Hua Hin, Thailand’s beste stad om te wonen!

Hua Hin, de badplaats aan de Golf van Thailand, is door de bezoekers van Thailandblog gekozen als beste stad om te wonen. Het werd uiteindelijk een nek-aan-nek race met Chiang Mai dat op de tweede plaats eindigde.

De badplaats Hua Hin wordt geroemd om het prettige leef- en woonklimaat. Vele westerse expats, pensionado’s en overwinteraars zijn er neergestreken. De kleinschaligheid, gemoedelijk sfeer en bereikbaarheid zijn daarbij belangrijke factoren. Hoewel het uitgaansleven minder uitbundig is dan in een aantal andere Thaise steden is er toch genoeg te beleven. Vooral de vele uitstekende (vis)restaurants, de gezellige nightmarket en het langgerekte strand spreken velen aan.

Unieke sfeer

Hua Hin is een populaire toeristische bestemming. Niet alleen voor westerse toeristen maar ook voor de Thai. In de weekenden is het gezellig druk met Thaise gezinnen die het hectische stadsleven in Bangkok willen ontvluchten. Hua Hin is zelfs de oudste badplaats in Thailand. De Thaise koninklijke familie heeft er een paleis waar ze graag vertoeven. Al meer dan 80 jaar is Hua Hin een bestemming voor de Royalty en de ‘high society’ in Thailand. De stad heeft na al die jaren nog steeds een unieke sfeer en de charme van een mondaine bestemming. Dat begint al bij de aankomst op het historische treinstation. De zeven golfcourses van wereldklasse en de overvloed aan Spa en Wellness resorts dragen er toe bij dat ook de toeristen uit het hogere segment zich thuis voelen in Hua Hin. Het jaarlijkse Internationale jazzfestival trekt muziekliefhebbers van over de hele wereld. Hua Hin is authentiek, biedt vele mogelijkheden tot vermaak en is daarom zowel voor toeristen als expats een echte topbestemming.

De uitslag van de Poll

Op de vraag “Wat vind jij de beste plek om te wonen in Thailand?”, antwoorden 416 respondenten:

 1. Hua Hin (18%, 76 Stemmen)
 2. Chiang Mai (16%, 68 Stemmen)
 3. Pattaya (12%, 50 Stemmen)
 4. Isaan (11%, 45 Stemmen)
 5. Staat hier niet bij (8%, 33 Stemmen)
 6. Bangkok centrum (7%, 29 Stemmen)
 7. Jomtien (7%, 28 Stemmen)
 8. Phuket (5%, 19 Stemmen)
 9. Ik wil niet in Thailand wonen (5%, 19 Stemmen)
 10. Aan de kust (4%, 17 Stemmen)
 11. Bangkok buitenwijken (4%, 15 Stemmen)
 12. Koh Samui (3%, 12 Stemmen)
 13. Geen idee (0%, 5 Stemmen)

 

No votes yet.

10 gedachten over “Hua Hin, Thailand’s beste stad om te wonen!

 1. Ik ben van mening dat iemand stemmen heeft gekocht. Er zou een onderzoekscommissie moeten komen en de pol zou ongeldig moeten worden verklaard. Gebeurt wellicht om Hua Hin te bevoordelen om de toekomstige weg door zee te kunnen realiseren. Dat scheelt veel tijd in woon- werkverkeer. Ook de toekomstige hoge snelheidslijn naar Pataya, wat een prestige object is, zal er komen wat Pataya aantrekkelijker maakt. Klusjes voor Walter Bau misschien.

  • @ Goed idee Henk. Ik heb voor de uitslag van deze poll een aardige donatie gekregen, plus een auto en een villa in Hua Hin van ettelijke miljoenen met zeezicht. Mag ook wel want ik heb 75 keer op Hua Hin gestemd 😉

  • Lol. Ik heb de hele tijd cookies zitten wissen en via een IP hider elke keer weer met een ander ip adres naar de website gesurft om te stemmen.

   Een van de redactieleden van dit blog woon toch in Hua Hin? Thailand is altijd al een gekleurd land geweest, toch 🙂 Moet kunnen.

   • Van mij mag Hua Hin in de onderste regionen eindigen. Blijft het hier tenminste rustig.

    • ha ha ha ha. ik had ook niks anders van je verwacht. 🙂

 2. Was december 2002 in Hua Hin met mijn familie, ik dacht in Royal prinsess.
  Dit is toch wat meer een gebied waarom men van dit prachtige land kan houden zoals een vis eten in Pak Nai Aan het Sirikit stuwmeer rust aan het strand in bijvoorbeeld Krabi.
  Een Kerstfeest diner meegemaakt 2003. mooie zalm gevulde eend prachtig opgemaakte visschotels, mooi opgemaakte schotels salades enz. een groot podium optredens van Thaise dans en zanggroepen. En spelletjes voor de Farang. Maar wat gebeurde er ongeveer 14 tot 17 gasten Domme toeristen kwamen zeer luidruchtig in korte broek dikke bolle buik er op tatoe’s T-Shirt met domme kreten en veel nep goud. jammer er waren zelf nog stadsgenoten bij gelukkig geen bekende Rotterdammers maar wel onbeleefd dus bediendes af snauwen na dat ze de eetschalen geplunderd hadden sorry maar ik begrijp dat de thai niet echt vrolijk van deze Neanderthalers.
  zo dit most ik even kwijt Ruud-Rotterdam anders gaan jullie weer over die andere ruud heen.

 3. Tja, smaken verschillen.
  Mij zul je er nooit meer tegen komen, veel te veel farang, tenten met farang eigenaars, girlybars rukken ook al op, en dat monsterlijke Hilton prul ging ik bijna van over mijn nek
  Maar als dat je ding is, zeker doen,, “gezellig” onder elkaar.
  Chaam (1 dorpje eerder) was vroeger te gek, maar helaas gaat dezelfde kant uit…….

Reacties zijn gesloten.