In samenwerking met MKB Thailand hebben we wij in april/mei oproepen geplaatst van vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam, die allen een bedrijf of organisatie in Nederland zochten, die geïnteresseerd zijn om zaken te doen met bedrijven in Thailand. In het kader van hun studie is het de bedoeling, dat zij voor die bedrijven een marktonderzoek doen en daarvoor rapport uitbrengen.

Alle vier zijn er in geslaagd om contact te maken met een bedrijf of organisatie en het was dan ook niet verwonderlijk, dat we weer een dergelijk verzoek kregen. Dit keer van Megan Plichta, die de in mijn ogen ietwat over de top klinkende oproep doet, maar het enthousiasme van haar straalt er wel af. Zij schrijft:

“Heeft u een bedrijf of organisatie en bent u geïnteresseerd om zaken te doen met bedrijven in Thailand en hierover een compleet GRATIS adviesrapport te ontvangen? Lees dan verder!

Ik ben op zoek naar een Nederlandse bedrijf of organisatie die grote belangstelling heeft om zaken te doen met bedrijven in Thailand. Ik ga namelijk in september de minor Building Partnerships in Southeast Asia (Thailand) volgen aan de Hogeschool van Amsterdam, waarbij ik in november een maand op missie ga naar Thailand.

Wat houdt deze minor in?

Ik leer in een half jaar tijd de taal, cultuur, geschiedenis, politiek, economie en handelswijze van Thailand kennen en deze basiskennis helpt mij om aan de slag te gaan in Thailand om meer dan 15 zakelijke meetings met Thaise bedrijven te hebben. Hiervoor heb ik dus een opdracht nodig waarmee ik aan de slag kan gaan!

Wat zoek ik in uw bedrijf/organisatie?

Ik zoek een Nederlandse bedrijf of organisatie die zijn producten wil verkopen in Thailand. En hierbij heb ik van u dus een opdracht nodig. Dat kan bijvoorbeeld zijn: Het vinden van een distributeur van uw producten; Het vinden van een business partner om Nederlandse expertise te bieden in Thailand; Het vinden van een geschikte locatie voor een pilot store in Thailand; Het vinden van een potentieel joint venture partner voor zakenontwikkeling in Thailand.

Óf ik zoek een Nederlands bedrijf of organisatie die producten uit Thailand wil inkopen. Een opdracht zou bijvoorbeeld kunnen zijn: Het vinden van een betrouwbare fabrikant voor uw producten; Vinden van een betrouwbare leverancier van Thaise producten/services.

Mijn doel is om een toevoeging te geven aan uw bedrijf/organisatie!

Wil je meer hierover weten? Stuur gerust een mail naar megan.plichta@hotmail.com met uw telefoonnummer en dan neem ik telefonisch contact met u op.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Student zoekt geïnteresseerd Nederlands bedrijf voor marktonderzoek in Thailand”

 1. rori zegt op

  ik heb twee keer een advies gegeven in deze. ik als oud HTS docent stel als je al niet in Nederland in staat bent om logisch na te denken welke bedrijven al in Thailand werken en hoe ze te benaderen vraag ik me een aantal zaken af.

  Thai nethetrlands chamber of commerce
  Nederlands ambassade
  ALE multinationals.
  Er is zelfs een lijst met bedrijven op interent.
  even zoeken naar oude postings van mij.

  Er zijn in Thailand meer dan 300 bedrijven actief hier,

 2. Megan zegt op

  Dank je wel voor je reactie Rori. Ik kan natuurlijk niet alle informatie in een oproep plaatsen, maar ik ben juist op zoek naar een bedrijf die nieuw is in het zaken doen met Thaise bedrijven en die dus niet al zakenrelaties met bedrijven in Thailand heeft.

  En het is lastig om een bedrijf in Nederland te vinden die hierin grote belangen heeft, vandaar mijn oproep.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website