Een Thaise vrouw op dating websites

Door Chris de Boer
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
16 september 2017

Sinds ongeveer 1,5 jaar help ik een vriendin van mijn vrouw met het zoeken van een geschikte man via datingsites. En het leek me wel aardig om haar (mijn) ervaringen eens op dit blog te vertellen. Menigmaal worden de ervaringen van Nederlandse en Belgische mannen hier uit de doeken gedaan. Maar hoe ervaart een Thaise vrouw dit alles nu?

Neth (want dat is haar naam) is vooraan in de veertig maar dat zou je haar niet geven. De meeste mannen schatten haar tien jaar jonger. Ze is geen model maar ziet er – naar mijn bescheiden mening – bovengemiddeld aantrekkelijk uit. Ze lijkt een beetje op de Thaise volleybalster Nootsara, voor de kenners.

Ze was getrouwd met een Thaise man en heeft met hem een zoon. Die is inmiddels 15 jaar oud en woont bij haar zus en man in de Isaan. Daar komt Neth ook vandaan maar ze woont en werkt al jaren in Bangkok. Ze heeft een redelijk salaris, het Japanse bedrijf waar ze werkt heeft ook een pensioenregeling en ziektekostenverzekering, en Neth heeft voor het geld geen man nodig. Maar ze is het alleen-zijn wel eens beu en haar beste vriendin, mijn vrouw, is met een buitenlander getrouwd. Dat geluk zou ze ook wel willen smaken. Een nieuwe Thaise man is uitgesloten na het debacle met haar ex, die – nadat hij zijn baan had verloren – steeds meer ging drinken, gewelddadig werd en aan het eind ook nog vreemdging en het gezinsgeld aan andere vrouwen besteedde. Toen Neth dat ontdekte was de maat vol. Zo’n man nooit meer, denkt Neth, dan blijf ik liever alleen. ‘No Thai husband, no problems”, is haar devies. Ze is – denk ik – niet de enige Thaise die er zo over denkt. Het gevolg is dat buitenlandse mannen bij de Thaise mannen niet zo populair zijn.

Samen met haar en met mijn vrouw (ze spreekt een beetje Engels maar verstaat meer dan ze kan spreken; komt door haar werk) heb ik op de datingsites een profiel ingevuld. Wie is ze, wat wil ze, wat voor man zoekt ze, van wat voor muziek en films houdt ze enz. En natuurlijk staan er op de sites foto’s. Geen fake of erg sensuele foto’s, of cartoons of landschappen maar echte foto’s van haar. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat – als ze dat doet (en waarom zou ze dat niet doen als ze er best aantrekkelijk uitziet) – ze dat ook van de mannen kan eisen die met haar contact zoeken. En als die mannen dat niet willen: even goede vrienden maar niet in werkelijkheid.

Reacties

Wat mij opvalt is dat de meeste mannen de informatie van Neth helemaal niet lezen. Blijkbaar is de foto de ‘trigger’ om een berichtje te sturen of een verzoek om ‘vrienden’ te worden. De meeste mannen schrijven ook nauwelijks iets op in hun eigen profiel. Het aantal Thaise mannen is niet groot maar verbazingwekkend als je bedenkt dat Neth in haar profiel duidelijk heeft aangegeven dat ze geen Thaise echtgenoot wil.

Het gevolg is dat Neth voortdurend moet verwijzen naar informatie die al beschikbaar is en aan de betreffende man vraagt om ook zijn profiel wat nader in te vullen. Al was het alleen maar om geen verkeerde verwachtingen te wekken of je tijd te verdoen met een man die absoluut niet jouw type is. De primaire reactie op een foto van een man laat ik aan Neth over. Na 1,5 jaar ben ik er wel achter gekomen dat ze een man prefereert die aandacht aan zichzelf besteedt (geen tokkie-types met tattoos) en niet koketteert met drank op de foto (geen man met een pils in de hand of de fles whisky op tafel). Ik weet waarom.

Als je de mannen daarop wijst en een aardig berichtje stuurt worden de meesten kwaad of beginnen te mopperen of te schelden. Blijkbaar moet Neth de man maar nemen zoals hij is, en niet zeuren omdat hij de rijke buitenlander en redder in de nood is. Het stigma van de arme, berooide, alleenstaande en naar seks hunkerende Thaise vrouw speelt de mannen behoorlijk parten. De overgrote minderheid waardeert het en vraagt naar de achterliggende redenen van de reactie van Neth. Als ze die vertelt komt er ook meer begrip voor haar standpunt.

De meerderheid van de mannen is niet uit op vriendschap of op een serieuze relatie maar op kortstondige bevrediging van hun seksuele behoefte. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ze dat in hun profiel niet invullen want wat je wilt kun je niet altijd opschrijven. Deze mannen willen zo snel als mogelijk is weg van de website en vragen aan Neth haar ID of nummer voor Skype, Whatsapp, LINE, IMO en nog wat andere apps die het mogelijk maken te ‘cammen’. Omdat ze 25-30 van deze verzoeken per dag krijgt, kan ze daar niet aan beginnen. Moet je je voorstellen dat je zo’n 200 ‘vrienden’ per maand (2400 per jaar) extra in de LINE hebt die overal ter wereld wonen. Dan kun je je werk overdag wel vergeten en doe je geen oog meer dicht ‘s nachts. Mannen hebben hieraan geen boodschap. Het moet zoals zij dat wensen en ze denken ook nog eens dat ze de enige zijn. Neth legt uit dat ze alleen skyped met goede vrienden en dat het een tijdje duurt (zoals in het normale leven) voordat je dat kunt zeggen van iemand. De meeste mannen echter kunnen niet zo lang wachten. De hormonen koken bijna (maar niet zichtbaar) over.

Een klein aantal mannen laat er geen gras over groeien en vraagt meteen naar de prijs van een nacht met Neth. Of vraagt wat het kost als Neth hen voor een weekje of twee (soms langer) 24 –uur service biedt in Thailand. Naar zeggen, houden deze mannen niet van bargirls, zijn bang dat ze teleurgesteld worden, zijn bang voor ziekten of hebben geen zin om moeite voor een vrouw te doen. Neth maakt altijd duidelijk dat ze niet van deze vragen gediend is en dat ze een fulltime baan heeft en geen barleven of barverleden. De meeste mannen ‘druipen dan af’. Een enkeling verhoogt de prijs.

Een opvallende categorie (althans voor mij) zijn mannen uit de landen in het Midden-Oosten: Egypte, Jordanië, Saoedi-Arabië, Jemen, Oman, Dubai, Abu Dhabi, Qatar en een enkeling uit Algerije of Tunesië. De jongeren onder hen zijn vooral uit op sensuele prikkels. Hoewel in eigen land websites met sensuele inhoud vaak geblokkeerd zijn (Dubai is echter opvallend liberaal) weet eigenlijk iedereen hoe hij dat met gepaste software moet omzeilen. Blijkbaar maakt het zien van de video’s hongerig.

Een aantal van hen heeft seksuele ervaringen maar het aantal moslims tot 30 jaar dat nog maagd is, is aanzienlijk. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat zij allerlei vragen hebben over seks waarop zij thuis het antwoord niet krijgen. Neth wilde hier eerst niks van weten maar ik beantwoord sommige van deze vragen of verwijs naar Engelstalige websites. Soms lijk ik de NVSH (als die nog bestaat) wel, denk ik dan. De oudere moslims zijn meestal niet uit op een relatie maar op plezier. Een enkele streng religieuze moslim deed Neth een huwelijksaanzoek omdat dat voor hem de enige manier was om zijn maagdelijkheid op een maatschappelijk geaccepteerde manier te verliezen. Daarvoor moest Neth zich overigens wel bekeren tot de Islam. Die ‘vriendschap’ is op niks uitgelopen. Dat hoeft geen verder betoog.

Tenslotte

Mijn achting voor mannen is niet toegenomen. En dan druk ik me zwak uit. Datingsites worden meer gebruikt als doorgeefluik voor kortstondige, vluchtige en oppervlakkige maar alles onthullende sexcam contacten terwijl het primaire doel ooit was om mensen uit andere landen te leren kennen. Internet-vriendschap (om maar te zwijgen over liefde) is verworden tot gluurgedrag. En als je daar geen zin in hebt word je ook nog eens meestal negatief bejegend. Als je dat categorisch afwijst haal je zelfs de hoon op je. Mannen die vervolgens worden afgewezen kunnen slecht tegen hun verlies gelet op de verruwing van hun manieren. Of beter wellicht: kunnen slecht tegen de waarheid. Blijkbaar gelden op de datingsites andere regels dan in werkelijkheid. Welke man haalt het in zijn hoofd om op een eerste date naar de maat BH van de dame te vragen of wanneer zij voor het laatste seks heeft gehad. Op het internet hele gebruikelijke vragen na een half uurtje contact.

Mannen kunnen zich blijkbaar heel moeilijk verplaatsen in de positie van een Thaise vrouw naast de bekende stereotypen waaraan Neth helemaal niet voldoet. Neth wil graag gewaardeerd worden en zien dat een man haar niet vergeet. Maar zelden ontvangt ze tussen twee momenten waarop ze met elkaar communiceren een blijk van waardering terwijl er op elke datingsite mogelijkheden te over zijn: wensen, foto’s, cadeautjes, winken etc. Neth heeft dan ook nog niet een geschikte partner gevonden. Beter geen man dan een slechte man, zei ze laatst tegen mijn vrouw.

– Herplaatst bericht –

17 reacties op “Een Thaise vrouw op dating websites”

 1. Marijke zegt op

  Zij ziet er zeker mooi uit.Er moet toch een leuke lieve en betrouwbare man voor haar zijn.Misschien zoeken naar een speld in een hooiberg maar wie weet in de toekomst.Ik hoop het echt voor haar want ze mag er best zijn en trots zijn op zich zelf.

  • Daniel VL zegt op

   Er staat nergens gemeld dat de foto van de dame in kwestie is.De tekst is gemaakt door een man welke er zijn visie in weergeeft. Als man kan je niet de gevoelens van een vrouw echt weergeven dit kan enkel bij een direkt kontakt. Voor vele mannen is ook de aanwezigheid van een teenager een bezwaar. Verder ook het verschil in leeftijd. Zelf zou ik er geen probleem mee hebben met jonge kinderen maar jonge kinderen is doorgaans een te jonge moeder. Toevallig heb ik er deze morgen nog over gehad en zij wist mij aanstonds te vertellen over de geldhonger van de thaise dames.het ging om de vraag waarom ik alleenstaande was.
   I want to be a free bird. Het antwoord was dat zij er ook zo over dacht. Nu neem ik s’morgens mijn fiets en rijd naar waar ik wil, Niemand die mij zegt wat ik eerst moet doen en wat er na Heb ik iets nodig, koop ik wat ik nodig heb. Voor het ogenblik ben ik (73)nog in goede doen.en ik weet het kan snel omslaan. Wat dan, kan ik mijn zaken nog zelf regelen of heb ik iemand nodig die ik kan betrouwen?

  • Fransamsterdam zegt op

   Chris schrijft in zijn stukje dat Neth geen model is en ik voel aan mijn water dat de vrouw op de bij het artikel geplaatste foto dat nou net wèl is.
   Als u deze foto als profielfoto op een datingsite zou gebruiken weet ik zeker dat uw inbox binnen 5 minuten ontploft.

 2. eddy zegt op

  Ik ben een man en zoek wel een vrouw zoals in je verhaal beschreven wordt, maar waar vind je die? welke website?

  • frans zegt op

   eddy, de beste website is, ga op vakantie, bijv. in de isaan. Geef je ogen maar ook je hersens goed de kost. Misschien ben je wel goedkoper uit, dan al die (dure) websites.

  • André Deschuyten zegt op

   Dag Eddy,
   Voor m’n schoonzus ben ik op zoek naar een Belgische man met een leeftijd tussen de 50 en 60 jaar. M’n schoonzus is niet van de mooisten maar haar hart is er één van goud, zij is 55 jaar, gescheiden van een Thaïse man, heeft één zoon van 24 jaar die op zijn beurt getrouwd is met een Thaïse dame en ze hebben samen één zoon van 8 maanden.
   M’n schoonzus woont en werkt in Phrae (+/- 150 km ten oosten van Chiang Mai) Ze spreekt vloeiend Thaïs, Engels en heeft sterke kennis van de Franse taal.
   Interesse, wel laat het mij weten..

 3. Jacques zegt op

  Ik heb in het verleden toen ik nog in Nederland gehuisvest was ook bemiddeld voor kennissen en familie van mijn vrouw, die ook openstonden voor een fijne relatie met een Nederlandse man. Mijn ervaringen komen grotendeels overeen met wat Chris heeft geschreven. Wat een types zijn er toch op de wereld. Ik maakte in overleg wel een voorselectie van eventuele kandidaten en voordat er daadwerkelijk contact kwam werd er altijd doorgevraagd en dat werd vaak niet gewaardeerd. Het zij zo en die klanten waren duidelijk niet wat mijn kennissen zochten. Er blijft altijd maar een klein groep schrijvers over en daar werd dan met een klein aantal contact gelegd om verder te spitten of de personen wel bij elkaar pasten. Enkele dames waren al in Nederland op vakantie en dan werd er ergens overdag afgesproken in een gemeenschappelijke plek om nader kennis te maken. Ik ben van mening dat het welhaast onmogelijk is om via internet en de webcam een contact te kunnen leggen die steekhoudend is. Bij anderen werd altijd gesteld dat een reisje naar Thailand toch wel het minste van de investering zou moeten zijn om nader kennis te maken. Als dat al te veel gevraagd is dan weet je al genoeg. Dit zou voor een ieder dus als basis moeten gelden. Bij een stel is de vlam overgeslagen en die zijn nu al jaren bij elkaar en gelukkig. Het kan dus wel. Een serieuze relatie is een investering voor de toekomst en daar moet je niet op beknibbelen.

 4. Rene Martin zegt op

  Hopelijk zet dit artikel sommige mannen tot nadenken aan en respecteren ze de Thaise vrouw meer.

 5. l.lagemaat zegt op

  Waarom zo’n haast via een dating site.
  Zou binnen de kring van haar vriendin met farang niet eens een geschikte partner komen?

 6. BertH zegt op

  Dat klinkt als een heel leuke vrouw. Daarom zou ik bijna willen vragen naar haar profiel. Zo jammer dat ze in Bangkok woon. Beslist niet mijn stad. Zelf woon ik in Chiang Mai en dat bevalt me erg goed.

 7. patrick zegt op

  hallo

  ikzelf heb mijn sinds enkele dagen geleden ex vriendin ook op een datingsite leren kennen.
  dat was in januari 2015. In mei 2015 ben ik haar gaan bezoeken en het klikte meteen.
  ze woont nabij Phichit waar eigenlijk weinig te doen is voor de toerist die Thailand bezoekt maar ik
  kwam enkel voor haar
  In mei ben ik opnieuw zeven weken bij haar geweest en al gauw merkte ik dat het heel wat minder
  aangenaam was bij haar te zijn want omdat ik te jong ben (53) jaar wist ze dat ik nog niet in Thailand
  kon komen wonen.
  kortom….einde relatie .
  het klinkt allemaal zo mooi via chat of skype maar wanneer je in werkelijkheid niet dagelijks
  bij hen kan zijn gaat het niet blijven bestaan….simpel
  het enige wat ik er aan over hou is een gebroken hart en spijt dat ik er te vroeg aan begonnen ben.
  Patrick

  • André Deschuyten zegt op

   Beste Patrick,
   Voor m’n schoonzus ben ik op zoek naar een Belgische man met een leeftijd tussen de 50 en 60 jaar. M’n schoonzus is niet van de mooisten maar haar hart is er één van goud, zij is 55 jaar, gescheiden van een Thaïse man, heeft één zoon van 24 jaar die op zijn beurt getrouwd is met een Thaïse dame en ze hebben samen één zoon van 8 maanden.
   M’n schoonzus woont en werkt in Phrae (+/- 150 km ten oosten van Chiang Mai) Ze spreekt vloeiend Thaïs, Engels en heeft sterke kennis van de Franse taal. By the way zij is een zes-tal keer voor 1 tot 6 maand in West-Europa geweest, laatste keer was in 2016. (6 maanden)
   Interesse, wel laat het mij weten.

   • patrick zegt op

    hallo André

    sorry maar voor mij is het nog niet het moment om aan een nieuwe relatie te denken.
    ik zie mij ex vriendin nog te graag om nu al aan een nieuwe relatie te denken.
    ik wens u veel succes met je zoektocht en hopenlijk vind je een goede man voor haar.
    groeten Patrick

 8. Remco zegt op

  Tuurlijk kijk je altijd eerst naar de foto..je moet je toch aangetrokken voelen tot de.dame in kwestie?..ik lees wel het profiel maar ik doe al jaren niet meer aan dating sites met thaise dames want loopt elke x op een teleurstelling uit…wel een mooie vrouw dit als zij dit is!

 9. Rob V. zegt op

  Mannen… de meeste mogen ze afschieten naar Mars. Het mag dan wel een oerinstinct zijn om zich voort te planten maar een beetje mensen heeft fatsoen dat dikker is dan een dun laagje vernis. Op internet, in relatieve anonimiteit achter de vrouwtjes aan. Ik ken de verhalen. Als iemand laat weten een jonge vrouw te zijn dan komen de hormonen los en lijkt het of menig man alleen nog maar met het kleine hoofdje kan denken.

  Je geluk zoeken op internet lijkt mij al moeilijk maar als vrouw nog een tikkie lastiger. Voeg daar nog een arsenaal vooroordelen en stereotypen aan toe van gewillige onderdanige dames en goed boerende (en winden latende) mannen die als een ridder te paard de prinses komen redden en dan weet je het wel.

  Nee, geen datingssites voor mij. Dit stukje van Chris is een herplaatsing dus is de vraag of ze inmiddels haar geluk heeft gevonden? Een goede partner vinden -iemand die jpuw compleet maakt- is als zoeken naar een speld in een rijstveld. Ik dwaal (ongewenst) weer rond in de sawas.

 10. Stefaan zegt op

  Bij mij is het gelukt via een datingsite. De eerste relatie niet, de tweede wel.

  Waarom is het wel gelukt bij ons : eerlijkheid. Alles, maar dan ook alles werd besproken voor mijn huwelijksaanzoek, zodat er later zo weinig mogelijk problemen kunnen ontstaan. Als man is het belangrijk om oprecht gentle te zijn. Als (Thaise) vrouw is het belangrijk om niet geld op de eerste plaats te zetten.

  “Geluk hebben” is ook een belangrijke factor.

 11. john zoet zegt op

  ik ben jaren naar Thailand gegaan op vakantie en niet de vrouw gevonden die ik zocht.
  Terug in Nederland heb ik een Thaise weduwe leren kennen door haar te helpen toen haar man overleden was.
  twee jaar later is de vriendschap uitgegroeid tot iets moois en de dankbaarheid straalt er nog altijd vanaf.
  Nog even ben ik met pensioen en hoop ik met haar mijn oude dag te genieten in de Isaan.
  je hoeft geen dating site if bar bezoeken te doen om de ware tegen te komen.
  er zijn ook nog genoeg Thaise schone die vrij zijn en in Nederland wonen.
  meetstal zijn ze jonger als de man en als deze overlijd zijn ze vrij op een nieuwe relatie aan te gaan.
  ga eens bij thaise vrienden op bezoek of bezoek een Thais feest .
  bij elke Thaise/Chinese toko hangen folders op over Aziatische dans/eten feesten.
  keuze moet je zelf maken maar deze vrouwen zijn de westerse wereld wel al gewend en weten dat wij ook moeten werken voor ons geld.
  veel succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website