Hond redt baby in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
10 juni 2013

Een baby heeft haar leven te danken aan de Thaise straathond Pui. De trouwe viervoeter vond het lichaam van het meisje in een plastic zak op een vuilnisbelt nabij Bangkok, zo meldt Bangkok Post.

Het bericht is al een paar dagen oud, maar het werd vandaag opgepikt door de Nederlandse media. In diverse kranten staat te lezen dat de hond met de naam Pui, de tas in zijn bek nam naar het huis van zijn baasje droeg. Daar begon de hond luid te blaffen om de aandacht te trekken. Een twaalfjarige nichtje van Pui’s baasje opende de plastic zak en vond daarin het pasgeboren kindje.

De baby, die volgens artsen te vroeg was geboren, woog amper 1,8 kilo. Het meisje werd overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt maar maakt het goed. De politie is op zoek naar de moeder van de vondeling.

Intussen is de hond Pui een held. De hond kreeg een lederen halsband én een medaille van de lokale afdeling van het Rode Kruis.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Hond redt baby in Thailand”

 1. piet zegt op

  Hoe wanhopig moet de moeder zijn geweest,helaas orde van de dag in Thailand

 2. Freddy zegt op

  Heb er iets moois van gemaakt, ga eens zien naar http://www.flickr.com/photos/studiofreddy/

  • karin zegt op

   Een mankement dat gelukkig door jou werd opgelost, een foto van de hond die uiteindelijk de grote held van de dag is…en de andere foto’s zijn ook wel echt de moeite…. bedankt

 3. Theo zegt op

  Ik woonde in 1977 op Ladproa Road,Bangkok en was in het bezit van een Willys Jeep,stond geparkeerd voor mijn huis.Kwam ik ‘s morgens naar buiten en lag daar een baby op mijn motorkap.Politie er bij gehaald,kwam 1 agent een kijkje nemen en zei”je mag het houden,veel geluk” en verdween weer. Mijn Thaise buren hebben het toen in huis genomen en gewoon voor gezorgd,misschien wel geadopteerd,ging toen erg,heel erg,gemakkelijk hier.

 4. Nicky Flesch zegt op

  Proficiat voor de hond voor het redden van deze baby en voor hem zelf ook, hij krijgt nu een ander en beter leven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website