Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Thailand

De Thaise overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Thailand.

Wat is de actuele situatie in Thailand?

In een poging om de verdere verspreiding van Covid-19 te voorkomen, nemen de Thaise autoriteiten aanvullende maatregelen. Op dit moment zijn universiteiten en (internationale) scholen in het hele land gesloten. De lokale autoriteiten van Buri Ram besloten de hele provincie af te sluiten, ondanks dat daar tot nu toe geen bevestigde COVID-19 gevallen zijn gemeld.

Aangezien de verspreiding van het coronavirus in Thailand in snel tempo plaatsvindt, is het belangrijk om via de media en lokale autoriteiten goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Meer informatie:

Medische verklaring

Mogelijk heeft u een medische verklaring nodig waarin staat dat u COVID-19 vrij bent. Het formulier kunt u hier downloaden. U heeft een arts nodig om deze te ondertekenen.

Ik ben nu in Thailand. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Op dit moment zijn er geen uitreisbeperkingen vanuit Thailand. Maar de situatie kan snel wijzigen. Hou contact met uw reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij, volg de aanwijzingen van de lokale overheid en volg het nieuws.

De KLM verwacht dat de vliegfrequentie zal gaan afnemen. Waarschijnlijk vanaf volgende week zal er nog 3x van Bangkok naar Amsterdam worden gevlogen. De KLM zal per dag de situatie bekijken en reizigers informeren

U wordt aangeraden om na te gaan of verblijf nog noodzakelijk is en of er mogelijkheden zijn te vertrekken. Indien u naar Nederland wil wordt u geadviseerd zo spoedig mogelijk contact op te nemen met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Ik woon in Thailand. Kan ik nog inreizen?

De Thaise overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het corona-virus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Het kan beperkingen opleveren voor het in- en uitreizen en het dagelijkse leven. Lees: gevolgen coronavirus voor mijn reisplannen: waar vind ik meer informatie?

De Nederlandse ambassade in Thailand volgt de ontwikkelingen rondom het Corona virus (COVID-19) op de voet. Vanaf 13 maart 2020 merkt Thailand Nederland aan als land met toenemende besmettingen. Volg de aanwijzingen van lokale autoriteiten via Department of Disease Control om te zien wat dit betekent voor uw reis naar Thailand.

Personen die de afgelopen 14 dagen in de volgende gebieden zijn geweest, wordt de toegang tot Thailand ontzegd:

 • China, Macao & Hongkong
 • Iran
 • Italië
 • Zuid- Korea

Aanvullende inreisvoorwaarden voor Thailand zullen van kracht gaan op zaterdag 21 maart 00.00 Thaise tijd, (vrijdag 20 maart, 18.00 Nld tijd). Deze voorwaarden houden in dat reizigers bij het inchecken een gezondheidscertificaat dat afgegeven is binnen 72 uur van incheck overleggen. Daarnaast moeten zij ook een bewijs van verzekering tegen medische kosten overleggen met een minimum dekking van 100.000 USD. Meer informatie vindt u op de pagina van de Civil Aviation Authority Thailand.

Bij binnenkomst op lucht-, of zeehavens kan reizigers worden verzocht een zogenaamde health card in te vullen, die het mogelijk maakt hen te traceren, mocht op een later moment blijken dat zij (mogelijk) in contact zijn geweest met mensen die besmet zijn. Men kan tevens worden verzocht zich te registreren via de AOT Airports App.

Met het oog op de wereldwijde inreisrestricties is het op dit moment onbekend of luchtvaartmaatschappijen hun vliegfrequentie zullen aanhouden, of dat er minder gevlogen gaat worden. Houdt u contact met uw luchtvaartmaatschappij over uw vlucht en houdt u rekening met een mogelijke vermindering van vluchten terug naar Nederland. Het verdient aanbeveling om, indien u naar Nederland wenst terug te keren, dit zo spoedig mogelijk te doen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Thailand wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Bron: Nederland Wereldwijd

No votes yet.

20 gedachten over “Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Thailand

 1. Volkomen off-topic, maar bij deze wil ik de moderator een hart onder de riem steken door hem te bedanken voor het vele moderatiewerk in deze hectische tijden.
  Sterkte. 😉

  • waarom “off-topic” ? Onze kinderen (mama is Thais) hebben een reis geboekt naar Thailand om er een maand door te brengen bij de grootouders, weliswaar in juli, maar de toestand baart hen zorgen. Graag verder info op deze interessante site.

   • Beste marc mortier,
    Kennelijk was mijn reactie niet duidelijk genoeg.
    Ik bedoelde te zeggen dat mijn reactie volkomen off-topic was, niet dat het artikel off-topic is.
    Ik vond dat de moderator wel een pluim verdiende.

 2. Ik verneem vandaag van mijn vriend in Patumthani dat de dagelijkse avondmarkt er nog steeds plaatsvind, onvoorstelbaar gewoon!!!Ik vraag me af hoe het op de skytrains gesteld is, rijden die ook nog met bomvolle wagons rond?

  • Corona komt alleen maar van buitenlanders en dus kunnen de markten gewoon doorgaan…….Zucht……

   • Nou Rene, de oorsprong is China dus wat Thailand betreft komt het coronavirus van buitenlanders. Maar dat bedoelde jij uiteraard niet. En de wijze waarop de Thaise minister van volksgezondheid Anutin zich over Europeanen uitlaat is beneden peil. Gisteravond (19/3) heb ik een mij bevriend Thais echtpaar gesproken, die juist met EVA (vlucht BR075) waren teruggekeerd. Het vliegtuig was afgeladen, van 1,5 meter tussenruimte kon natuurlijk geen sprake zijn. Zij hebben een Nederlands paspoort en op Schiphol werd er hen geen strobreed in de weg gelegd. Zij zijn door niemand benaderd, er werd hen dan ook niets gevraagd, laat staan dat de lichaamstemperatuur werd opgemeten. Dit in tegenstelling tot in Bangkok, waar zij de laatste dagen bij het betreden van winkelcentra maar soms ook gewoon op straat herhaaldelijk gecheckt werden op koorts en natuurlijk ook voor vertrek vanuit Bangkok, waar tevens een extra monddoekje werd uitgereikt. Wat de markten betreft is er in Nederland (nog) geen zelfde strategie. In Rotterdam sinds vrijdag 13/3 niet meer toegestaan maar de Haagse markt en de markt in Amsterdam vindt wel plaats.

  • beste Arie,
   Ik vertoef in Onnut, ook hier gaat alles gewoon zijn gang, de Malls en talats puilen nog steeds uit!

 3. Thailand kan dan wel geen uitreis restricties hebben, de EU heeft wel inreis restricties waardoor Thai nu niet meer naar Nederland kunnen vliegen, ook Eva Air canceled de vluchten.

 4. Dank voor je beschrijving.
  Ter aanvulling het volgende op de laatste zin die luidt als volgt.

  Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

  De informatie die hierin staat over vliegen naar Thailand loopt hopeloos achter. Is zeven dagen oud en achterhaald. De eigen verklaring (T 8) die hier wordt genoemd als vereiste om het land in te komen is niet meer genoeg. De eisen nu zijn : een recente verklaring van een arts en een zieketkostenverzekering van tenminste $ 100.000. Praktisch samengevat: je kunt Thailand niet in.

 5. Beste Thailandblog lezers,

  Ik zou 28 maart met SwissAir naar Thailand/Bangkok vliegen. Gisteren heb ik mijn huisarts gebeld om een MEDISCH CERTIFICAAT te krijgen dat ik “Corona vrij” ben. Er is geen enkele huisarts in Nederland die een dergelijke verklaring ondertekend, simpelweg omdat er een tekort aan testen zijn! Ook de GGD heb ik gebeld, maar die vertelden mij hetzelfde.

  Dus mocht je met een maatschappij vliegen die nog wel op Thailand vliegt dan kun je zeer waarschijnlijk geen medische verklaring overleggen bij de Thaise immigratie op het vliegveld!!

  Zeer spijtig dat de Thaise autoriteiten zo’n niet haalbare eis stellen om het land binnen te komen!!

  Mijn vlucht werd gisteren bovendien door SwissAir geannuleerd:

  SWISS to reduce flight operations to a minimum from 23 March
  In view of the numerous new travel restrictions both in Europe and farther afield, and of economic considerations, SWISS is compelled to limit its flight operations to a minimum from early next week. From Monday, 23 March to Sunday, 19 April, the only long-haul destination served by SWISS will be Newark (EWR) and, from Zurich, the eight following European cities: London (LHR), Amsterdam, Berlin, Hamburg, Brussels, Dublin, Lisbon and Stockholm. For the time being, flights from Geneva to London (LHR), Athens, Lisbon and Porto will continue. Provisionally, there will be no further long-haul services from Geneva.

  Met vriendelijke groet,

  Rob

 6. Mijn vlucht van Brussel naar BKK werd vandaag gecancelled. Ik krijg net een e-mail van Thai airways. Was voorzien voor 17 april.
  Ze zeggen wel niet of ze mijn geld terug geven…. niet echt klantvriendelijk.

  • Zelf even mailen voor gratis omboeken of refund. zie je boekingspagina.

 7. Thai airways stopt alle vluchten naar brussel vanaf begin april,

  • Weet iemand iets over de vlucht 31 maart 12.05 kl0876 Bkk Amsterdam

   • Gerard van den Bovenkamp, Zijn nu in feite repatrierings vluchten,Heb dezelfde vlucht. Komen leeg aan en vertrekken vol.Ga wel je boardingpas uitprinten ! Want er schijnen overboekingen te zijn.

 8. Thai airways weet het zelf niet meer. Mijn vriendin probeerde vandaag iets te regelen voor haar moeder en Australische stiefvader. Zij zouden in mei naar Thailand vliegen. Hun vlucht van 10 mei werd gecanceld. Nu 11 mei terwijl de vlucht van Bangkok naar Chiang Rai op 10 mei is blijven staan. Bellen heeft geen zin. Op het kantoor kreeg zij te horen dat ze niet moest zeuren en een week voor de geplande vlucht mocht terugkomen. Ik vrees dat men niet teveel moet verwachten van Thai airways. Laat staan de nieuwe regels voor Thaise mensen en buitenlanders wanneer zij Thailand willen bezoeken. Ook in Australie is een test zonder verdenking op corona vrijwel onmogelijk.

 9. Ik vraag me nu wel af hoe men het beschouwd van waar de reiziger op Bangkok word aanzien komende van Bvb als een Belg via Thalys Schiphol binnenstapt , en vandaar vertrekt , valt deze onder de regel Nederland of Belgie , welke laatste (voorlopig) nog niet op de Thaise lijst als high contagious staat ?

  En in omgekeerde reisrichting een Belgische reziger Nederland binnen mag om via Thalys naar Belgie te reizen naar woonstadres , dus niet touristisch ,maar gewoon huiswaarts .

  Anders moet men daar ook al rekening mee gaan houden bij welke airline te booken, daar Belgie weinig directe Bangkok vluchten heft

 10. Alle vluchten van Etihad uit Brussel zijn ook geschrapt (als overstap naar BKK),
  nieuw ticket ontvangen zelfde datum, andere uren voor half april ZYR(trein) CDG(Frankrijk) UAH(AbuDhabi) BKK
  als Belg mag ik Frankrijk niet binnen? en de gezondheidsverklaring lijkt me ook onmogelijk,
  Hopelijk duurt deze crisis niet te lang en kan de wereld terug normaal opgestart worden.

 11. Hoi hoi allemaal,
  Mijn trip naar Nederland staat voor 30 maart op de agenda. Wil dan een nieuwe retirment O-A visa halen in den haag.
  Maar ik vertrouw het niet of ik in juni of juli terug kan komen in Ons mooie Thailand.
  Groet,
  Martin

Reacties zijn gesloten.