De provincie Krabi en het zuiden van Thailand aan de Andaman Zee, herbergt meer dan 130 eilanden. De schitterende nationale parken en ongerepte stranden worden afgewisseld door grillige rotsformaties van weelderig begroeid kalksteen.

Op ongeveer 20 km ten noordwesten van Krabi stad liggen prachtige stranden zoals Ao Nang en Rai Leh. Enkele stranden zijn goed verborgen en alleen per boot bereikbaar. Krabi is de perfecte bestemming voor rust en romantiek en daarom de ideale locatie voor bijvoorbeeld een huwelijksreis.

Krabi kreeg meer bekendheid door als filmlocatie te fungeren zoals voor de Hangover 2. Eerder al werd Phi Phi eiland wereldberoemd door de film “The Beach”.

De beste reistijd om de eilanden te bezoeken is van oktober tot april. De provincie is ook in trek bij avontuurlijk ingestelde reizigers, zo kan je er zeilen, kanoën, snorkelen, island hoppen en wandelen.

De verbinding Bangkok-Krabi wordt niet alleen onderhouden door Thai Airways, maar ook door bijvoorbeeld AirAsia. Krabi beschikt sinds enige tijd over een internationale luchthaven.

Video: Krabi

Bekijk de video hieronder:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website