Thailand Pass FAQ’s (Engels) nieuwe versie

Het Thaise ministerie van Buitenlandse zaken heeft een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen en antwoorden over de Thailand Pass.

Rating: 2.57/5. From 7 votes.

13 gedachten over “Thailand Pass FAQ’s (Engels) nieuwe versie

 1. Dit is wel interessant: De QR-code van de Thailand Pass kan ook worden uitgeprint. Dus personen die geen Smartphone hebben kunnen dat op deze manier oplossen. De QR code uitprinten en meenemen als je naar Thailand reist.

 2. Eindelijk duidelijke info van het ministerie van BuZa in Thailand.

  Dus voor de Thailand Pass is een T.8 formulier toch niet nodig volgens paragraaf 2 van het hoofdstuk “documentatie”. Ik zei dit gisteren al.
  Niettemin, zullen wij er toch een invullen en meenemen. Je weet maar nooit in Thailand…

  Trouwens, voor zover ik weet, vragen de meeste airlines ook om een formulier, waarin gevraagd wordt om de PR test. Bij Qatar Airways heet dit “COVID-19 PCR Test PASSENGER CONSENT FORM”. Deze kun je downloaden van hun website.

  Ik denk dat met de nieuwe informatie van de ministeries van BuZa van Thailand en Nederland de meeste vragen nu wel beantwoord kunnen worden.

 3. Punt 9 van de FAQ stelt dat ongevaccineerde kinderen onder de 18 mits reizent met de ouders via Sandbox Thailand in kunnen. Lees ik het goed? Wij, de ouders zijn wel gevaccineerd maar onze dochter van 13 is niet gevaccineerd. Zij kan dus ongevaccineerd gebruik maken van Sandbox als ze met ons reist.
  Wij moeten dan 1 dag ASQ doen en zij moet 7 dagen in een ASQ. Het lijkt vreemd (want Sandbox is voor gevaccineerden) maar het is wel fantastisch

 4. Het antwoord op vraag 3. onder DOCUMENTATION geeft mij de indruk dat het niet kunnen installeren van de MorChana app voor de Thaise autoriteiten geen onoverkomelijk probleem vormt.

  • De MorChana App is in Nederland al te downloaden. Althans ik heb hem op mijn Android mobieltje al enige tijd geleden gedownload.
   Dit brengt mij op de eerste reactie van Peter(redactie) over de QR; zonder smartphone gaat MorChana een uitdaging worden.
   In eerdere commentaren wordt gesuggereerd dan maar een goedkope smartphone erbij tekopen. Via telefoon.nl ben ik gestuit op een Nokia 6300 4G voor €59 maar deze lijkt een beetje Ol’ Skool te zijn. Een Motorola Moto E6i is een apparaat met touch screen en kost €99.

   • Je kan de QR-code van de Thailand Pass eventueel ook uitprinten. Maar na de 6e of 7e dag in Thailand moet je een sneltest doen en jouw SHA+ hotel de uitkomst laten weten. Volgens mij moet dat ook met de MorChana app. Heb je geen app dan zal het hotel moten bellen, neem ik aan?

   • Ik heb niet de indruk dat men er een punt van maakt als je geen smartphone hebt. Dit maak ik op uit eerdere commentaren m.b.t. de Thailand Plus app, die vaak niet te downloaden was. En daar werd ook geen probleem van gemaakt, althans heb ik daar nooit over gelezen. Ook het antwoord dat hierboven bij de FAQ staat doet mij dat vermoeden. Er wordt nl gevraagd hoe je de QR code moet laten zien als je geen smartphone hebt; daarop is het antwoord dat je de code kunt uitprinten. Men stelt niet de eis dat je een smartphone moet hebben…

    Ik beschik zelf ook niet over smartphone en zal deze week wel merken hoe men reageert. Lijkt me sterk dat ze me terugsturen.

 5. Als ik het goed begrijp moet ik alsnog in quarantaine. Ben 2x gevaccineerd en 1x herstelbewijs maar er zit elke keer meer tijd tussen dan wat is toegestaan in Thailand.
  Tijd tussen 2 vaccins is 3 maanden omdat eerst 1 vaccin en herstelbewijs genoeg was in Europa. Voor Thailand maximaal 3 weken zo te zien.
  En de tijd tussen herstelbewijs en 1e vaccin is bijna 6 maanden en voor Thailand is het maximaal 3 maanden.

 6. Op 1/11/2021 09:00 TH-tijd zou het Thailand Pass programma in de lucht zijn. Dus om 05:00 uur vol goede moed begonnen. Snel naar tp.consular.go.th danwel thailandpass.go.th. Dat ziet er goed uit; overzichtelijk en voor een sukkel als ik goed te doen.
  Natuurlijk moet je documenten downloaden zoals de SHA+ hotel boeking, de $500,000 zorgverzekering, het paspoort, en de vaccinatiekaart. Doet dit wel in alleen JPG-JPEG-PNG formaat met een grootte minder dan 2MB. Helaas wordt PDF niet geaccepteerd. Bij “vaccinaties” kan je ook een QR-code van je bewijs uploaden. Die heb ik niet dus sloeg deze over.
  Alles netjes ingevuld en aan het eind geeft het systeem aan ERROR API Server.
  Alles nog eens nagelopen. Nee, hoor alles netjes ingevuld.; ERROR API Server.
  Even op internet gekeken wat dat betekent. Dit schijnt (1) een fout te zijn bij het invullen van het formulier, of (2) een probleem bij de server. Dus alles nog eens nagekeken. Bijna alles was ingevuld zoals het hoorde. Data in een eerder ingevuld veld was plotseling verdwenen. Nogmaals ingevuld en het hele proces verder doorlopen tot en met submit het willen versturen; ERROR API Server. de servers Microsoft Edge, Google Chrome Mozilla Firefox, en Opera geven allemaal hetzelfde resultaat; ERROR API Server!
  Ik ga er maar van uit dat de server overbelast is, en probeer het later nogmaals. Voorbereiding van de reis is al de helft van het plezier.

  Heeft iemand een goed idee?

  • Goed nieuws, Thailand Pass app werkte op 2 november 2021 om 05:00 uur. Nu 7 dagen in spanning ook gezien het bericht van Chiel.

Reacties zijn gesloten.