Backpacken is populair onder jongeren. Met slechts een rugzak om de schouders naar een ver land, op zoek naar avontuur is voor velen een droom. Thailand is al vele jaren een populaire backpackbestemming onder Nederlandse reizigers.

De meeste backpackers trekken naar Azië. Thailand, Vietnam, Indonesië en Cambodja worden het vaakst genoemd als favoriete backpackbestemming. Vooral de lage kosten in Azië worden als groot voordeel beschouwd. Australië is populair onder werkende backpackers, Laos is het ‘echte’ Azië en Nieuw-Zeeland is in trek onder natuurliefhebbers. Peru, Nepal en Spanje maken de top tien compleet.

Camera, tablet en telefoon mee

Mensen ontmoeten, kennis maken met andere culturen en levenservaring opdoen zijn belangrijke redenen om te gaan backpacken. Hierbij zijn een camera, smartphone en tablet absoluut onmisbaar volgens backpackers. Ook praktische zaken, zoals goede schoenen en een geschikte backpack, worden sterk aangeraden. Net als een creditcard, lakenzak, slippers, zaklamp en een zakmes.

Less is more

Een klamboe is volgens bijna 20% van de ervaren backpackers onnodige ballast. Op plekken waar een klamboe echt nodig is, hangt er meestal een. Reizigers naar verre landen nemen vaak een grote voorraad medicijnen mee. Meer ervaren backpackers adviseren om je eerst af te vragen welke medicijnen je daadwerkelijk nodig zult hebben. Dit geldt trouwens ook voor kleding. Te veel bagage vormt een grote belemmering bij het reizen.

Tips voor rookies

‘Plan niet te veel’ is de meest genoemde tip van ervaren backpackers, voor beginnende backpackers. ‘Neem de tijd voor je reis’ is een ander veel gehoord advies. Ervaren reizigers raden backpackers verder aan om mensen op toeristische plekken niet te snel in vertrouwen te nemen. Wat beginnende rugzakreizigers juist wel moeten doen is veel foto’s maken en een dagboek bijhouden, zodat de herinnering altijd in leven blijft.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thailand al jaren populair bij backpackers”

 1. Pat zegt op

  Het succes van Thailand als land waar backpackers graag naartoe gaan is zeer goed te verklaren, het heeft één hoofdreden :

  Thailand is een erg veilig land, vergeleken met de landen die qua natuurschoon, klimaat, goedkoop reizen, lekker eten, enz…, veel gelijkenissen hebben met Thailand.

  Aangezien backpackers vaak zachtaardige, zeg maar wat naïeve jonge enthousiaste mensen zijn (is totaal niet negatief bedoeld), is backpacken in pakweg Brazilië of Indonesië een pak riskanter.

  In die landen is er veel meer criminaliteit en geweld, zeker naar toeristen.

  Als je in Thailand een beetje oplet, overkomt je niets.
  Dat spreekt backpackers, maar nog meer hun ouders, aan vermoed ik.

 2. Adri zegt op

  LS,
  Ooit was ik 1969 backpacker. Backpacker oude stijl, met 400 gld op zak zonder creditcard, zonder mobiel slechts met rugzak waarin kleding en slaapzak 4 maanden door Europa getrokken en geslapen waar dat toen mogelijk was in portieken, stations of gewoon bij heel aardige mensen thuis. Elke maand 1x collect call naar mijn ongeruste ouders. De maanlanding gezien ergens ver weg inbde Schotse Hooglanden waar de mensen dachten dat t fake was, n soort film!
  Die 4 maanden zijn in mijn geheugen gegrift, ik kan bijna alles als n film terugdraaien. Toen was zo’n backpack tocht nog mogelijk, nu onbestaanbaar.
  Maar ook de huidige jongelui zullen hun backpack tocht als onvergetelijk ervaren en karaktervormend. De wereld is een stuk kleiner geworden.

  Adri

 3. Sjaak S zegt op

  Oh oh, de backpackers….massatoerisme van een ander soort. “Wij zijn indivuduele originele en echte reizigers. Wij leven goedkoop, gaan naar moonlight party’s op Koh Pan’gan en eten de echte onvervalste toeristen pad thai in de Kao Sarn Road in Bangkok, waar iedere “echte” backpacker blijft overnachten”.
  Er zijn veel verklede Neckermann toeristen onder de backpackers. Alleen weten ze het zelf nog niet. Ze trampelen de afgelopen paden af en tonen weinig originaliteit.
  Toen ik 38 jaar geleden voor het eerst naar Zuidoost Azië kwam, dacht ik dat je met een rugzak moest reizen. Ook ik was een “backpacker”, maar wel zo goed als onvoorbereid. Geen internet, mobiel of tablet. Telefoneren was duur, dus het waren echte brieven die je naar huis stuurde.
  Ik was echter ook geen echte. Ik was niet zo avontuurlijk om alleen op een nagenoeg onbewoond eiland te blijven. Deed er wel een week over om van Medan in Sumatra naar het zuiden te komen. Op Phuket bestonden er nog geen hotels, wel strohutten en Koh Samui kon je alleen bezoeken, met eigen proviand en water. Daar ging ik dus niet heen.
  Later heb ik mijn vervloekte rugzak tegen een stevige Samsonite en Delsey koffers ingeruild, waar niks uit viel en die je als zitplaats kon gebruiken.
  Ik ontmoette echte backpackers, die twee, drie jaar onderweg waren. Niet een aantal weken. Het waren in mijn ogen echte reizigers, die in Azië leefden. Die bewonderde ik om hun durf. Niet degenen die je nu tegen komt. Ik reisde zes maanden en het heeft mijn leven veranderd, maar ik kon me nooit met de echte backpackers vergelijken. Zelfs nu ik al zes jaar in Thailand woon ben ik geen reiziger meer. En zeker geen backpacker. Zijn we onderweg, dan zijn wij toeristen. We nemen een kleine rugzak, omdat we vaak niet langer dan een dag of twee gaan. Zelfs naar Bali zijn we niet langer dan een week geweest. Was genoeg voor ons.

 4. Caspar zegt op

  Ja wat bezielt zo,n backpacker met 37 graden hitte langs de weg te staan en bepakt te wachten tot iemand eens stopt.
  Zag ze van de week staan langs de weg in KK dacht stop en vraag waar gaat dat naar toe neem dan een songtaew kost 10 baht of de trein naar Laos 35 baht.Maar had geen tijd moest naar ziekenhuis want een maat was opgenomen met spoed met een tia.Vraag me af is het wel de juiste manier reizen in Thailand met die Hitte al was ik 40 jaar jonger dan zou ik er niet aan beginnen langs de weg te staan met een zware rugzak.Maarja ieder zijn smaak van reizen maar de mijne niet in ieder geval maarja ik heb natuurlijk makkelijk kletsen heb een auto hier en een PCX scooter en de vrouw een fino scootertje en 2 fietsen.

 5. Sir Charles zegt op

  Met zijn allen achter de Lonely Planet aanlopen, over gebaande paden met een flesje water in de ene, in de ander het boek.
  Als dat geen massatoerisme is…

 6. Moomao zegt op

  Zoals Adri en Sjaak hierboven al beschrijven, helaas is de backpacker al een jaar of 20 geleden gestorven toen de mobiele telefoon en internet hun intrede deden. Waar je destijds nog echt een landkaart in je rugzak had zitten die je gebruikte om een reisplan te maken
  en je een brief van je familie na maanden kon ophalen op het post restant van Bangkok of Chiang Mai is alle romantiek van het reizen nu afhankelijk van wifi of een simcard.
  Het is zoals in de popmuziek, niemand heeft meer inspiratie nodig, ideeën zijn slechts afhankelijk van een goede of slechte review. Dus kopieergedrag en verder komt men niet meer. Overvallen worden door slecht weer? Een keer zonder geld komen te zitten op een eiland waar geen atm is? Zoeken naar een local bus? Ergens s’nachts aankomen en nog een paar uur zoeken in het donker naar een slaapplek? Al die dingen die het avontuur het avontuur maakten bestaan niet meer. Daar heeft de smartphone korte metten mee gemaakt.
  De backpacker? Die is ergens rond het millennium gestorven. Het zal zuur klinken maar het is de werkelijkheid.

 7. Herne63 zegt op

  Hahaha, zijn dat diezelfde backpackers die voor een schoner milieu demonstreren maar wel zo ver en zo vaak mogelijk willen vliegen? En vervolgens stranden en natuurgebieden zo plat lopen en vervuilen dat de overheid de stranden soms voor langere tijd moet sluiten?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website