Reisverzekering lang verblijf met verzekeringsverklaring visum (40.000/400.000 Baht Out/In Patient)

Reisverzekering lang verblijf met verzekeringsverklaring visum (40.000/400.000 Baht Out/In Patient)

Gelukkig is er nu ook een oplossing voor Nederlanders die voor een lang verblijf naarThailand reizen. Ga je voor langer dan 180 dagen naar Thailand, bijvoorbeeld om te overwinteren? Dan ontvang je van Allianz Global Assistance een gratis verzekeringsverklaring voor Thailand, wanneer je een Globetrotter Verzekering afsluit (maximaal 24 maanden geldig). Ook voor de aanvraag van een visum voor Thailand (40.000/400.000 Baht Out/In Patient).

De premie voor de Globetrotter Verzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand is zeer voordelig. Zo ben je, ongeacht je leeftijd, voor een verblijf van 8 maanden in Thailand, slechts eenmalig € 251,98 kwijt. Je bent dan wereldwijd verzekerd voor SOS-kosten en medische kosten (medische kosten tegen kostprijs)!

Let op: Deze verzekering is een aflopende verzekering en kan je na 24 maanden niet verlengen. Je kan wel weer een nieuwe Globetrotter Verzekering afsluiten als je weer terug in Nederland bent. De verzekering is dus niet geschikt voor een definitief verblijf in Thailand (emigratie) omdat deze maximaal 2 jaar geldig is.

Weet je niet voor hoelang je naar Thailand gaat? Tussentijds kun je de verzekering wel online verlengen. Kom je eerder terug en heb je geen schade gemeld? Dan krijg je de premie voor niet gereisde maanden terug.

Gratis Engelstalige verzekeringsverklaring

Allianz geeft gratis bij de kortlopende-, doorlopende- en de langverblijf reisverzekering, een Engelstalige verzekeringsverklaring af waarin de “40.000/400.000 Baht Out/In Patient” voor een visumaanvraag specifiek staat vermeldt. Daarnaast kan in diezelfde verklaring komen te staan dat men tevens verzekerd is voor Covid-19 voor ten minste 100.000 US-dollar, voor de duur van het verblijf. Dus sla je twee vliegen in een klap!

Een dergelijke verklaring is kosteloos, wanneer je de Globetrotter Verzekering voor lang verblijf (maximaal 24 maanden afsluit). Je dient wel medische kosten en werelddekking mee te verzekeren.

Korter verblijf? Kies dan voor de doorlopende reisverzekering

Ga je minder dan 180 dagen naar Thailand dan is de doorlopende reisverzekering een voordelige optie. Je dient ook dan medische kosten en werelddekking mee te verzekeren. Een doorlopende reisverzekering voor Thailand met een Covid- en visum verzekeringsverklaring heb je al vanaf € 3,81 per maand. Meer informatie: doorlopende reisverzekering Thailand.

Let op: Deze verklaring wordt alleen afgegeven zolang Thailand een code groen of geel reisadvies heeft! Bij een reisadvies code oranje of rood kan er geen Engelstalige verzekeringsverklaring worden afgegeven.

Naar Thailand voor langere tijd? Visum en verzekeringsverklaring verplicht!

Wie naar Thailand wil reizen heeft voor meerdere soorten visa een verzekeringsverklaring nodig. De Thaise ambassade in Den Haag wil dat je bij bepaalde visa soorten de volgende Engelstalige verklaring kan overleggen:

An original health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for outpatient treatment and no less than 400,000 THB for inpatient treatment.

Bron: thaise ambassade

Voor welke visa heb je een verzekeringsverklaring nodig?

Voor de onderstaande visumsoorten heb je een 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring nodig:

Let op: De 100.000 US-dollar COVID-19 verzekering is altijd een eis (tot nu toe), het maakt daarbij niet uit of je met een visum, visumvrijstelling of een re-entry Thailand binnen komt.

Een 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring en een Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand

Vanaf nu gaat Allianz Global Assistance (de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld) dus zowel een 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring, als een 100.000 US-dollar Covid-19 verzekeringsverklaring afgeven. Je dient daarvoor wel eerst een kortlopende- of doorlopende reisverzekering af te sluiten, inclusief medische kosten en werelddekking. De voordelen hiervan:

 • Je hoeft niet meer extra een dure ziektekostenverzekering af te sluiten.
 • De Globetrotter Verzekering kan je afsluiten voor minimaal 2 maanden en maximaal 24 maanden.
 • Geschikt voor lang verblijf in Thailand zoals overwintering.
 • Er worden geen leeftijdstoeslagen gehanteerd, dus de premie is zeer gunstig.
 • Iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je gezondheid.
 • Iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je leeftijd, al ben je 99 jaar.
 • De 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring is gratis. Deze wordt op verzoek aangemaakt en per e-mail aan je verzonden.
 • Ook de Covid-19 verzekeringsverklaring van minimaal 100.000 US-dollar voor Thailand is gratis. Deze wordt op verzoek aangemaakt en per e-mail aan je verzonden.
 • Beide dekkingen worden in 1 verklaring gezet.
 • De premie voor de Globetrotter Verzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand is zeer voordelig. Zo ben je voor eenmalig € 251,98 al voor 8 maanden verzekerd!

Let op: De Globetrotter Verzekering kan je alleen afsluiten als je nog in Nederland bent en in Nederland ingeschreven staat. Woon je definitief in Thailand, ben je al op reis of ben je uitgeschreven in Nederland, dan kan je geen gebruik maken van deze reisverzekering.

Een visumaanvraag en inreisvoorwaarden voor Thailand (CoE)

Er gelden tijdens de corona pandemie gewijzigde inreisvoorwaarden voor Thailand. Wie naar Thailand wil reizen, voor een vakantie of een kort/lang verblijf, heeft daarvoor een Certificate of Entry (CoE) nodig en mogelijk ook een visum als je wat langer in thailand wil blijven. Zowel een visum als een CoE kunnen worden aangevraagd bij de Thaise ambassade in Den Haag.

Om een CoE en/of een visum te kunnen verkrijgen moet je ook kunnen aantonen dat je verzekerd bent voor medische kosten in geval van een Corona besmetting. Hoewel Nederlanders wereldwijd tegen ziektekosten zijn verzekerd vanuit de basis zorgverzekering, eist de Thaise ambassade toch een Engelstalige verklaring met de specifieke vermelding dat men voor Covid-19 verzekerd is, voor een bedrag van minimaal 100.000 USD. De verzekering moet de totale duur van het verblijf in Thailand dekken. Wij noemen dit de Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring. Zonder deze verklaring krijg je geen CoE en kan je Thailand niet inreizen.

Deze inreisvoorwaarden gelden ook als je gebruik wilt maken van de Phuket Sandbox (per 1 juli 2021) en voor Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao vanaf 15 juli 2021 (reizigers die volledig zijn gevaccineerd hoeven voor een verblijf op de genoemde eilanden niet verplicht in quarantaine). Reis je via Bangkok en ga je daar 14 dagen in quarantaine dan moet je tevens een CoE aanvragen.

Voor wie is de Globetrotter Verzekering geschikt?

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die voor langere tijd naar Thailand gaat. De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance kan je afsluiten voor minimaal 2 maanden en maximaal 24 maanden. Het is een aflopende verzekering, dat betekent dat de verzekering automatisch stopt op de door jou aangegeven einddatum. Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je het niet gebruikte deel van je verzekeringspremie terug, indien je geen schade hebt gehad. De Globetrotter Verzekering is o.a. geschikt voor iedereen die:

 • Voor langere tijd naar Thailand gaat (2 tot 24 maanden).
 • Gaat overwinteren in Thailand.
 • In Thailand gaat werken, studeren of stage gaat lopen.

Waarom de Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering betekent:

 • Betaal nooit teveel: je bepaalt zelf je dekking.
 • De keuze voor een dekking die al je medische kosten vergoedt.
 • Gratis medisch advies van een arts, ook over inentingen.
 • Een voorschot van een Western Union wisselkantoor als je je pinpas of creditcard kwijtraakt.

Allianz Global Assistance betekent:

 • Eigen alarmcentrales in 36 landen: 24/7 bereikbaar en altijd dichtbij.
 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met meer dan 50 jaar ervaring.
 • Eigen database met inzicht over kwaliteit van ziekenhuizen wereldwijd.
 • Meerdere keren gekozen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Dit zijn de extra services:

 • Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen, ook als de nood minder hoog is.
 • SMS Assistant: gratis sms of e-mail alerts die je waarschuwen bij nood in jouw reisgebied.
 • Geldservice: je krijgt een voorschot van een Western Union kantoor als je je betaalpas kwijtraakt.
 • Online schade melden: je schade wordt binnen 5 werkdagen afgehandeld bij een online melding.

Mocht het zo zijn dat de verklaring van Allianz door de Thaise ambassade wordt afgewezen dan wordt de reisverzekering geannuleerd en ontvang je de betaalde premie volledig retour. Je loopt dus geen risico. Dat geldt ook als Thailand oranje of rood zou kleuren voor je naar Thailand kan reizen. 

Meer weten over een reisverzekering voro lang verblijf in Thailand en een verzekeringsverklaring van 40.000/400.000 Baht Out/In Patient aanvragen? Kijk hier: www.reisverzekering-direct.nl/allianz-global-assistance/thailand-reisverzekering-lang-verblijf-met-verzekeringsverklaring-visum/

Bron: Bovenstaande tekst is overgenomen met toestemming.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.33/5. From 3 votes.
Please wait...

2 reacties op “Allianz reisverzekering lang verblijf met verzekeringsverklaring visum (40.000/400.000 Baht Out/In Patient)”

 1. mattheus zegt op

  Heb hem net afgesloten met behulp van de chat. Prima service dat moet gezegd worden en inderdaad voor de genoemde prijs van 251,98 euro maar dan heb je wel de meest uitgeklede versie volgens mij. Een uitkomst voor mij omdat ik gemiddeld 7 tot 8 maanden in Thailand verblijf en tenminste de verplichte 4 maanden in Nederland ben. En nu maar hopen dat Thailand niet rood kleurt voordat ik terugga.

 2. TheoB zegt op

  Wat ik me nu nog afvraag is of deze verzekering de kosten van de in Thailand verplichte ziekenhuisopname betaald in het geval van een positieve COVID-19 testuitslag, terwijl er geen sprake is van medische noodzaak (geen of milde symptomen).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website