ٿائي شرمپ پچائڻ؟

موڪليل پيغام ذريعي
Geplaatst ۾ پڙهندڙ سوال
ٽيگ:
جنوري 23 2019

پيارا پڙهندڙ،

اهي وري دستياب آهن چار مختلف سائزن ۾ 260 کان 340 baht، تازو ٿائي شيمپ. ڇاڪاڻ ته اسان وٽ پاڻ کي پچائڻ لاءِ هتي محدود وسيلا آهن، جيڪي اسين هفتي ۾ هڪ يا ٻه ڀيرا ڪندا آهيون، مان تازو شيمپو ٺاهڻ چاهيان ٿو.

Op zich niet moeilijk, thuis kopen we ook soms eens diepvries scampi’s, laten ze ontdooien, bakken ze in wat fijngesnipperde look, tomatenpure en room en dat met wat brood. Maar hier liggen ze dus vers.

Omdat we het ooit eens mogen proeven hebben in Cambodja op het Ton Lesap meer tijdens een excursie zo vers uit de kookpot, pellen en even soppen in gemalen peper met limoensap. Heerlijk. Dus zou ik het ook graag eens uitproberen op de meest eenvoudige manier.

Onder de lezers moeten er zich zeker meerdere bevinden die dit soms klaarmaken of thuis misschien zelf gevangen Noordzeegarnaaltjes gekookt hebben. Aan twee standjes zie ik ook steeds een paar mensen garnalen pellen en het darmkanaal verwijderen.

Wie heeft suggesties voor hoelang koken en moet er zout aan toegevoegd worden en zo meer?

سلام ڪندي،

هدايت

9 reacties op “Thaise garnalen koken?”

  1. رود تام رود مٿي چوي ٿو

    Jullie willen het simpel houden. Ok. Wij ook dikwijls. Verse garnalen kopen bij de vissersboten als je kan. Aan de vissershaven dus. Daar kan je vragen ( en dat doen ze ) of ze de garnalen voor je schoonmaken. Ze zijn dan bak of kook /klaar- ( thuis nog even voorzichtig wassen) drogen op een theedoek.
    In de koekenpan met roomboter bakken en gewoon zout en peper naar smaak er op doen. Wat je er bij eet kan je zelf bepalen.
    Dit geldt ook als je ze liever kookt.
    Zo simpel kan het zijn

    پنهنجي کاڌي جو مزو وٺو

  2. هن چيو ته مٿي چوي ٿو

    De hollandse garnalen zijn al gekookt,
    Dus pellen en opeten,
    In thailand bakken met knoflook en uien beetje suiker en bakken in een klein beetje boter oyster sauce evt toevoegen en lekker stokbrood , eet smakelijk
    Wel het darmkanaaltje verwijderen boven en onder er zijn mensen die dat niet doen wij wel

    • بيوقوف ماڻهو مٿي چوي ٿو

      Grijze garnalen (hollands?) zijn nooit vers. Hebben al een hele lange vrachtwagenrit heen en weer achter de rug naar Marokko. Alwaar zij gepeld en schoongemaakt worden. En dan onder de conserveringsmiddel bedolven worden.
      Dus advies volgen, koop ze in Thailand vers in de haven. Eet smakelijk.

  3. يوسف مٿي چوي ٿو

    Simpel even op Internet kijken

    Hoe kook je garnalen

    Vul een grote pan voor driekwart met water en voeg hier twee eetlepels zout aan toe.
    Zet het water op het vuur en breng het water aan de kook.
    Afhankelijk van de hoeveelheid garnalen laat je deze 3-5 minuten koken.
    Giet de garnalen af en laat de garnalen afkoelen.

  4. مذاق ڇڪڻ مٿي چوي ٿو

    Waarom hebben sommige thaise garnalen boven en onder een darmkanaal ? op 1 kg /ca 50 stuks kom je het toch zo een 15 tal keren tegen.

  5. Jasper مٿي چوي ٿو

    Wij wassen de garnalen altijd even voor het bakken, inderdaad even droog deppen met een theedoek. Ik vindt de spaanse manier de lekkerste: gewoon met alles er op en eraan in een pan met een eetlepel hete (olijf)olie, niet te grote porties tegelijk, dan zout en peper, en wat platgeslagen knoflook zogauw ze rose kleuren. 4-5 minuten: klaar en eten maar!

  6. ريڪ مٿي چوي ٿو

    De verse garnalen eerst goed wassen en drogen.
    Rijkelijk Olijfolie of kokosolie in de bakpan en daarin gesnipperde knoflook bakken tot ze net aan beginnen te kleuren.( Zout en peper toevoegen naar eigen smaak)
    Dan de garnalen toevoegen , en bakken tot ze rose/rood gekleurd zijn .
    Pan op tafel en serveren met Stokbrood.
    Stokbrood lekker dippen in de olie.
    Eventuele dipsaus, yogurt met majo en limoensap.
    eet smakelijk!!

  7. ريڪ وان هينيگن مٿي چوي ٿو

    Heb ooit garnalen kroketten hier in Thailand gemaakt , maar aan de garnalen zit geen smaak.
    Ik vind garnalen kroketten heerlijk, maar alléén met Hollandse of Noorse garnalen !

    • مذاق ڇڪڻ مٿي چوي ٿو

      Zou ik niet durven beweren, ik maak ze wel niet zelf omdat ik de perfecte hier kan kopen bij Joma die ze zelf maakt en levert aan restaurants en dergelijke. Die smaken heel goed naar garnalen en ik denk niet dat hij daarvoor Noordzee garnaal zal gebruiken.


تبصرو ڪيو

Thailandblog.nl ڪوڪيز استعمال ڪري ٿو

اسان جي ويب سائيٽ بهترين ڪم ڪري ٿي ڪوڪيز جي مهرباني. هن طريقي سان اسان توهان جي سيٽنگن کي ياد ڪري سگهون ٿا، توهان کي هڪ ذاتي آڇ ٺاهي ۽ توهان اسان کي ويب سائيٽ جي معيار کي بهتر ڪرڻ ۾ مدد ڪري سگهون ٿا. وڌيڪ پڙهڻ

ها، مان هڪ سٺي ويب سائيٽ چاهيان ٿو