Thailandblog over Thaise vrouwen op Radio 2

Door Redactie
Geplaatst in Relaties
Tags:
26 april 2012

Sinds het nieuwsbericht dat steeds meer Nederlandse mannen samenwonen met Thaise vrouwen, is de redactie van Thailandblog overspoeld met verzoeken om mee te werken aan interviews voor TV, radio, krant en weekbladen.

De komende dagen zullen er verhalen verschijnen in de avondkrant NRC Handelsblad en in weekblad Nieuwe Revue. Ex-redactielid Sarbach gaf een interview bij het Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg.

In dat interview kwamen vooral de vooroordelen aan de orde. Thaise vrouwen zouden volgzaam zijn, ze zijn een goedkope hulp in de huishouding, ze zijn niet bij je uit liefde maar uit het geld en… ze zijn erg goed in bed. Luister naar de antwoorden van ons redactielid.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Thailandblog over Thaise vrouwen op Radio 2”

 1. daan zegt op

  Mooi interview, open en eerlijk… John, je zegt in het interview dat je een vrouw van aziatische afkomst hebt tegen mensen ipv thaise afkomst, ivm de blikken/reacties. Jammer is dat. Zou je niet daar continu lak aan moeten hebben? Laat mensen maar denken. Of heb je dan steeds het idee dat je dingen uit moet leggen… Ik zelf merk dat ik het soms ook lastig vind om te zeggen, maar doe het wel. Wat zijn jouw motieven?

  • Ronny zegt op

   Inderdaad een goed interview evenals het stuk dat je geschreven hebt. Toch dezelfde opmerking als Daan. Ik laat zulke mensen niet de bovenhand halen. Staat het hun niet aan moeten ze maar met iemand anders gaan praten. Gewoon er lak aan hebben en ze laten denken… Indien we dat niet doen dan zijn zulke mensen pas de overwinnaars…

 2. Erik zegt op

  In 35 jaar huwelijk met een Thaise is het zelfs nooit in mijn hoofd opgekomen te verbergen dat ik met een Thaise ben getrouwd. Ik vind dat idee te gek voor woorden en ik wil daar met klem tegen protesteren. De vooroordelen en verwachtigen die andere mensen van mijn huwelijk met een Thaise hebben kunnen mij absoluut helemaal niets schelen. Het was voornamelijk de hollandse vrouw waar ik eerder mee getrouwd was geweest die het met iederen erover had dat ik nu met een Thaise hoer getrouwd was. Ik heb me daar nooit door laten beinvloeden en vrijwel iedereen die mijn Thaise vrouw en ik ontmoetten was dermate gecharmeerd van haar dat er verder nooit een dergelijk probleem zoals John hier beschrijft voor ons heeft bestaan. Wat vreemden verder kijken of denken is in ieder geval voor mij van geen belang en heb ik nog nooit over nagedacht en dat zou voor iedereen zo moeten zijn.

  Ook in Thailand heb ik nooit dergelijke problemen gehad. Ook daar krijgen we eerder complimenten dat we een leuk stel zijn en dat nu al helemaal als bekend wordt dat we zolang getrouwd zijn. Nogmaals ik ben het volstrekt oneens dat iemand er niet openlijk vooruit komt dat hij met een Thaise is getrouwd en dat nog sterker als dat gebeurt op dit Thailand blog.

 3. Kees Sprengers zegt op

  Ja, daar kan ik beide kanten van dit argument goed begrijpen. Ik woon met mijn NZ vrouw in Bang Saray, maar als iemand my vraagt waar dat is, dan zeg ik altijd “Bij Sattahip”, nooit “bij Pattaya”. Bijna niemand weet natuurlijk waar Sattahip is, en bijna iedereen wel waar Pattaya ligt (of misschien meer wat Pattaya is}.
  Aardig interview.

 4. Frank zegt op

  Er zijn 2 dingen:1. Mischien een stukje vooroordeel , lak aan hebben.

  2. Tjeetje wat een bofkont : hoe doet ie dat ?

  Frank

 5. Tom zegt op

  Ik heb je verhaal net ook gelezen in NRC Handelsblad. Leuk en evenwichtig stuk. Het zal vast helpen om het vooroordeel over Thaise vrouwen te verminderen.

 6. Sir Charles zegt op

  Mijn Nederlandse ex-vriendinnen hadden er ook allemaal een handje van om zonder enig overleg het interieur te veranderen of te verplaatsen en dat ik bijvoorbeeld misgreep omdat de koffiekopjes nu in het linker in plaats van het rechter keukenkastje stonden om over de kledingkasten maar niet te spreken.
  Wat dat betreft verschillen ze dus niet met de Nederlandse. 😉

 7. l.lagemaat zegt op

  Een prachtige foto,allebei met de handen in de zij!
  Deze momentopname ziet er niet uit als een “volgzaam vrouwtje”.
  In het oorspronkelijke stuk ging het om Nederlandse mannen,die
  steeds meer met buitenlandse vrouwen een relatie aangingen.
  Waarom dan weer zoveel aandacht voor een Thaise relatie? Sensatie?

  groet,

  Lodewijk

  • Lee zegt op

   Mensen hebben vooroordelen over van alles en nog wat, meestal komt dit voort uit onwetendheid en in combinatie met een vleugje jaloezie en de media doet daar meestal niks aan! Het gaat vooral om de sensatie en natuurlijk de kijk en luistercijfers.

 8. carlo zegt op

  Ik ga zeer regelmatig naar thailand.Als ik in mijn familie aangeef dat het weer zover is, moet je ze horen roddellen.
  Eerst vond ik dat wel vervelend maar tegenwoordig moet ik er zelfs om lachen.
  Is toch mooi hoe andere zich druk maken over jou leven.
  Ik ben overigens gewoon getrouwd hoor in nl met een nl vrouw.
  In thailand verkopen ze mooie T shirts met plaatjes erop Jouw vrouw, Mijn vrouw.
  Zou Dat misschien de reden zijn.
  Groeten carlo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website