Hin heeft een prachtig strand. Het is langgerekt, ongeveer vijf kilometer lang en vrij breed. Het strand loopt langzaam af in zee, dus ook als je niet zo’n goede zwemmer bent kan je toch van de zee genieten.

Het zand op het strand is fijn van structuur, poederzacht en licht van kleur. De palmbomen zorgen voor een tropische sfeer. Er zijn strandstoelen (gratis) en ligbedjes (100 Baht) beschikbaar. Je kunt zelfs paardrijden door de branding.

Resorts aan het strand

Veel resorts in Hua Hin liggen pal naast het strand en kijken uit over de zee, zoals onder andere het Hilton Hotel, Centara, Marriott, Hyatt Regency en Dusit Thani. Ga zeker eens kijken bij het Centara Grand. Dit resort is echt een plaatje. Je waant je in vervlogen tijden, deze bijzondere en koloniale omgeving is een aparte ervaring. Centara (vroeger het Railwayhotel) was ooit het eerste resort in Thailand. Het is volledig gerestaureerd en teruggebracht in de oorspronkelijke staat uit de jaren ’20.

Rotsen en zeeschelpen: opgepast!

Het strand van Hua Hin stad begint ongeveer vanaf het Hilton Hotel. Daarvoor is alleen de pier interessant. Hier komen dagelijks de vissersboten aan, die vers gevangen vis aan wal brengen.
Het nadeel van het strand bij het Hilton Hotel is dat er vrij veel rotsen in zee zijn. Op de rotsen zijn zeeschelpen aangegroeid, die werkelijk vlijmscherp zijn. Wanneer je een wond oploopt kan je dagenlang naar het ziekenhuis. De wond moet dan iedere dag schoongemaakt worden om infecties te voorkomen. Je doet er daarom verstandig aan om een ander strand te kiezen (tenzij je niet de zee in gaat natuurlijk).

Voorbij Centara Grand een heerlijk strand

De centrale toegang tot het strand van Hua Hin is Damnoenkasem Road, waar je ook het vijfsterren hotel Centara en de toeristenpolitie kunt vinden. Loop daar het strand op en sla direct rechtsaf. Wanneer je ongeveer 200 meter doorloopt voorbij Centara, heb je een heerlijk strand zonder rotsen en vlijmscherpe zeeschelpen. Er is daar ook een leuk strandtentje die wat hippieachtig aandoet.
Hoe meer je zuidelijk loopt, hoe rustiger het strand wordt.

Khao Takiab

Het strand die ik zelf prefereer is die bij Khao Takiab. Het is er minder druk dan bij het strand in het centrum van Hua Hin. Khao Takiab ligt zuidelijk van Hua Hin (op ongeveer 15 minuten met de auto) en is gemakkelijk herkenbaar door een 20 meter hoog Boeddhabeeld op een grote heuvel van 272 meter.

Suan Son

Wil je naar een strand waar vrijwel geen toeristen komen maar uitsluitend Thai? Dan is het strand van Suan Son een goede keuze voor jou. Het strand is onderdeel van een militair complex maar vrij toegankelijk voor toeristen, expats en Thai. De entree bedraagt 10 Baht. In het weekend en op Thaise feestdagen kan het daar erg druk zijn met locals. Dat is geen bezwaar want het er dan erg gezellig. Er zijn enkele winkeltjes en eetstalletjes.

Rating: 5.00/5. From 12 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website