De aanleg van dijken rond de vorig jaar overstroomde industrieterreinen is niet alleen kostbaar, maar ze doen weinig meer dan eilandjes creëren, omgeven door water.

Het zal moeilijk zijn onderdelen aan en producten af te voeren en arbeiders zullen hun werk misschien niet eens kunnen bereiken. Als gevolg daarvan zullen bedrijven hun fabriek moeten sluiten en verlies lijden.

Dit schrijft de Thai Chamber of Commerce (TCC) in een brief aan het Joint Standing Committee on Commerce, Industry and Banking. De TCC acht het zelfs niet ondenkbaar dat sommige bedrijven zullen besluiten te verhuizen, wat een negatieve invloed zou hebben op Thailand’s exportcijfers.

De maatregelen van de regering zijn niet duidelijk, schrijft de TCC, en ze hebben geen betrekking op bedrijven in gebieden die niet zijn overstroomd alhoewel die bedrijven wel indirect zijn gedupeerd. In de brief wordt de suggestie gedaan om nieuwe industrieterreinen aan te leggen, die niet het risico op overstroming lopen.

Payungsak Chartsutthipolsaid, voorzitter van de Federation of Thai Industries, vindt de aanleg van dijken noodzakelijk om het vertrouwen van investeerders te herwinnen. Een petitie, zoals ingediend door de Stop Global Warming Association, zou het vertrouwen op de korte termijn kunnen beïnvloeden, zegt hij. De vereniging is naar de rechter gestapt met het verzoek de aanleg van de dijken stil te leggen. Ze zouden nadelig voor het milieu zijn omdat natuurlijke waterstromen worden verlegd en de woningen van bewoners in de buurt zouden er schade door oplopen.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website