ATP Tennistoernooi in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Sport, Tennis
Tags: ,
24 september 2013
ATP Tennistoernooi in Bangkok

Goed, ik volg het proftennis niet zo, maar opmerkzaam gemaakt door een bericht in het Algemeen Dagblad, toch even aandacht aan het jaarlijkse ATP Tennistoernooi in Bangkok. Het wordt afgewerkt in de Impact Arena, Muang Thong Thani van 21 tot en met aanstaande zondag 29 september.

De ATP tennistoernooien worden in heel veel landen gespeeld, denk aan bijv. Rotterdam, en ook Bangkok doet al jaren mee in dit tenniscircuit. In Bangkok spelen niet de meest bekende tennissers, de Fransman Richard Gasquet – die het toernooi vorig jaar won – en de Tsjech Tomas Berdych zijn de hoogst geplaatste spelers.

Ook twee Nederlanders komen in actie, Igor Sijsling en Robin Haase. Beide Nederlandse spelers wonnen hun eerste wedstrijd en helaas zijn zij door de loting veroordeeld om tegen elkaar te spelen in de tweede ronde. Ik zeg helaas, omdat het leuker geweest zou zijn als zij elkaar later in het toernooi (finale?) zouden treffen, maar hoe dan ook kan het best een mooie partij worden. In ieder geval zit er dus één Nederlander in de kwartfinale.

Zoals gezegd, zijn het niet altijd de meest bekende spelers, die in Bangkok acte de présence geven, maar vaak jongere profs, die kunnen uitgroeien naar de wereldtop. Een kijkje in de “Hall of Fame” van Bangkok leert ons, dat Roger Federer het toernooi in 2004 en 2005 won met Andy Roddick resp. Andy Murray als tegenstander. Tsonga en Djokovic speelden de finale in 2008 en Andy Murray won het toernooi in 2011.

Het toernooi wordt door True Visions op de Thaise televisie uitgezonden, maar een bezoek aan de Impact Arena roept toch een ander sfeertje op. Ga kijken en wellicht ziet u een toekomstige Grand Slam winnaar aan het werk

Kijk voor alle bijzonderheden op de website: www.thailandopen.org

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website