Een tijdje terug had ik een inventarisatie gemaakt van de NL zorgverzekeringen die door de Certificate of Entry procedure werden geaccepteerd. Sinds 1 november hebben we de Thailand Pass. Ik ben nu benieuwd met welke soort verzekeringsverklaring een Thailand Pass wordt afgegeven?

Daarom heb ik een kleine enquete gemaakt. Je kunt je keuze maken en anoniem blijven. Hier de link om de enquete in te vullen: https://www.ferendum.com/nl/PID893551PSD1262944631

Ik zal volgende week een bericht plaatsen met het eindresultaat.

Doe gewoon lekker mee en dank alvast voor je bijdrage!

Ingezonden door Eddy

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

21 reacties op “Korte enquete: Met welke zorgverzekering heb je een Thailand Pass ontvangen?”

 1. jan zegt op

  In Belgie

  Ethias reisverzekering familie jaarpolis. Betaalde in promo 64 euro. Dekt natuurlijk maar aansluitend 90 dagen in Buitenland. Een mailtje sturen dat ze een engelstalig document afleveren met het verzekerd bedrag en de melding dat ook covid 19 gedekt is. Volgende dag in je mailbox.

 2. dirk zegt op

  Leuk die enquete, maar volgens mij is het type visa/verblijf/periode ook van belang bij de goedkeuring.
  Wellicht kun je nog snel een regel aanmaken waarin men invult hoe en hoelang men Thailand binnengaat.

 3. Nico zegt op

  België- KBC reisbijstand. Op eenvoudige aanvraag Engelstalig attest met vermelding van het verzekerd bedrag.

 4. NL. Th zegt op

  Kan leuk zijn die enquête maar de zin ervan is één andere vraag.
  Ik heb al meerdere malen erover bericht soms wordt geplaatst, heb twee keer gewoon de zorgverzekeraar gebruikt om de toelating te bekomen en zonder een bedrag er op.
  In mijn geval ging het over een paar maanden.

 5. Tourist S.P zegt op

  Belgie;Mutas gratis met brief en aanvaard voor Thailand pass maar voor zekerheid ga ik toch nog Touring Family Full nemen ter waarde van 119 euro (per jaar) met Nederlands talige begeleiding.

  • Cees Snoeren zegt op

   De voor mijn vrouw en mezelf afgesloten zorgverzekering bij zorgverzekeraar DSW gaf zonder problemen een in het Engelse gestelde verklaring af met de benodigde gegevens.
   Omdat we ook een aparte reis- en annuleringsverzekering hebben bij de ZLM dezelfde verklaring ook daar aangevraagd en verkregen.
   Als een van de bescheiden ingestuurd met de aanvraag voor de Thailandpass die we inmiddels in ons bezit hebben.

 6. Frank zegt op

  Zoals ik al eerder aangaf, hebben wij onze Thailand Passes aangevraagd met een keurige Engelstalige verklaring van onze zorgverzekeraar DSW uit Schiedam.

  Ik wil daarbij het volgende aantekenen:
  Mijn aanvraag (ik ben Nederlander) werd naar 5 dagen goedgekeurd.
  De aanvraag van mijn echtgenote (Thai en NL paspoort) met haar NL pas en eenzelfde verklaring op haar naam, werd in eerste instantie geweigerd.

  De 2e poging voor haar met haar Thaise paspoort en dezelfde DSW verklaring werd binnen 2 minuten goedgekeurd.

 7. Carlos zegt op

  Bij de Anwb na afsluiten doorlopende reisverzekering van 150 volgde de Engelse verklaring zonder bedrag, werd in enkele uren goedgekeurd

 8. Jos zegt op

  Na indien met DWS verklaring binnen 5 minuten mijn Thailand Pass ontvangen

 9. Willem zegt op

  Idd. Ook de Thailandpass werd de engelstallige verklaring van DSW geaccepteerd. Hierin was wel de reis data vermeld van 1 december tot en met 31 december.

 10. albert zwartjes zegt op

  Ik weet niet of er bij de aanvraag van een visum (non immigrant O) en bij de aanvraag van de Thailand Pass anders geoordeeld wordt. Visum werd mij geweigerd omdat er geen bedragen in de verklaring van mijn basisverzekering stonden, er stond wel in dat alle noodzakelijk kosten gedekt worden. IZA (VGZ groep) , weigerde en weigert nog een verklaring af te geven met bedragen. Ben toen maar vertrokken op Visa exemption en voor Thailand Pass een verzekering afgesloten bij AA Insure omdat ik vreesde dat ik bij Thailand Pass tegen hetzelfde probleem op zou lopen. Ben nu dus dubbel verzekerd.

  • bart zegt op

   alles goed geregeld via AA insurance Brokers Hua hin

 11. Rob Abcouwer zegt op

  Bij OOM een ‘Tijdelijk in het Buitenland-verzekering + benodigde Verklaring afgesloten voor 144,– euro voor 1 persoon (64 jaar) voor 3 weken.

 12. Frans Pattaya zegt op

  Ik heb een doorlopende reis/annuleringsverzekering van Aegon.
  Gevraagd om een “Statement of insurance” voor Thailand. Die per omgaande via email gekregen.
  Op die verklaring is bij Insured amounts o.a. vermeld: Medical expenses (also due to COVID -19): no limit.
  Deze PDF verklaring omgezet naar JPG en met de overige stukken afgelopen weekend bij de Thailand pass aanvraag ge-upload.
  Vandaag op basis hiervan de Thailandpass QR code ontvangen.

 13. Eddy zegt op

  Bedankt dat tot nu toe 74 lezers de moeite hebben genomen de enquete in te vullen.

  80% heeft denk ik voor de zekerheid een verzekering met bedragen genomen.
  20% met een verklaring zonder bedragen heeft toch ook een Thailand pass ontvangen.

 14. Robin zegt op

  FBTO standaard basis verzekering geeft ook een brief in het Engels hiervoor als je het aan ze vraagt en dit word ook geaccepteerd door de Thaise ambassade

  • haki zegt op

   En bevat de brief van FBTO de gevraagde bedragen of niet? Want dat was/is het probleem!

  • rudolf zegt op

   beetje onduidelijk robin , stond er op de verklaring een bedrag van de vereiste 50000$ [ of in euro ?. ik heb van OHRA ook een engelse verklaring [ zonder bedrag ] gekregen, echter wil ik daar op 27 januari a.s. niet met lege handen terug gestuurd worden naar nl. heb dus een verzekering afgesloten via LUMA voor 90 dagen

   er is veel onduidelijkheid omtrend een verzekerings verklaring van ons huidige verplichte systeem voor de thaise overheid en immigratie.
   ik ben wereldwijd verzekerd bij OHRA
   en dat snappen ze daar in thailand maar niet.
   het lijkt mij zaak dat er verandering en meer duidelijkheid moet komen voor de thaise overheid dat de nederlander verplicht verzekerd is, en alle hulp krijgt over de grens, en niet alleen in europa.

 15. Martin zegt op

  Mijn kinderen. 1 met zorverzekering van Friesland de ander met doorlopende reisverzekering van Unive
  Wel in beide gevallen een confirmation letter van de betreffende mij.
  Thailand pass was in beide gevallen binnen 24 uur bevestigd

 16. haki zegt op

  Beste Eddy!

  Jammer dat je het enkel over de Thailand Pass hebt en niet over Non Imm-visa of CoE (voorloper van ThaiPass). Omdat ik sinds dit voorjaar, zoals je wellicht herinnert, erg actief ben in deze kwestie (o.a. melding van dit geschil bij het SKGZ), heb gisteren gesprek op onze ambassade in Bangkok gehad en zal daar een dezer dagen hier op TB over berichten. Ben wel blij dat deze kwestie nog steeds leeft…………..

  Haki

 17. Peter Haasbroekk zegt op

  Verklaring gekregen van DSW waar wij voor ziektekosten zijn verzekerd. Inmiddels E-visa ontvangen en de Thailand pas zonder aanmerkingen. Kijken uit naar onze vlucht OK 9 januari


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website