Hua-hin-vissers

Hua Hin mag dan de naam hebben in het hoogseizoen een bejaardenoord te zijn, rondom de badplaats zijn voldoende paradijselijke plekjes te vinden die ook jongeren aanspreken. Zo bleek tijdens een excursie die in totaal 160 kilometer lang was.

Allereerst reden we over de 4 richting Zuiden. Op ongeveer 60 kilometer van Hua Hin reden we richting natuurpark Sam Roi Yot en brachten een bezoek aan de tempel Wat Than Chet Yot. Hetgeen zo veel wil zeggen als: de tempel van de zeven kronen van koningspalmen. Omdat de tempel nogal afgelegen ligt en vrij onbekend is, komt u er weinig mensen tegen. Het is een relatief jong complex in een uitgestrekte vlakte met rijstvelden, gewijd aan de bescherming van de zeevissers in de Golf van Thailand. Vandaar de twee vissersschepen in de voortuin. Daarvan is er één voorzien van een grote aap die volgens de Boeddhistische overlevering honing brengt aan Boeddha.

Het hoofdgebouw is gestoffeerd met talloze beelden van Boeddha en Ganesh. De bovenste etage draagt, net als de net buiten Hua Hin gelegen tempel Huay Monkol, een gigantisch beeld van een aanbeden monnik met de naam Luang pau Toh.Het moet de meest vereerde monnik zijn in Chachoensao. Dit beeld is, voor zo ver ik dat kon beoordelen, gemaakt van cement.

Vanaf het platform heb je een schitterend uitzicht op de omliggende landerijen en op de bergen van Sam Roi Yot in de verte. Beneden zijn arbeiders bezig met het vervaardigen van een even gigantisch beeld van Boeddha, vervaardigd uit platen brons. Je vraagt je wel eens af of het geld, bijeengebracht door doorgaans arme Thai, aan dergelijke statussymbolen moet worden besteed, al krijg je op een domme vraag een ontwijkend antwoord.

Tijd voor de lunch. Die genieten we in Khao Kalok (zie foto boven), in een schilderachtig restaurantje onder palmbomen bijna óp het strand. Khao Kalok ligt iets onder Pranburi, op ongeveer 30 km ten zuiden. Eerst zijn we nog even via Dolphin Bay gereden, waar de meeste hotels ondanks het hoogseizoen lang niet vol zitten. Het strand is vrijwel verlaten. Op weg er naartoe zien we hoe de kweek van garnalen Thailand verandert in een maanlandschap. Om maar te zwijgen over de verontreiniging.

Omdat het eb is, liggen de vissersbootjes bij Khao Kalok droog. De vissers en hun vrouwen halen op vijf meter van het restaurant hun schamele vangst uit de netten. Dat ze van deze opbrengst kunnen leven!  Dit is (bijna) het paradijs, waar we met 5 personen voor vijf gerechten en vier grote flessen bier iets meer dan 800 baht moeten afrekenen.


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Hua Hin als uitvalsbasis voor bezoek aan paradijselijke plekjes”

 1. conimex zegt op

  Wellicht dezelfde Luang Poh Toh, deze is zeer vereerd, mensen komen van heinde en ver om hier hun offers te doen. Tha Luang – Tha Ruea Ayutthaya
  http://www.unclesiam.com/monks_detail_somdejtoh.php

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Sjaak S zegt op

  Khao Kalok ligt aan het einde van de boulevard vanaf Pak Nam Pran? Is dat bij de grote rots die daar in zee steekt en waar je leuk kunt picknicken?
  Er staan vele hotels en resorts aan deze lange weg vanaf Pak Nam Pran. In het afgelopen jaar werd er ook veel gedaan om dat stukje kust te verbeteren. Een zeewering werd aangelegd. En daarop een lange wandel-fiets weg.
  Je kunt er ook Kiten bij de kiteschool daar. In het weekend zijn er voor het grootste gedeelte Thais die naar dat strand gaan. En het is er een stuk rustiger dan op de stranden van Hua Hin.
  Een leuke plek in ieder geval.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Cor Verker zegt op

   Als het momenteel nog rustiger is als in Hua Hin moet je bijna de enige zijn op het strand.
   Hier in Hua Hin is het heel rustig en een behoorlijke onder bezetting van de hotels.
   Vraag me af hoe de TAT toch altijd cijfers publiceert dat het toerisme met meer als 10% steeds stijgt.

   Maar ik vind het persoonlijk niet erg dat het rustiger is.

   Cor Verkerk

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • lung addie zegt op

    Beste Cor,
    het is er idd nog rustiger dan in Hua Hin. Ik was er nog verleden week vrijdag …. geen KAT. De lange wandel-fietsweg langs het strand, waar Sjaak S over meldt, is een hele verbetering tegenover vroeger. Voor mij was het ook geen probleem dat het er zeer rustig was. Zo is het hier, waar ik woon, Pathiu, immers altijd.
    Cha Am, daar was ik verleden zaterdag, iets meer volk maar het was dan ook zaterdag en dus traditioneel meer bezoekers uit Bangkok, net als in Hua Hin.
    In het centrum van Hua ben ik deze keer niet geweest, ik heb de voorkeur gegeven aan een “culinaire” toer buiten het centrum en dat viel heel erg mee.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website