Ik heb twee vrijgezelle vrienden (Engels, Frans, 30-40 jaar) die er een tamelijk vrij sexleven op na houden (met vrouwen en ladyboys in Thailand, Hong Kong en Japan) en ik deel hier hun ervaringen.

Als we uitgaan van geld als direct ruilmiddel voor seksuele diensten is deze vorm van prostitutie in Nederland in de meerderheid (straat- en raamprostitutie) en in Thailand, naar mijn mening, in de minderheid. Sommige plaatsen zoals Bangkok, Phuket en Pattaya, waar men als buitenlander vrouwen/mannen/ladyboys kan oppikken in de bars, vormen hierop een uitzondering.

De meerderheid van de Thaise vrouwen/mannen/ladyboys die seks hebben buiten een min of meer duurzame relatie bestaan uit gigs, mia-noi; personen die uit zijn op one-night-stands (omdat men al enige tijd geen goede of helemaal geen seks heeft genoten, of gewoon voor de lust), afspraken voor vakantiebegeleiding/gidsen en niet te vergeten de dating-sites (voor een avondje plezier +).

(zie bijvoorbeeld: www.digitaltrends.com/mobile/best-dating-apps/).

Diego Fiore / Shutterstock.com

De voordelen van deze dating sites die sterk in opkomst zijn:

 • Werken 24 uur per dag, ook voordat de vrouwen aan het werk gaan in de bar en ook na sluitingstijd;
 • Ruime keuze in aanbod;
 • Je kunt zoeken op en in de plaats waar je bent (woonplaats, vakantie, business trip);
 • Er moet eerst een wederzijdse click zijn op basis van foto en informatie (match genoemd)
 • Je kunt tevoren chatten (met camera) zodat je een beter indruk krijgt waarna je kunt beslissen of je elkaar in het echt wilt zien of niet: geen onnodige kosten, geen verloren (reis)tijd;
 • Je kunt alvast je wensen kenbaar maken (tijd, duur, veilig vrijen, alleen plezier of meer)
 • Je kunt ook alvast een prijs of vergoeding afspreken. Wordt overigens niet vaak gedaan, heb ik mij laten vertellen.

Kortom: minder onzekerheid op eigenlijk elk vlak. En de ontmoetingsplaats is virtueel en een bar is niet meer nodig. Nou ja, natuurlijk nog wel voor een drankje maar dat kun je ook in de bar van het hotel krijgen. Daten is big business. FB gaat binnenkort starten met een dating service. Dat is niet voor niks, denk ik dan maar.Se Kan niet liggen aan de daling van het aantal toeristen naar Thailand want dat aantal neemt jaarlijks alleen maar toe.

Deze virtuele dating revolutie gaat ervoor zorgen dat de Thaise go-go bar als ontmoetingsplaats voor vraag en aanbod van seksuele diensten snel in aantal zullen afnemen.

Bent u het met mij eens of niet? Reageer.

23 reacties op “Stelling v/d week: Prostitutie via de Thaise go-go bars is op sterven na dood”

 1. Robert zegt op

  Inderdaad, niet druk meer.
  Nu is alles via internet.

  Robert

 2. hugo zegt op

  Deels hebt ge gelijk.
  Ik doe regelmatig aan online chat en heb hierdoor al verschillende vriendinnen gehad voor enkele weken.
  Het grote voordeel is dat ge haar al ziet op foto of contact via line or gelijkaardig.
  Meestal, voor mij steeds het geval geweest, moet ge zelf niets betalen voor haar gezeldschap.
  De eerste avond dat ge elkaar al ontmoet is gelijk bingo en vrijen zoveel als ge zelf wilt.
  Het grote voordeel is ook dat ze trouw is en dat ge niet moet denken pas op want ze pikt misschien.
  De enige kosten zijn haar onderhoud en voeding en soms een kleedje maar 2 of 3 maal vrijen is dan de compensatie.
  Ik heb er gehad zowel in thailand, vietnam als in de philippijnen die met mij meerdere keren op verlof zijn geweest en waar ge dan echt plezier van hebt en kunt vertrouwen.
  Veel beter en veel goedkoper dan go-go bars.

 3. Peter zegt op

  30 jaar terug had je in Bangkok voor Jappanners allemaal eigen sex clubs sukhumvitrd soi 23 & 21.
  Ze worden steeds duurder en de Jappanners ontdekte koffie shop Thernee en weg waren deze clubs.
  In China 30 jaar terug gooide alle meisjes rond middennacht een kaartje onder de deur met een telefoonnummer er op,belde je niet terug Dan werd je wel gebelt of geklopt op de deur.
  Thans krijg je in China een kanaal met alle dames via wifi en kan je ze zien en afspreken.
  In Den Haag heb je ook al zo iets zin’s alle burgemeesters de red light straten sluiten.
  Het zal niet lang duren en je krijgt dit ook in Thailand

  • Leo Th. zegt op

   Niet alleen in China en ook geen 30 jaar geleden maar ook in Bangkok werd er bij enige regelmaat ‘s-nachts op de deur van mijn hotelkamer geklopt of werd ik midden in de nacht via de hoteltelefoon wakker gebeld met de vraag of ik ‘gemasseerd’ wilde worden. Wat de stelling van de week betreft denk ik dat het daten wel een steeds groter stuk van de taart afsnoept maar de go-go bars zijn zeker nog niet op sterven na dood. Vergeet niet dat er in go-go bars ook vaak shows opgevoerd worden. Daten zal voor de één de voorkeur hebben maar de ander zal het fysieke contact in een bar aantrekkelijker vinden. En natuurlijk is niet elke bezoeker uit op een one-night stand, velen komen er enkel voor een drankje, een praatje en wat aandacht. Al was het alleen maar om te horen dat je er nog zo jong en knap uitziet.

  • Kevin zegt op

   Die straat voor Japanners is er nog steeds alleen nu naast Patpong Silom en Suriwong.

 4. Pat zegt op

  Ik zie de Thaise go go bar op termijn wel verdwijnen, maar niet door het on line gebeuren (datingsites, en dergelijke).

  Er zal altijd, zelfs in de technologietijden waarin we het laatste decennia zijn terechtgekomen veel plaats zijn voor rechtstreeks interactief persoonlijk fysiek contact.

  Men moet Tinder en andere afspraakmogelijkheden dus niet te veel verheerlijken, het belang zal zeker niet toenemen…

  De go go bars zijn gewoon een erg oubollige bedoening en veel te braaf, daarom zie ik dit verdwijnen. Er zal echter altijd wel iets dergelijks in de plaats komen, maar half naakte dames die slecht dansen op een podium lijkt mij bijna passé.

 5. Tino Kuis zegt op

  Go-go bars, aab ob nuad, bordelen, internet dating, zijn allemaal binnenkort ouderwets, te duur en te gevaarlijk. Ga met de tijd mee! De seks robot heeft de toekomst! Nu nog maar $18.000 maar binnenkort veel goedkoper. Met echte persoonlijkheid en echte gesprekken! Geen hoofdpijn, moe, gedonder of ruzies!

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=114&v=3880Trwl-AE&has_verified=1

  https://www.dmarge.com/2017/05/harmony-sex-robot.html

  • Bacchus zegt op

   Geen hoofdpijn, niet moe…..Op aanraden heb ik er een met kunstmatige intelligentie gekocht. Leert snel nieuwe trucjes. Vroeg na 1 week om een nieuw lingerie-setje van Luna Mae London en een tas van Doir. Ik vond het lingerie-setje wel voldoende. Sindsdien klaagt mijn robotina over jawel……Hoofdpijn.

   • Tino Kuis zegt op

    555 Dat is vervelend. Gewoon er een ander programma inzetten,,,,,,probleem opgelost. Proberen we ook met onze Thaise partners maar dat is veel moeilijker.

 6. Driekes zegt op

  Met internet denk ik inderdaad dat het barleven een beetje een aflopende zaak is, maar waar het om draait is of je via internet of in de bar een meisje vind, de kans dat je besodemieterd wordt, op welke manier dan ook hetzelfde blijft, maar in de bar is het wel gezelligger, woont zelf al jaren in Thailand met een meisje uit de bar, dus het kan op 2 manieren wel goed komen, of niet.

 7. Frank zegt op

  Het klopt dat het minder druk is in de gogo-clubs. Maar een avondje stappen in gezellige barretje en in de gogo-bar/club heeft ook zijn charmes. Hoef je niet de hele tijd op je mobiel te staren of er iets leuks is, al die berichtjes lezen, foto’s kijken. Dat gebeurt al zoveel in Thailand. Je kunt ze live aanschouwen, spreken, bewonderen, gezellig wat drinken. Op internet/sites is niet alles zoals je ze in levende lijve ziet. ( Dat je misschien barfine moet betalen, bij een klik voor meer…. ach de dame of jongen kost toch al geld dus dat beetje kan er best bij. Het zou zonde zijn als de gogo-bars/clubs tegronde gericht zouden worden voor de thaise ecomony.

 8. satori zegt op

  in hoeverre het virtueel daten van invloed is weet ik niet maar prijsverhogingen in de agogo bars zijn wel een oorzaak.
  met name japanners en andere ”big spenders” hebben de ”markt” verziekt volgens velen.

 9. ruud zegt op

  Uw verhaal is me niet helemaal duidelijk, maar als Thailand de sites op internet niet aan gaat pakken, zal er ongetwijfeld een handel in mensenvlees via internet ontstaan, waarvan Facebook ook zijn graantje wil meepikken.

  Dat de bars teruglopen zal waarschijnlijk meer te maken hebben met sluitingstijden en harder optreden van de overheid.
  Bovendien is een groot deel van bijvoorbeeld soi Bangla ondertussen overgenomen door bijvoorbeeld Pizzahut.
  Daar zitten dan ook geen bars meer.

  Maar u ziet alleen de prostitutie voor toeristen.
  De prostitutie in Thailand is echter veel massaler dan dat.
  Sex is bijna overal te koop.

 10. Sir Charles zegt op

  Heb het ook van horen zeggen dat het in de go-go bars niet zo druk meer is als in het verleden. 😉

  • l.lagemaat zegt op

   Ook niet bij de bars als je daar langs rijdt en de horeca.

   Kijk hoeveel er te koop of te huur aangeboden wordt.

   Na het recente boot ongeluk met Chinezen is het aantal annuleringen tot ruim 50 % opgelopen.
   In Phuket nog meer.

 11. Aisan zegt op

  Ik ben het eens met de stelling. De tijd van de go-go bars is definitief voorbij. Ik doe regelmatig online chatten via de datingsites. De voordelen zijn dat je de juiste match krijgt op basis van de profielen. Mijn verblijf vorig jaar in Phuket en Chiang Mai met Thaise vriendinnen ging via de datingsites. Dit jaar ben ik 4 maanden in Pattaya en Chiang Mai geweest. In beide plaatsen had ik via datingsites een vriendin.
  Dus Bye-Bye go-go-bars.

 12. kees zegt op

  Het zal ongetwijfeld waar zijn dat er meer toeristen naar Thailand komen , maar uit welke landen is die toename afkomstig ?. Als ik in Pattaya kijk komen er voornamelijk Chinezen en Indiërs. En dit zijn niet de mensen die de agogo`s bezoeken. Overigens kom ik zelf ook al jaren niet meer in een agogo. Geef mij maar de beerbar. Maar dat zal wel aan mijn leeftijd liggen. Ook al laat ik een dame via een datingsite komen , dan nog wil ik gezellig wat met haar gaan drinken. Maar meestal barfine ik nog “ouderwets” uit de beerbar.

  • l.lagemaat zegt op

   Chinezen zijn nou niet het voorbeeld van echte toeristen.

   In bussen rijden ze van de één naar de andere voorgeprogrammeerde instelling. Vaak van Chinees/Thais ondernemers.
   Programma: – Floating markt – Koh Larn – “show” Big Eyes” ( of Soi 33 Naklua) – eind Second Road nabij Soi 1 complete Chinese bedoening – soms de Vine Yard -terug naar huis.(China)

   Daar zal de gemiddelde Thaise ondernemer niet veel aan hebben.

   • ruud zegt op

    Als de ondernemers belasting afdragen, dus geen zero baht tours, vindt de Thaise overheid die Chinese toeristen waarschijnlijk de ideale toerist.
    Komen, geld uitgeven en weer vertrekken.

    Overigens ging het vroeger in Europa ook zo.
    In 10 dagen heel Europa zien, door de Amerikanen.
    Rennend langs de Eiffeltoren en de volgende dag in Venetie.

    Er heeft ooit nog een verhaal over in de Donald Duck gestaan.
    Het nummer weet ik niet meer, zelfs niet welke jaargang.

 13. fred zegt op

  Dat de gouden jaren van de go go bars voorbij zijn is zeker geen fabeltje. Er zijn dan ook heel veel plaatsten op de wereld bijgekomen waar single mannen ook terecht kunnen. Oostbloklanden om te beginnen. En niet te vergeten de eros centers in o.a Duitsland
  Komt er nog eens de knotsgekke prijzen die er worden gevraagd. 1000-1500 bht barfine en dan nog eens 3000 voor de dame. Wie van bil wil gaan is goedkoper af in Europa. Zelfs in Las Vegas is het niet duurder. Hamburg en Berlijn zijn zelfs goedkoper.
  En in Thailand is men nog steeds het idee toegedaan dat naarmate er minder klanten komen hoe meer men de prijzen moet verhogen.
  Wat me ook opvalt is dat er in de gogo bars steeds minder jonge mannen komen. Jongeren van tegenwoordig komen blijkbaar stukken makkelijker aan hun trekken dan dat dat pakweg 30 of 40 jaar geleden het geval was. Lust en seks is nu éénmaal makkelijker te beleven dan ooit het geval was.

 14. rentenier zegt op

  Het daten via dating sites is toch niets van de laatste jaren? ik doe dat al 15 jaar met veel plezier en succes. Ik vond het bezoeken van bars en discotheken(20-30 jaar geleden) best leuk maar stak eerst de neus naar binnen om te zien of er iets leuks te vinden was en dat was in 80% niet het geval. Er komt bij dat je iets moet drinken en ik drink geen alcohol en van vele colaatjes wordt je dood ziek…. sinds ik de datingsites bezoek en de vrouwen voor ‘n weekend bij me thuis kwamen en als het beviel en voor herhaling vatbaar was….. bezoek ik geen bars of go-go clubs meer (sinds 15 jaren, dus niet iets van de laatste tijd) Wat betreft het groter aantal toeristen wordt het beeld inderdaad vertekend door het massa tourisme voor namelijk uit China die met grote busladingen overal langs gaan, even uitstappen voor selfies en wat rond neuzen, dan op zoek gaan naar het vlaggetje van de gids want ze gaan weer verder. Die komen echt niet in een bar of club die hier bedoeld worden.

 15. Jacob zegt op

  Er zijn in weet niet hoeveel ‘coffee shops’ en ‘karaoke’ in Thailand verspreid over all gebeiden en voornamelijk veel meer aanwezig buiten de grote steden voor voornamelijk de Thaise clientele
  Darnaast, overal waar een groot Industrie Terrein is heb je ene levendige handel in pay for pleasure
  Ik zie internet daten absoluut niet als een vervanger daarvoor en niet eens een concurrent

 16. Ik denk dat het wel mee valt. Er zal altijd een markt zijn voor de A Go-Go. Misschien wel minder dan voorheen. Ik denk dat mannen naar de Go-Go bars gaan om te zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Dat zie je niet in een Beerbar of online. Als een dame dan haar kleren uittrekt kan het schrikken zijn.
  ieder zijn meug zei de boer en kuste zijn zeug.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website