Seksparadijs voor oudere mannen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Steden
Tags: , , , , ,
13 februari 2010
Tweede-jeugd-in-Pattaya

Tweede jeugd in Pattaya?

Wie Pattaya in Thailand bezoekt kan het niet ontgaan zijn. De vele “oudere” westerse mannen, die hand in hand lopen met een jonge Thaise vrouw.

Een leeftijdsverschil van 20, 30 of 40 jaar is meer regel dan uitzondering. Als smoorverliefde tortelduifjes op weg naar het strand, een restaurant of het hotel. Voor een aantal heren onder ons wellicht een prettige gedachte dat je boven de 65 jaar nog altijd een ‘sexy’ man kunt zijn, met een jonge strakke Thaise aan je zijde. Of zit er misschien een addertje onder het gras?

50.000 prostituees in Pattaya

In Pattaya, door de Washington Times ooit de “Vunzigste stad ter wereld” genoemd, werken ruim 50.000 prostituees (!). De seksindustrie is de belangrijkste motor waar Pattaya op draait. Het stadsbestuur van Pattaya doet haar uiterste best om van het imago van “Sodom en Gemorra” af te komen. Iets wat nimmer gaat lukken want wezenlijk veranderd er weinig in Pattaya. Daar komt bij dat sekstoeristen ook geld in het laatje brengen, ook zij moeten eten, slapen en laten het geld in grote getallen rollen.

Walking street: vrouwelijke handelswaar

Zeg je Pattaya dan zeg je Walking Street. Na de duisternis wordt deze straat afgesloten voor het verkeer en overheerst de schreeuwerige neonreclame die de vrouwelijke handelswaar aanprijzen. De vele Gogobars en Beerbars vormen de thuisbasis voor de hoertjes die voor een uurtje (short time) of een hele nacht (long time) meegenomen willen worden door een farang (westerse toerist). Maar ook in de Soi’s (zijstraten) tussen Beach Road en Second Road waant een sekstoerist zich als een kind in een snoepwinkel. De clubs en beerbars hebben veelzeggende namen als Living Dolls, Lollipop en Kitten Club. Buiten staan schaars geklede dames om de voorbijgangers naar binnen te lokken.

Gogo-girls

Gogo-girls

Naakte lesbische Thaise meisjes

In één van de vele Gogobars kan je aanschuiven bij een jacuzzi waar naakte Thaise meisjes elkaar liefkozen. Het is een goed bewaard geheim dat 90% van de Gogogirls lesbisch is. Seks met een mannelijke farang is dan ook niet meer dan een routinematige klus die geld oplevert. “I feel nothing, when I fuck a farang” wist een Gogogirl mij te vertellen toen ik haar vroeg naar haar seksuele geaardheid. Toch een hele prestatie, want menig farang denkt dat de Gogogirl in kwestie echt verliefd op hem is. Een Gogogirl handelt in illusie en snapt wat ze moet doen om de klant aan haar te binden.

Girl Friend Experience

De jackpot is al bijna binnen als een farang het meisje huurt voor een week of langer. Dit fenomeen heet Girl Friend Experience (GFE). De farang hoeft niet iedere avond op jacht naar een nieuw meisje en zij heeft de garantie van eengoed betalende klant. Vaak is het de eerste stap naar een “zogenaamde relatie” die uitdraait op een maandelijkse sponsorbijdrage. Immers zij heeft de tijd om hem in te palmen en haar treurige levensverhaal te vertellen. Ondertussen zal ze haar best doen om zo veel mogelijk Thaise baht uit zijn zak te kloppen.

Het zijn dan ook meestal dit soort koppeltjes, die dagelijks op de boulevard van Beach Road hand in hand lopen. Bij iedere etalage, zeker als het om gouden sieraden gaat, zal ze hem subtiel verleiden om haar weer een cadeautje te geven. De farang tovert al snel een brede grijns op zijn gezicht. Zeker nadat hij zijn creditkaart wederom getrokken heeft en zij zachtjes in zijn oor fluistert: “I love you to much, let’s go to hotel”.

Sponsors uit Europa en Australië

Maandelijks worden er vooral vanuit Europa en Australië flinke bedragen overgemaakt naar de Thaise schatjes. In veel gevallen hebben ze twee of drie sponsors en ontvangen zo iedere maand een gemiddeld Thais jaarsalaris. De verliefde farang hoopt met zijn geldelijke bijdrage zijn jonge droomvrouw uit de prostitutie te houden. Een misrekening want ze vinden het werk leuk en zo ontmoeten ze weer nieuwe potentiële sponsors.

De frêle poppetjes met diepbruine ogen en gitzwarte lange haren weten de oudere en soms ook jongere mannen om hun vinger te winden. “I only work in a bar to take care for my family (or baby) but I don’t like my work. If you send me money I can go back to my family”.

Een iets te naïeve farang trapt met gemak in de leugens die de barmeisjes uit hun hoofd hebben geleerd. Sommige persen er ook een paar tranen uit om het geheel nog wat aan te dikken. De farang trekt graag zijn portemonnee om het “arme”meisje, die qua leeftijd zijn dochter zou kunnen zijn, te helpen. Het geeft hem een goed gevoel.

Boyz Town, een pretpark voor homo’s

Zelfs als je meer van de mannenliefde bent is Pattaya een echt pretpark. Een Soi met de naam “Boyz Town” laat niets aan de verwachtingen over. Wederom hier een beeld van oudere heren die hand in hand lopen met Thaise jongens van  een jaar of achttien. Niemand kijkt er van op want in Pattaya kan alles.

Boyz-Town-Pattaya

Boyz-Town

Het blijkt dat vele Thaise jongens, die met westerse homo’s meegaan, vaak gewoon hetero’s zijn. Na het werk gaan ze terug naar hun Thaise vriendin die thuis op manlief wacht. Bizar? Geld maakt veel goed in Thailand. En Thai doen niet zo moeilijk over seks, “Mai Pen Rai”, oftewel “maak je niet druk”.

Expats, sekstoeristen en Russen

Ook op het strand bepalen oudere mannen het beeld. Om het nog wat onsmakelijker te maken, het merendeel heeft overgewicht en loopt in een strakke en te kleine Speedo zwembroek. Met een Thaise vriendin van rond de 25 jaar neemt kennelijk het zelfvertrouwen toe, maar alle realiteitszin af.

In Pattaya zijn vele expats uit Europa neergestreken. Vutters en gepensioneerden die in Thailand een goed leven kunnen leiden van hun royale westerse pensioen. Na een condominium (appartement) te hebben gehuurd of gekocht in Pattaya of het naastgelegen Jomtien, begint het echte leven. Een slanke Thaise schone is dan het ultieme speelgoed voor deze oudere jongeren.

Farang-en-jonge-Thaise

Naast de expats, hoeren en de sekstoeristen is Pattaya ook het domein van Russen. Heel veel Russen. De menukaarten en stadplattegronden zijn al naar het Russisch vertaald. Nog even en Russisch is de voertaal in Pattaya. De Thai zijn blij met de Russen, ze smijten met geld en de middenstand vaart er wel bij.

Pattaya thuishaven voor het uitschot van de wereld

Een stad waar lust en zonde tot kunst verheven is, trekt veel vreemde vogels aan. Het uitschot uit Isaan en de rest van wereld ziet in Pattaya een thuishaven waar het goed toeven is. Indien Interpol hier een tijdje vrij spel had, zou Pattaya aanzienlijk minder inwoners hebben. Drughandel, diefstal, geweld, verkrachting, moord en doodslag, de lokale kranten staan er vol van. Als gemiddelde toerist heb je daar overigens weinig last van. Ik voelde me er niet onveilig ook niet in de meer afgelegen Soi’s.

Moraalridder

Is de auteur van dit artikel een moraalridder die zich geroepen voelt om het bovenstaande te veroordelen? Nee hoor! “Ieder zijn meug” zei de boer en kuste zijn zeug. Zolang er geen minderjarigen in het spel zijn en er geen dwang aan te pas komt, moet iedereen maar doen waar hij/zij zin in heeft. Het feit dat mannen op leeftijd hier lol hebben en een tweede jeugd beleven is prima.

De andere kant van de medaille is dat velen een “roze bril” op hebben. Maar voor romantiek moet je niet in Pattaya zijn. Het is een keiharde business, ook het lieve Thaise meisje probeert haar geld te verdienen en te overleven. Een deel van haar verdiensten stuurt zij op naar haar familie in Isaan of is bestemd voor de verzorging van haar baby (de Thaise vader is al lang met de Noorderzon vertrokken).

Seksparadijs-voor-oude-mannen

Seksparadijs

Zelfmoord

Met enige regelmaat springt er in Pattaya een farang van de brug of hangt zich op. Totaal ontgoocheld en financieel kaalgeplukt door zijn Thaise vriendin. Als je alle schepen in Europa achter je verbrand hebt en je geluk in Pattaya zoekt, moet je je daarbij wel realiseren dat hier alles draait om geld. Als je geld op is, laat ze je keihard vallen, ook al ben je nog zo goed voor haar geweest.  Zij gaat dan weer op zoek naar een nieuwe sponsor.

De ironie is dat je op iedere straathoek in Pattaya een T-shirt kan kopen met de tekst: “No money, no honey”. Het is ook erg naïef van een farang om te denken dat een meisje van amper 20 jaar onvoorwaardelijk liefde voelt voor een gepensioneerde man van dik in de zestig.

Ook in het seksparadijs voor oude mannen moet je de realiteit niet uit het oog verliezen.

47 reacties op “Seksparadijs voor oudere mannen”

 1. Isaanboer zegt op

  Beste mensen,

  Ga eens een week of 2 naar de Efteling, Fata Morgana’s,Vogel Rok,en niet te vergeten de Python.
  Patat en IJS,en ’s avonds weer fijn in het eigen mandje.

  Dat ik dit allemaal nog kan lezen,wat een mooie wereld is dit toch !

  Met groeten van de Isaanboer

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Khun Peter zegt op

  De Efteling is ook leuk, maar ik snap je opmerking niet?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -2 (obv 2 stemmen)
 3. Isaanboer zegt op

  Wijlen Willem Kohn Kean,alias Wilem Samui,sprak het reeds uit.Moet ik ook in een oude auto rijden !

  En daar wil ik het graag bij laten,maar lees uw stukje maar eens een aantal keren goed door.Vooral de zin ” Het uitschot uit de Isaan ” , vind ik treffend.Maar ja ,U was al 5 jaar niet in Pattaya geweest,dus weer echt een kenner !

  Het beste is om nog eens een keer naar de Isaan te gaan,daar wonen ze dus !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Gerrit zegt op

   Ik weet niet wie het hoofdartikel heeft geschreven maar ik vind deze uitlatingen beneden peil.
   Alleen al de opmerking over het uitschot van de Isaan.

   Schrijver heeft waarschijnlijk zelf veel problemen gehad.

   Gerrit

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 1 stem)
 4. sjors zegt op

  Beste Isaanboer
  Ik ken oude auto’s die er veel representatiever uitzien als nieuwe!!! Ik ken ook nieuwe auto’s die al veel op de kilometerteller hebben haha daar wil je in je isolatiepak nog niet in zitten!
  En waar praat je over met zo’n griet? Of is ze te misselijk om te praten na een rit in de achtbaan?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 3 stemmen)
 5. Tlharrie zegt op

  Vindt het wel een aardig verhaal
  Mijn eerste paar keer Thailand verliep niet anders
  was toen wel geen 60 stuk jonger maar toch.
  Begon met 23 daarna 28 en toen nog een van 30 ( 2 jaar )
  alle uit de Isaan ben daar nu van genezen
  de huidige is 40 ( is het verschil ook kleiner ) en komt niet uit de Isaan maar woont al 10 jaar in Nederland
  Weet niet of het de leeftijd is of dat ze niet uit de Isaan komt maar het bevalt ons goed samen ( wil ook geen geld werkt zelf )
  Moet ook wel zegen dat ik nu ook anders op vakantie ga
  voorheen van de 4 weken 3 in Pattaya nu na een keer of 18 van de 4 weken een dag of 5 in Pattaya
  Thailand is een mooi land je moet het wel eerst ontdekken
  Zo zie je maar alle begin is moeilijk en vooral in Pattaya

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. huibthai zegt op

  Het zal best allemaal, ik vind het prachtig als ik een oude vent ziet met een wijfie , die een stuk jonger is of een invalide die hier iemand vindt om zijn rolstoel te duwen. In Nederland vindt je niets anders meer dan een ketting-rokende dikbil. [niet 100% natuurlijk] Oudere mannen zijn ook vaak reumatisch etc. Hier altijd + 30 gr. Wij bewonderen in NL [vooral telegraaf publiek] wel BN’ers die met een jongere levensparrtner rommeld, net andersom ook [Patricia Paay] Dat je belazers wordt ,ben je zelf bij, de verhalen zijn er al v.a 1970. dat er springen [meestal geen ziekteverzekering] ligt aan de landen waar ze vandaan komen . In Nld is die grote rechtse boef Hogervorst de hoofdschuldige. Het geouwehoer over de Russen ligt ook aan je zelf, ik woon hier 5 jaar en kom hier 30 jaar. ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Zoek ze niet op , Horeca meer dan je lief is hier en zoek een stuk strand richting Sattahip etc. De Europese jongeren, zijn ook een ergenis. Ik woon in Pattaya Oost , heerlijk rustig , zwembad, securety, biertje va 30 baht en goed Thais eten ook!!!Binnen 15 min. bij de Beachroad, ga gezamelijk uit met 40+ vrienden , geen problemen. Neem een motor-bike-taxi-driver die je kent door ervaring, totaal geen problemen [cha cha] Waar wij ons wel druk overmaken is het [terechte] proces tegen Takkie [levensgevaarlijk door evt. , gevechten tussen geel /rood leger /politie. Pattaya heeft ook volop evenementen , laatste weekend,, the Bikers,, Pattaya open , Chinees Nieuwjaar en er wordt iedere week vergaderd om het voor de tourist leuker te maken. Ook BVN, Vrij snelle intenet verbinding , Hollandse restautants , winkels met allerlij artikelen uit Europa , ik drink elke dag D.E. koffie en bruinbrood van een Duitse of Belgische bakker [5 min, van hier] Pattaya heeft alles , in de grote steden in Nld , zie je na 21 uur geen mens meer op straat , hier de winkels ,restaurants etc. 24 uur open.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 3 stemmen)
 7. Frans de Rijk zegt op

  Huib dat heb je weer prachtig verwoord!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 8. huibthai zegt op

  Ik woon hier , voor het weer, huizen prijs , eten [goedkoop] drinken [zeer betaalbaar] fluitje in Nld 2 euro [nu 90 baht]een fles hier v.a 30 baht. In Pattaya landgenoten volop in mijn leeftijd. PC ,TV [zie bericht eerder] Als er een brief snel naar Nld. moet, altijd wel een landgenoot te vinden, die deze post [terug gaat] Nederland met zijn tegenwoordige politiek, hoeft voor mij ook niet. Banken, verzekeringen, advokaten [onbeschofte declaratie] Het LBIO [ onterechte allementatie] kunnen van mij de grond in zakken Geloof ook [RK en Refo] ook ons crimineel Koningshuis, Zo kan ik nog wel ff doorgaan , als hier de pleuris uitbreekt, zoek ik wel een ander land , buiten Nl.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. Rene zegt op

  Ik ben de weken alweer aan het aftellen , of is dat gek voor iemand die 7 dagen en 2 koopavonden in de week werkt voor z’n geld ( dus geen “veroordeelde of welverdiende gepensioneerde”).
  Op de vraag waarom Pattaya ?
  Kijk maar naar de thailand poll hiernaast en zie het als een heeel goede combinatie van het hele rijtje dat daar vermeld staat.
  Kan men zich daar niet in vinden dan denk ik dat deze personen er maar beter ook nooit naar toe moeten gaan EN anderen zeker niet moeten veroordelen , want men weet dus helemaal niet waar men over praat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 3 stemmen)
 10. Onno zegt op

  Ja, ja ik kom al jaren in Thailand en als je naar Pattaya gaat doe je dat echt niet voor het goedkope bier of de kabeltv. 99% gaat voor de meissies. laat me niet lachen!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 11. leenvg zegt op

  mooi verhaal en het klopt, in nederland blijven goed dan bel je thuiszorg , komen je een uurtje helpen voor een hoop geld , ik laat mij wel in thailand verplegen als het zover komt en over leeftijd verschil ook in nederland heb ik vriendinnen die 20 j jonger zijn, ik ben nu 55

  gr leen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 12. tom zegt op

  vaak in pattaya /jomtien geweest nooit problemen gehad met vrouwen daar ben je tenslotte zelf bij ,nou moet je een europeese vrouw nemen grote monden zien er uit als trollen en zijn supersaai en willen steeds meer en sex is afgelopen na de kids ,nou dan maar thailand goedkoop en lieve mensen ach niet iedereen is een gold digger daar want ik ben al jaren bevriend met een zeer lief mooi meisje die nooit een eurootje vraagt.
  kijk eens door een andere bril en oordeel dan eens serieus.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 13. ferry boekelman zegt op

  dag lieve zijkerds. wat kunnen hollanders zijken over van alles en nog wat. ik woon hier bijna 24 jaar en ga zeker niet meer terug naar amsterdam. is er nu iets mis met mij? nee hoor ik ben prima in orde. het zijn bijna altijd de pas gearriveerde azijnzijkerds die vaak eigenlijk jaloers zijn, die met dit soort kutverhalen aankomen. domme boeren kunnen hier beter wegblijven, ja dat klopt. je moet wel een beetje stadservaring hebben hier anders gaat het mis.maar in welke grote stad gaat het niet mis als jij je als een boer gedraagt. ga eens eenhalf uurtje in Rio de Janiero alleen op straat lopen. Kun je lachen.ja en danhet belangrijkste: de taal. wel als je de taal spreekt ga je ook eindelijk begrijpen hoe zij echt over ons denken.Dus betweters blijf aub weg, we kunnen het ook zonder u hier prima uithouden.
  wat er in de Bijlmer gebeurt dat gebeurt hier ook. rippen, schieten,moorden. daar is niets mis mee als je je er niet mee bemoeit. ok vrienden ik hoop jullie te zien in soi6

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 3 stemmen)
 14. ferry boekelman zegt op

  Pattaya is niet de stad waar het programma “Boer zoekt vrouw” ooit zal worden opgenomen. Dus boeren als jullie een vrouw zoeken ga je dan aanmelden in Nederland bij de KRO ofzoiets. Pattaya is de fun-city van het noordelijk halfrond en niet de plaats voor serieuze uitgekakte westerlingen die hier komen om te trouwen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -2 (obv 2 stemmen)
 15. khun peer zegt op

  net zelf ook ‘n ‘verhaal’ afgesloten: getrouwd met ‘n thaise jonge dame, ook voor de wet en grond met huis etc op haar naam… dan te veel weg geweest om te werken en in de tussentijd maakte zij te veel plezier met steeds slechtere vrienden… nu dit hele gebeuren afgekocht voor ‘n schijntje en grond + huis veilig gesteld, zelfs voogdij over ons kind en ook nog zelfs haar machtiging plus andere handtekeningen laten zetten om paspoort voor de kleine aan te vragen, dus ik ben de dans goed ontsprongen… het kostte veel geduld, incasseringsvermogen en onderhandelingen met ‘n goede advokaat, maar nogmaals: nu alles achter de rug is slaap ik weer ‘n stuk beter en vind ik ‘t in the land of smiles nog steedsprima toeven! dus beginners: wees niet naief, ze vallen never op je mooie blauwe ogen maar zien j meer als ‘n wandelende atm-machine! je kan je plezier beter af e toe afkopen en ondertussen ‘n prima onbezorgd leven leiden! low ky: the best there is!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. Khun Bob zegt op

  Een artikel zoals velen waarin de Thaise dames er weer erg slecht afkomen. Dat is jammer. Dat het vaak fout gaat is een feit. Dat komt voor een groot gedeelte echter ook doordat farangs (buitenlanders) niet erg hun best doen om de lokale situatie en cultuur te begrijpen en op een respectvolle manier met de lokale mensen om te gaan. Ook in een plaats als Pattaya kun je op een goede manier een relatie opbouwen. Wederzijds respect is daarin belangrijk. Geld is wel altijd een onderwerp. Dit is vanwege een hele simpele reden: veel mensen in Thailand zijn gewoonweg arm. Dit geldt echter niet alleen voor Thailand, maar voor mensen over de hele wereld. Persoonlijk respecteer ik de Thaise dames enorm voor de wijze waarop ze omgaan met hun armoede. Wat zou jij doen als je een kleine hebt die niet te eten heeft als er geen geld op de plank komt? Ik hoop dan ook oprecht voor ze dat er maar veel buitenlanders naar Pattaya mogen komen die er ok mee zijn om financieel een handje te helpen en die ernaast oprecht proberen om de cultuur ietwat te begrijpen. Deze zijn een stuk complexer dan de laws of money. Een ieder die zijn best doet om dit te begrijpen en ernaar te handelen zal verrast staan met hoe goed je behandeld zal worden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 17. Khun Bob zegt op

  En natuurlijk zullen uitzondering de regel maken…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)
 18. Eric zegt op

  Hallo Khun Bob, volgens mij gaat het in het stuk over bargirls. daar zitten goede en slechte tussen. Net als in het echte leven. Na een aantal jaren in bar of gogo stomp je af en wordt je harder dat is lochisch. Er zijn er genoeg die proberen een farang te belazeren. Zeker de farang die niet snapt hoe het spel gespeeld wordt. gewoon je gezonde verstand gebruiken. een meisje van 25 wordt echt niet verliefd op een oude kerel, forget it. Ga eens op een kamer van de bargirls kijken daar hangen posters van film- en popsterren van hun eigen leeftijd en niet van oude kerels!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 19. Khun Bob zegt op

  Hallo Eric, er zitten zeker goede en slechte tussen. Dat is het echte leven, zoals je terecht aangeeft. Of het logisch is of niet dat je afstompt, uiteindelijk is het een keuze. In het dagelijkse leven word je ook belazerd als je niet uitkijkt. Dat is in Thailand zo, maar ook in Nederland en de rest van de wereld. Nu kun je hier ook zuur over worden, echter helpt het niet om een zo optimaal mogelijk leven te leven. Het is jammergenoeg gewoon hoe de mens opereert. Wat dat betreft moet er nog heel wat gebeuren voordat we echt in een globale wereld kunnen wonen. Om dit te linken aan een meisje van 25 die niet verliefd kan worden op een oude kerel is wat mij betreft niet logisch, vooral in een land als Thailand. Dames hier hebben meerdere reden om verliefd te kunnen worden op oudere mannen. Dat heeft alles te maken met respect, iets dat centraal staat in de cultuur van dit land. Dit geldt ook voor andere Aziatische landen. Klaarblijkelijk zijn er verschillende vormen van verliefd zijn. Iets waar de dames het wel moeilijk mee hebben is als ze er achter komen dat mannen liegen, vooral over hun relaties. Dit is een van de hoofdredenen dat het uiteindelijk fout gaat. Op dat moment is het respect namelijk weg, en zullen ze alles doen om aan je te verdienen. Verdient zo’n liegende man echter wel beter?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 3 stemmen)
 20. Eric zegt op

  Beste Bob, de dames hebben zeker meerdere redenen om verliefd te worden maar op nummer 1 staat: money. Geef zo’n meidje een paar ton en kijken of ze dan nog bij haar oudere lover blijft. Ik denk het niet. Er moet wel sprake zijn van enige gelijkwaardigheid in een relatie anders is het meer afhankelijkheid. Ik denk dat jij een te romantische kijk op het geheel hebt. In Thailand ne bij de Thai draait het maar om 1 ding en dat is geld. Als het bij jou thuis anders is dan heb je het getroffen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 21. Khun Bob zegt op

  Beste Eric,
  Als het geven van een paar ton ze weg laat lopen bij hun vriend, waarom is het dan dat veel van de dames trouw bij hun originele vriend blijven? Dit tot grote ergernis van de vele buitenlanders. Blijkbaar is er iets dat toch niet te koop is. Is je beeld, net zoals die van veel buitenlanders, niet te negatief? Misschien als een gevolg van het lang in Thailand zijn? Natuurlijk ligt de waarheid in te midden. Ik vind het echter te gemakkelijk om zomaar te zeggen dat alle dames voor het geld gaan. Dan moet men zich toch afvragen of men de juiste insteek heeft genomen. Dit misschien als natuurlijk gevolg van hoe men naar de dames wenst te kijken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 22. georgessiam zegt op

  Mijn vriendin komt zelf uit de Isan(Si SAKET)heb ze leren kennen tijdens mijn bezoek aan de haarkapper,Zij is 26jaar en ik ben 49jaar! Ken ze ondertussen al bijna 6j
  aar,en kun je geloven dat ik de “jackpot” heb gewonnen?Ze vraagt nooit geld,wel moet ik iets kopen voor haar verjaardagen.Ben al verschijdende keer bij haar thuis geweest in de Isan,haar ouders respecteren me.Natuurlijk geef ik toe dat het leeftijdsverschil enorm groot is,So what??Als we maar gelukkig zijn en elkaar begrijpen,meer moet dat niet zijn.georgessiam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)
 23. DaveThai zegt op

  Beste Lezers,
  ik kom voor de eerste keer op deze site en lees zo hier en daar over de ervaringen van “fellow expats”. Ik moet toch toegeven zeer geschokt te zijn over sommige van de dingen die ik lees, sommige van de negatieve ervaringen hadden zo gemakelijk voorkomen kunnnen worden door slechts een simpele voorzorgsmaatregel.

  Toen ik 14 jaar geleden mijn vrouw ontmoete na bemiddeling van een internet dating service, gingen we eigenlijk direkt goed van start. Ning wist zich snel en adequaat inteburgeren in Nederland en toonde zich een voorbeeldige moeder van onze kinderen (2 inmiddels) ondanks het drukke huishouden werkte ze ook nog eens 3 dagen parttime. We hebben veel dezefde interesses Ning is ook bijzonder gesteld op werken van beethoven bach van gogh rembrant en andere oude hollandse meesters. Ze blijft me verbazen met haar eindeloze zucht naar kennis en ervaring. We zijn echt heel gellukig… en we kijken uit naar een fijne oude dag!!

  Toen ik bij het inetnet bruiden bemmidelings kantoor moest afrekenen voor de bemmideling vroeg de eigenaar van het kantoor of ik zeker vcan mijn zaak was of ik echt wou trouwen met de vrouw van mijn keuze. En hij bood me tevens een geluksgarantie polis aan. Een geluksgarantiepolis? zei ik… ja een geluksgarantiepolis zei hij, en de tussenpersoon legde me uit dat dat een polis was die het geluk in mijn huwelijk zou garanderen. Nou ik dacht in for a penny in for a pound en sloot die polis af. Pas vele jaren later, toen ik met een soort zwitserlevengevoel op mijn balkon stond en me afvroeg waarom ik zo gelukkig was herinnerde ik me het afsluiten van die extra garantie….!!! zonder overdrijven de beste verzekering die ik ooit heb afgeloten.

  Nu lees ik hieronder het trieste relaas van ene KhunPeer en nu vraag ik mij af: Heeft KhunPeer wel een geluksgarantiepolis afgesloten? Want dan had de historie een heel andere loop gekregen. En mischien is er ergens zon geluksgarantiepolis met terugwerkende kracht toch nog aftesluiten? Ik hoop snel iets te horen.

  Dave Amsterdam

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 24. ferry boekelman zegt op

  hi dave, nou zo’n polis wil ik ook wel en wie niet eigenlijk. kunt u mij vertellen welke maatschappij die geluksgarantiepolis afsluit. ik hoop maar niet dat het de dsb bank is want dan wordt het toch al snel een ongeluks-garantiepolis.misschien wat voor khun goede peer.
  hoop snel iets van je te horen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 25. DaveThai zegt op

  Beste heer Boekelman,

  Zo’n Polis was van oudsher aftesluiten bij eener heer Taksins banken of andere kantoren, je kreeg er dan ook nog zo’n shirt bij (geel of rood je mocht zelf kiezen) maar ja sinds de Thai nu ook hun eigen rovende en stelende volk over de grens trappen, denk ik dat je nu voor dat soort pollisen toch weer bij de goede oude “famillievriend/broer/oom/tante” moet zijn. Een gangbaar bedrag is toch vaak wel een bht of 1 a 2 millioen. Dan heb je niet alleen “polis” maar ook gelijk “vergunning”!!! wel zo handig mocht ze van een “bepaalde” leeftijd zijn. Deze tussenpersoon zal verder alleen kontakt met U opnemen als de nood Echt aan de man staat. (en dat staat ie in thailand bij de monday-tuesday-wednesday-thursday-friday-sater and sunday night cardgame toch echt vrij snel) Bijzonder malicieuse tongen noemen dit slag tussenpersoon ook wel “pooier” maar goed. Ik hoop dat u iets aan deze info heeft.

  En ik hoop tevens iets te horen van Khun Goede Peer en zijn “geluksgarantiepolis”. ben toch ook zeer benieuwd hoe iemand met zo’n tegenslag omgaat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 26. Sju Sju zegt op

  Wie van jullie zeurpietjes denkt dat als ie in Amsterdam een hoertje mee uit neemt dat ie daar een langdurige goeie relatie mee kan opbouwen? Dat ze niet op zijn geld uit is en van ‘m houdt omdat ie zo’n goeie goser is?

  Wakker worden!

  Hou die “hoertjes weldoener” mentaliteit lekker voor je en realiseer je jezelf waar je werkelijk mee bezig bent. Gewoon goedkoop sex zoeken in een warm land.

  Die Thaise schatjes zijn professioneler dan in veel andere landen. Je krijgt dus echt waar voor je geld. En dan nog zeuren en zeiken?

  Maaiveld stakkers!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 27. giraffe zegt op

  Ik heb een vraag voor alle oude mannen die een Thaise vrouw aan de haak hebben geslagen (lees gekocht). Heb je wel eens het idee dat je kansloos bezig bent omdat je geen Nederlandse vrouw kan versieren?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 3 stemmen)
 28. Frits zegt op

  Geen (jonge) Nederlandse vrouw versieren? Ja!
  Kansloos: nee!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 29. bastard zegt op

  beste luitjes,

  eerst een compliment voor de naam Isaanboer, ik hou wel van boeren want ik ben zelf ook een boer oet ht oostens des lands.
  de ene ferry is nog al een hoge meneer of niet? die meent dat die beter is dan een boer, zonder boeren kun je geen aardappels vreten meneer hoge ferry. stamt dat maar in die rotsblok in je hoofd.

  ik denk dat sommigen van jullie gelijk en anderen weer het bij verkeerde eindjes hebben.
  het klopt dat er vele thaise meiden een farang willen, ik begrijp best waarom ze dat willen, dit komt door geld, betere leven dus, en niet te vergeten dat ze the thaise kerels, je kunt eigelijk geen kerels noemen, geen verantwoordelijkheden kennen. die kunnen hun vrouw en kinders zo in de steek laten voor een rijkere/jongere vrouw. maar dat wil niet zeggen dat alle kerels slecht zijn.
  de oude farangs of sextoeristen die naar thailand gaan voor sex en andere dingen, kan ik ze niet gewalijk nemen. ze maken gebruik van de mogelijkheden, maar of dit gewetensvol of goed te praten is laat ik in het midden, zelf zal ik nooit doen, omdat ik zo me principes heb.

  thaise vrouwen die ik hier ken, gokken bijna allemaal, gunnen elkaar het licht in de ogen niet, jaloers op elkaar. van sollidariteit is er nix bij die mensen. gelukkig zijn er zeer weinig vrouwen die niet zo zijn. laten we hopen dat deze goede vrouwen zo blijven.

  groeten

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 30. bastard zegt op

  ps. vergeten,

  als een thai iets tegen mij zeg, ga ik er van uit dat dit wel eens een leugens kunnen zijn. ik wil het bewijs zien voor dat ik iets geloof.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 31. christian zegt op

  nou nou nou wat een hoop negatief geklets op deze blog
  nou ik zal het dan anders verwoorden
  ik heb het hier reuze naar mijn zin
  ik ben nu 55 jaar en woon al 11 jr in thailand en waarvan 6 jr inn bangchang en voorheen ruim 4 jr in pataya
  in nederland heb ik me helemaal de typhes gewerkt
  ik was rayongmanager van een grote meubelboer en ik deed dat 6 tot 7 dagen per week
  maar ik keek ook wel eens om me heen en zag dat de oudere ondere ons dus de 65 plussers thuis zitten achter de beroemde geranuims en naar een leven van hard zwoegen en belasing betaalt te hebben voor de kat zijn viool en zich aan het afvragen is waarvoor het allemaalo zin heeft gehad
  krijgt een klote pensioentje van een dik 990 erou en daar moet je het maar mee zien te doen
  en dan word door die klote regering nog overal op gekort ook dus je bent in feite nutteloos in de nederlandse maatschappij
  dus ik geef de oudere mannen die heel zijn leven zijn diensten en zijn zweet heeft gegeven en misschien terecht aan zijn familie en die misschien nu alleenstaand of weduwenaar is groot gelijkt dat deze mensen nog kunnen genieten in het land van melk en honing
  en zowat laat ze lekker met een jongere vrouw genieten de meese die dat veroordelen zijn meestal de mannen die thuis een oud wijf hebben zitten waarvan de binnenband naar buiten hangt hahahahaha en die zitten te dromen wat zijn vriend of kennis in thailand lekker in nthailand zijn leven aan het verijkken is
  ik hoop het nog lang te mogen volhouden en je laten uitkleden door die meiden daar ben je nog altijd zelf bij]
  succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • kees zegt op

   ben een beetje bang dat er toch best wel veel mensen die 65 gaan worden. en in Thailand willen gaan wonen op deze blog terecht komen. zich de ram bam schrikken . heb in een eerdere reactie wat te snel boos gereageerd.kreeg daar op ook een reactie. weet ff. zijn naam niet.hij schreef, alles is waar voor degene die het schrijft en in het algemeen niet waar. en met dat in mijn hoofd lees ik alle stukjes. en kan er van genieten . ik reageer op cristian zijn stukje. mensen rond de 65 die vaak 50 jaar hard hebben gewerkt en hun spaar centjes snel op zien gaan omdat de kosten hier de pan uit reizen. je zit hier snel op 1000 euro vaste lasten. vroeger als je 65 werd leefde je noch een paar jaar en dan was je de pijp uit .waren ze mooi van je af. nu naar al die jaren hard werken willen we nog een klein beetje genieten.ik ga in Thailand wonen dat is zeker . mijn advies voor degene die echt willen zoek op 1 van deze blog iemand op waarvan je denkt hij kan het weten en probeer met hem in contact te komen. ik persoonlijk vind de stukjes van Bachus zeer betrouwbaar. ps. dat met die puntjes gaat me niet zo goed af. maar ben er wel mee bezig .hoop dat je het plaatst .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 32. Jeroentje zegt op

  Eric zegt op 22 februari 2010 om 18:23: “In Thailand en bij de Thai draait het maar om 1 ding en dat is geld”

  De typische kromme perceptie van de onwetende sextourist die zijn idee over Thailand koppelt aan de beperkte ervaring opgedaan in de (marginale) sexindustrie. Nogal dommig en triest.

  Blijf eens wat langer in TH en spreek met alledaagse mensen buiten die sector, probeer te leren wat TH echt is.

  Say no to Ignorance!

  J.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 33. georgessiam zegt op

  Dat er gehoerd en geboerd wordt in Pattaya,dat weet iedereen,het ligt uitsluiting aan je eigen moest je worden “kaalgeplukt”Natuurlijk de meisjes die daar werken zitten daar niet voor jullie mooie ogen,maar om hun families te onderhouden(brood op de plank)Vaak worden ze gedwongen om dit beroep uit te oefenen,Wegens finaciele problemen!Dat heb je niet alleen in Thailand maar ook in andere landen waar de situatie,bijna het zelfde is.De meeste Thais zijn een vriendelijk en warm volk,maar iedereen over dezelde kam scheren,zoals sommige dat doen op deze forum,vind ik toch sterk overdreven!georgessiam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 34. Steve zegt op

  Ik lees dit verhaal nu pas. Ik moet zeggen het klopt natuurlijk wel wat er staat al willen de meeste (s)expats dat niet horen. En dat die oude kerels met jonge grietjes lopen, het zal wel. Die meid hoeft alleen maar af en toe op haar rug te gaan liggen en ze verdient meer dan in een bar. Dus wie gebruikt nu wie? Het hoort nu eenmaal bij Pattaya. Als je je er aan stoort moet je er niet heengaan. Ga je lekker naar Bodrum of zo. Ook lekker spannend.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 35. ThailandNoob zegt op

  Ik lees het ook maar net… maar heb me wel kostelijk geamuseerd. Geweldig geschreven en smakelijke commentaren. Te Gek! haha

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 36. joseph-V zegt op

  heb met aandacht alles gelezen en ben al enige tijd van plan om die kant op te gaan om me van de idioterie en waanzin van europa te ontrekken ,ben echt wel uit gekeken op al die Europese landen en hun controle en 0 tolerantie gebeuren .hier mag je niets kun je niets en als je wat durft te verdienen word je bestraft met idioot hoge belastingen.Ben 54 en heb het wel gehad met nederland ! en ben van zins me wat te gaan kopen daar ……….kom binnen kort om er een ltd op te zetten maar alle verdere tips zijn natuurlijk welkom ik ken Aziatische landen redelijk goed maar thailand persoonlijk niet echt ..hooguit voor doorreis en wat kleine bussenis !
  Joseph

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 37. Elisabeth zegt op

  Intens verdrietig en beschaamd voel ik mij en ook mijn kinderen en kleinkinderen dat mijn ex-man, vader en opa een vrouw gekocht heeft in Thailand. Na een heerlijk huwelijk van 30 jaar is hij opeens verdwenen, niet meer aanspreekbaar, laat ons en vooral mij achter met een financieel gat. Dag pensioen. Een uiterst vies gevoel dat een goede man van 65 jaar opeens een meiske van 30 met 3 kids tot zijn nieuwe toekomst kiest…………Wij hebben verdriet………….Het is alsof hij nu dood is………….Dat pensioenverlies…daar kom ik wel overheen maar deze man was mijn liefde en mijn held…….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
  • georgessiam zegt op

   Elisabeth,
   Ik leef intens met je mee,ik weet wat het is bedrogen worden,ikzelf ben ook bedrogen geweest maar andersom.
   Had al jaren een relatie met mijn thaise vriendin,ik ging voor haar door het vuur(bij manier van spreken)alles heb ik voor deze meid gedaan,huis gekocht haar maandelijks gesponserd,todat ze een betere Farang met meer geld heeft gevonden.
   Weken ben ik ziek geweest,en stelde ik mij voordurig de vraag,waar is het mis gelopen?
   In iedergeval bij mij is de veer gebroken,ik hou nog van het land maar om nog terug te beginnen met een relatie,nooit meer.
   In iedergeval vind ik het heel erg wat er met je is gebeurd Elisabeth,nog heel veel sterkte.
   Georgessiam

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 1 stem)
 38. ludo jansen zegt op

  als ervaringsdeskundige kan ik je verzekeren dat er echt wel heel lieve meisjes zijn in thailand,die nog
  geleerd hebben iemand echt goed te verzorgen en te verwennen.
  een thaise die verliefd op je is , laat je nooit meer los.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)
  • harry zegt op

   Er zijn inderdaad heel leive vrouwtjes alleen kun je hun eerlijkheid niet beoordelen tijdens en vakantietijdje met hun. Ook ik heb die ervaring maar ook ervaring met de andere thailadies dus… Feit is en blijft dat zelfs als het vrouwtje nog zo lief en zorgzaam is ze en familie heeft die haar opjut geld los te kloppen van je. Enigste remedie is samen met haar ver van die familie af gaan wonen en hooguit kleine bedragen te sponsoren.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 39. Hans Steenman zegt op

  Weet je!

  Eigenlijk kloppen alle verhalen hier.
  het is maar, waar en wanneer je er tussenin zit en wat je eigen invulling is!!! En beleving.

  En dat maakt het leven hier zo interessant.

  Afz Hans steenman(bangsare) 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 40. Hans Steenman zegt op

  Kortzichtig hoor
  Als we allemaal zo gaan denken wordt het wel erg saai!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Wimbo zegt op

   Ik denk dat de meisjes van 18 daar echtwel vallen voor een oudere man met al zijn grijsheid en ook zijn wijsheid. Ze willen graag weten wat er in het leven te koop is en dat weet een ouder grijze wijze man natuurlijk wel. Ze hangen aan je lippen en zo…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 41. jeffrey zegt op

  ben er no nooit geweest, misschien als ik 55 ben ga ik er een keer naar toe, maar niet met een hollandse zuinigheid…… maar met een pak geld op zak en ik vermaak me wel met de ,locals, eten is niet duur en drinken kost je hetzelfde als in een spaans land .zeg maar 1 euro voor een biertje.voor de rest kijk je je ogen uit ….gaat eens naar utube en klik op pattaya song…….. dit is een beetje kjik op pattaya wij oudere dino,s zijn tenslotte te oud voor de hollandse kermis ,dan maar deze hahahaha p/s apies kijken doen we op de rots van gibraltar he?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website