Pattaya wil via internet Chinese toeristen verleiden

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
12 juli 2019

Op Facebook stond een artikel te lezen van een TAT-medewerker over hoe ze Pattaya door extra activiteiten aantrekkelijker willen maken voor toeristen. Een probleem is wel dat door de terugloop van toeristen in de stad er ook minder inkomsten binnenkomen, waardoor het initiëren van extra activiteiten, financieel lastig gaat worden.

De Chonburi Tourist Attraction Association stelt nu voor om meer Chinese toeristen naar Thailand te lokken door middel van online marketing en zo Pattaya online te promoten.

China heeft een grote markt met meer dan 700 miljoen mensen, die toegang hebben tot internet. De campagne moet Chinezen individueel aanspreken. Zij kunnen online zelf hun trips, tickets voor toeristische attracties en accommodaties regelen en zijn daarbij niet afhankelijk van Chinese reisorganisaties.

Afgelopen jaar hebben volgens opgave 38 miljoen toeristen Thailand bezocht. Het toerisme in Chonburi kan daarvan meeprofiteren door speciale aanbiedingen, bijvoorbeeld op het gebied van sport, medisch toerisme en huwelijksreizen.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Pattaya wil via internet Chinese toeristen verleiden”

  1. Jacques zegt op

    Het is goed te lezen dat er een andere wind moet gaan waaien in Pattaya. Het voortschrijdende inzicht duurt soms even. Andere doelgroepen aanboren en dan denk ik niet alleen aan de chinezen, want daar heb ik ook wel wat incidenten van gezien die gedoe gaven. Vooral het eetgedrag van een deel van die Chinezen en het lawaai dat daarbij wordt geproduceerd is verwerpelijk. Voorlichting zou wellicht kunnen werken voor deze doelgroep. De sloop van al die bars kan voor mij niet snel genoeg gaan. De prostitutie in de ban, daar wordt de mens gelukkig van. Ik weet dat dit niet voor een ieder opgaat, maar er zijn zoals wellicht bekend, bij opdoeking meer positieve dan negatieve zaken mee gemoeid.

    Er zijn genoeg badplaatsen over de wereld die het een stuk beter doen dus een delegatie sturen naar plaatsen die wel succesvol zijn en het waarom te achterhalen en gaan toepassen is een mogelijkheid die kan werken. Het proberen om goede muziek bands met optreden hier naar toe te halen. Is weer eens wat anders dan dat zoetsappige gemekker met die oude Engelse liedjes.
    De marathon, die de 21ste van deze maand gaat plaatsvinden is al een verbetering en men kwam gelukkig op tijd tot inzicht dat een tweede inschrijfmogelijkheid wel nodig was. Veel mensen waren teleurgesteld na drie dagen was de inschrijving al vol omdat er gelimiteerd was.
    Ook op sportief gebied is er zeker nog een inhaalslag te maken, maar ja geld is wat er vaak ontbreekt en of dit zal verbeteren. Ik hoop van wel, want Pattaya is het waard om in een ander daglicht te komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website