Steeds meer inwoners van Bangkok maken zich zorgen over de veiligheid in de stad. Directe aanleiding hiervoor is de gewelddadige overval gisteren op de 31-jarige journalist Suwat Panjawong van de Thai Post. 

De man overleefde ternauwernood een overval waarbij de daders het hadden voorzien op zijn Nokia 3600 mobiele telefoon van amper 9.000 baht. Toen hij zich verzette probeerden ze hem zijn keel door te snijden. Indien hij een paar minuten later in het ziekenhuis was aangekomen dan had hij het niet na kunnen vertellen (lees meer in www.coconutsbangkok.com/news/)

De BMA (Gemeente Bangkok) heeft een lijst opgesteld van de 10 meest gevaarlijke plaatsen in Bangkok. Deze locaties kan je het beste mijden in de avonduren (vanaf 19.00 uur).

 1. Soi Lat Phrao 101
 2. Soi Lat Phrao 107
 3. Soi Sukhumvit 105 of Soi Lasal
 4. Soi Phaholyothin 52
 5. Soi Suphaphong
 6. Soi On Nut 44
 7. Soi Chalermprakiat 14
 8. Victory Monument
 9. Sanam Luang of Royal Ground
 10. Ramintra Markt

.

Volgens Thai News Agency, moeten vooral vrouwen en alleen reizende toeristen voorzichtig zijn. Dieven hebben het vaak gemunt op Apple iPhones deze zijn gemakkelijk te stelen en vormen daardoor een aantrekkelijk lokaas.

Bron: www.coconutsbangkok.com/news/bangkoks-top-10-most-crime-prone-places

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Toeristen opgepast: de 10 gevaarlijkste plekken in Bangkok”

 1. Erik zegt op

  En wat maakt deze plekken in Bangkok dan zo gevaarlijk? Zijn ze onoverzichtelijk? Veel mensen die hier rondhangen?

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Wat krijgen we nu ? Ik woon in LadPhrao 101 en dus woon ik blijkbaar op de gevaarlijkste plaats van Bangkok. En enkele 10-tallen meter verder heet het nochtans Happy Land. Eigenlijk nog niks van gemerkt (en ik hoop dat dit zo blijft) maar zijn er nu echt geen gevaarlijker plaatsen in Bangkok ?

  • Khun Peter zegt op

   Dan kom ik bij jou zonder bodyguards geen koffie drinken. 😉

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Ik heb het er net met mijn vrouw over gehad, en die was helemaal niet verbaasd.(Allee, dat weten we dan ook weeral)
   Volgens haar betreft dit voornamelijk de niet of slecht verlichte zijstraten
   LadPhrao 101 heeft een 50-60 zijstraten schat ik.
   Zou het toevallig zijn (gezien het ook op TV was met vermelding van de 10 gevaarlijkste straten), dat ze net vanmiddag de straatverlichting zijn komen herstellen ?
   Sinds een jaar waren ze zowat allemaal stuk en plotseling waren ze hier met hun kraanwagen. Toeval of niet ?

 3. Erik zegt op

  Vergeten is de overvolle Skytrain te melden waar wij farangs het doelwit zijn van (buitenlandse) zakkenrollers. Je zal er niet vermoord worden maar het ongemak is net zo groot als wanneer je op straat gerold wordt.

 4. Evert zegt op

  Het lijkt mij toch veel zinniger dat de gemeente Bangkok, daar meer politie gaat inzetten en zorgt dat het weer veiliger wordt

  • Roland zegt op

   Dat is wel een héél logische en terechte opmerking, ware het niet dat we het hier over BKK (Thailand) hebben…
   Ooit hoorde ik het iemand verwoorden als dit, hij zei: “Thailand is de enige plaats ter wereld waar de maffia een uniform draagt”… Dat is er misschien wel wat over, maar denken dat deze lui zich zullen druk maken om meer controle uit te oefenen of deze bendes op te rollen? Gelooft u echt dat ze zich zullen “inzetten voor meer veiligheid” in de straten van Bangkok?…

 5. Chantal zegt op

  Dwarsstraat op ko san road ben ik ook geïntimideerd/bedreigd. Mannetje wou omgerekend opeens 50,-euro voor de rit hebben. Dikke doei! Jammer voor hem heb ik altijd 2 portemonneetjes op zak waarin 1 nooit veel geld zit. De ander met flappen zit in mijn bh. Maargoed 3x teveel betaald voor de rit…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website