Grandioos aanbod van Thai Visa Centre?

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
11 februari 2018

Op Facebook kwam de hierbij afgebeelde advertentie voorbij van een bureau, dat zich Thai Visa Centre noemt. De tekst daarbij luidt ongeveer als volgt: “Problemen met uw visum en bent u 50+? Wij kunnen voor u een “retirement visa” voor 1 jaar regelen”. In de advertentie ziet u ook, dat er geen informatie over bank- en of inkomensgegevens noodzakelijk is.

 
De advertentie heeft al eerder in januari op Facebook gestaan en leverde meer dan 100 reactie’s op met aanvullende vragen, zoals wat de kosten zijn. Steevast kregen de mensen die reageerden het antwoord, dat Thai Visa Centre graag wil helpen en nodigde de vragensteller dan uit contact op te nemen via de chatbox. Dus geen aanvullende informatie op Internet, want las ik een keer als antwoord “Elk geval is weer anders”.

Ik heb mijn twijfels over de betrouwbaarheid van deze advertentie en over Thais Visa Centre, dat geen website heeft, alleen over een FB pagina beschikt. Ook geen adres, op een desbetreffende vraag werd slechts geantwoord, dat zij in Bangkok gevestigd waren.

Het aanbod voor een retirement visa is niet volgens de normaal geldende procedure en ik kan mij niet voorstellen, dat dit bureau in staat is om op legale wijze de procedure te omzeilen. Kost waarschijnlijk veel geld, u krijgt daarvoor mogelijk ook wel een visumstempel, maar of die rechtsgeldig is, valt te betwijfelen. Alle gevolgen zijn uiteraard voor de houder van het paspoort.

Het leek mij goed u te waarschuwen. Mogelijk heb ik het helemaal fout en het zou mooi zijn als er een bloglezer al ervaring heeft opgedaan met Thai Visa Centre.

No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Grandioos aanbod van Thai Visa Centre?”

 1. Pompoei zegt op

  Ik ken een Belg die in Chayaphum verblijft en die zo aan een visum geraakt is. Kosten; 12.000 bath.Pas te betalen als het visum geregeld is.

 2. rob zegt op

  Deze advertentie ook al meermalen op Facebook gezien en eerlijk gezegd leek het mij wel interessant maar toch een gevoel van twijfel hierbij.

  Er zijn meerdere van dit soort bureau’s die claimen de inkomenseisen te kunnen omzeilen, ook door middel van lenen van de benodigde gelden.

  Ik ben over een maand of 7 zover dat ik ook een retirement visum kan aanvragen maar ik denk dat ik mij toch maar hou aan de officiele weg, al dan niet met de hulp van een vertrouwd bureau ter plaatse. Ik zoek wel iets tegen de tijd dat het voor mij zover is.

  • Ruud NK zegt op

   Rob,

   Als je de officiele weg volgt heb je geen hulp nodig van een “vertrouwd” bureau. De kosten zijn dan slechts 1.900 bath en misschien een paar bathjes voor een extra kopie. Ga op tijd en zeker niet op de laatste dag.

 3. David zegt op

  Kost je veel geld en een heleboel problemen.
  En de kandidaten word uitgezet.

 4. eduard zegt op

  Kan er heel veel over kwijt, maar niet hier……als u nog de lengte krijgt om uw e-mail adres te plaatsen, dan neem ik kontakt met u op.

 5. Jan zegt op

  De vereisten voor een geldig visum is iedereen bekend. Ik heb deze advertentie op fb ook gelezen en die onmiddellijk naar de prullenbak verwezen. Hopelijk trapt daar niemand in…

 6. cor zegt op

  Hallo Gringo

  Met Thai Visa Centre heb ik persoonlijk geen ervaring, maar hier in Pattaya zijn meerdere Traveling Shops
  die gewoon per advertentie het zelfde aanbieden. Je hoeft dan werkelijk geen adres op te geven je hoeft geen inkomen te hebben of ook maar een of andere uitkering. Ook geen geld op de bank (800.000,00) het totale plaatje kost je dan 12.000,00 baht en alles word voor je geregeld.
  Er gaan stapels paspoorten naar de immigration in Jomtiën soi 5 om op deze manier een “retirement visa” voor 1 jaar te regelen”
  En dan te bedenken dat als je onder normale omstandigheden twee dagen te kort komt met het geld wat 3 maanden op een bank moet staan geen enkele kans maakt.
  Ik denk dat hier enkel hoge immigratie ambtenaren goed gesmeerd worden!!!!
  Groetjes van Cor

  • Ronny zegt op

   Bij immigratie in Jomtien vroeg het kantoor links van de ingang mij 30000bath.

   • theoS zegt op

    Ronny, kosten zijn Baht 20000-. Dan neemt dit ” kantoor ” Baht 10000-. Snel verdiend.

   • Thei zegt op

    Ja dat klopt, een paar jaar terug was ik niet in de gelegenheid op tijd een visum aan te vragen, dus moest ik speciaal terug om er een aan te vragen, omdat ik veel dagen te kort kwam.
    Ging eens informeren en ja, het zou wel lukken als ik mijn paspoort en bankboek ophaalde. Om 13.30 uur gaf ik alles af met mijn pinpas. Om 17.00 uur had ik keurig een visum met meerdere entries voor 1 jaar in mijn hand. Ook mijn pinpas en bankboekje was even een uur 800.000 bath rijker geweest. Ben driemaal in en uit geweest zonder een enkel probleem, ook het overschrijven naar een nieuw paspoort ging zonder probleem.
    Was een noodgreep, die ik niet nogmaals zou doen, maar dan is 12.000 goedkoop en geloof ik ook mogelijk.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Denk dat het een jaarverlenging was met Multiple Re-entry. Kost normaal 1900 Baht voor de verlenging en 3800 Baht voor de Multiple re-entry.

     Lijkt me anders sterk dat immigratie een Non-immigrant “O” uitgeeft met Multiple entry, temeer dat dit in Thailand niet uitgegeven mag worden. Enkel ambassades en consulaten mogen dit.
     En om in 4 uurtje dit alles te regelen met een ambassade of consulaat lijkt me nogal sterk.

     Indien wel graag foto van dat visum. Zou graag zien wat er dan op de plaats van uitgifte staat….

 7. Jozef zegt op

  Eduardo,

  Ik ben we heel erg nieuwsgierig wat je hierover te vertellen hebt. Graag contact aub sojaroht ad hotmail dot com

 8. george zegt op

  Een goed visa begeleidingskantoor zal je de zelfde eisen stellen als immigration, enkele praktische problemen kunnen ze uiteraard tegen betaling misschien voor je oplossen ( ik denk aan adres of zo ), maar als je al niet aan een inkomenseis hoeft te voldoen lijkt het me duidelijk dat er hier iets niet in de haak is.

 9. eduard zegt op

  Hallo Cor, welk bedrijf doet het voor 12000 baht?

  • theoS zegt op

   eduard, geen enkel daar de ” kosten ” Baht 20000- zijn. Pas daarmee op daar ik vermoed dat voor Baht 12000- je een zelf door hun gemaakt (dus vals) stempel in je paspoort krijgt. Baht 12000- kan niet, onmogelijk.

   • cor zegt op

    Cambodia travel in soi buakhow in Pattaya

    Grote onzin ik kan meerdere personen die dit al meerdere jaren op deze manier doen zonder ook maar een enkel probleem.
    Ze lossen het zelfs op als je met een nieuw paspoort NORMAAL eerst naar Bangkok moet om dat te laten legaliseren. Ook dat regelen ze voor je, geen enkel probleem!

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Sinds wanneer moet een paspoort gelegaliseerd worden in Bangkok ?
     En wat is het doel dan van die legalisering ?

 10. JoWe zegt op

  In bkk zat een gast op de markt, hij had een business stickers en visitekaartjes.
  Hij vertelde dat hij ook rijbewijzen, ID kaarten enz kon leveren.
  Stempels was ook geen probleen…..

  M.vr.gr.

 11. janbeute zegt op

  Ik heb deze advertentie ook enkele malen opzien poppen tijdens facebook gebruik .
  Ik zou er niet aan beginnen , al was het nog zo .
  Ik denk dat het weer een advertentie is net als van die zogenaamde call centers , en nu maar hopen dat er iemand instinkt die na eerst betaald te hebben nooit weer wat van weer hoort .
  Ik hoor ook wel eens van die verhalen van lieden die op zo ener manier de regels proberen te omzeilen .
  Ten eerste weet je niet zeker of die visa stempel wel daadwerkelijk geregistreerd is .
  In andere gevallen denk ik weer aan een soort vorm van corruptie waarbij een dubieuze ambtenaar van de immigration er zeker financieel wel bijvaart .
  Voldoe je aan de regels van het spel en doe je het zo als het hoort .
  Dan heb je ook nog recht van spreken als ze ooit eens moeilijk willen gaan doen .
  Ik ben niet bang meer , als ik naar de immigratie toe ga .

  Jan Beute .

 12. Gijsbertus van Uden zegt op

  Volgens mij, als je de advertentie goed bekijkt, kom je tot de vaststelling dat er voor een “non immigrant” visa kan gezorgd worden. Dit voor 1 jaar geldig en nodig om in Thailand de aanvaag te doen voor een “retirement visa” . Dat is alles. Het enige dat je dan emee kan doen is binnen dat jaar Thailand binnen te komen. Bij aankomst in de luchthaven krijg je dan een verblijfsvisa van 3 maanden. Gedurende die 3 maanden heb je dan de tjd om de aanvraag te doen voor een “retirement visa”, volgens de geldende regels uiteraard. Als je zelf bij de Thaise Ambassade in België een “non immigrant” visa aanvraagt zal je dat bjlange na geen 12.000 baht kosten. En inderdaad er is voor de “non immigrant visa” geen 800.000 baht nodig, dat begint pas te spelen als je zelf (!) naar de immigratie gaat voor de aanvaag van een “retirement visa”, kostprijs 1.900 baht! De geldende regels om een “retirement visa” te bekomen zijn genoegzaam op deze blog terug te vinden!

 13. Gijsbertus van Uden zegt op

  De advertentie kan je op volgende site terugvinden :

  https://www.facebook.com/search/top/?q=thai%20visa%20centre

  • RonnyLatPhrao zegt op

   In deze link gaat het over een Non-immigrant “O-A” Multiple entry visum.
   (Een Single entry versie van het Non-immigrant “O-A visum bestaat niet)

   Voor diegene die er niet mee vertrouwd zijn, in het kort.
   Het Non-immigrant O-AHet is dus een visum en geen verlenging van een verblijfsperiode
   De geldigheidsperiode van dit visum is 1 jaar.
   Bij elke binnenkomst, binnen de geldigheidsperiode van het visum, bekom je een verblijfsperiode van 1 jaar. Als je een laatste “borderrun” uitvoert, voor het einde van de geldigheidsperiode, bekom je ook een laatste maal een verblijfsperiode van 1 jaar. Je kan dus met dit visum bijna 2 jaar verblijf overbruggen (“Borderrun inbegrepen).
   Bij een ononderbroken verblijf van 90 dagen in Thailand, of elke daaropvolgende periode van 90 dagen ononderbroken verblijf in Thailand, wel een adresmelding maken
   Wel opletten als je na de geldigheidsperiode van het visum Thailand verlaat en je wil die laatste verblijfsperiode behouden. In dat geval ook eerst een “Re-entry” aanvragen voor je Thailand verlaat.
   (Single Re-entry = 1000 Baht, Multipele Re-entrry 3800 Baht).
   De mogelijkheid bestaat wel om op het einde van je verblijfsperiode een jaarverlenging aan te vragen bij immigratie op basis van “Retirement” of “Thai Marriage” (1900 Baht), mits je aan de geldende voorwaarden voldoet natuurlijk.

   Dit visum kan je enkel aanvragen in een Thaise ambassade, en die Thaise ambassade moet gelegen zijn in het land waar je de nationaliteit van hebt, of waar je officieel geregistreerd staat.

   Kost 5000 Baht (Nederland/België 150 Euro)
   Basisvoorwaarden (men kan meer bewijzen vragen)
   – 50 jaar of + (opletten er kunnen in Nederland/België hogere leeftijdsvoorwaarden gelden)
   – Een bankbedrag van 800 000 Baht voorleggen (of tegenwaarde in Euro daarvan), of een maandelijks inkomen van minstens 65 000 Baht (of tegenwaarde in Euro), of een combinatie van bankbedrag en inkomen wat samen minstens 800 000 Baht (of tegenwaarde in Euro) moet zijn op jaarbasis.
   – Gezondheidsverklaring (Leprosy, Tuberculosis, drug addiction, Elephantiasis, third phase of Syphilis)
   – Uittreksel strafregister

   Hoe Thais Visa centre dit allemaal doet en wat het kost ? Geen idee.

   In ieder geval, dit heeft allemaal niks te maken met een verlenging aanvragen in Thailand.
   Misschien doen ze dat ook wel. Geen idee.

   In ieder geval, ik zou altijd best altijd oppassen met zulke Visa bureautjes.
   Zelf zou ik het niemand aanraden.
   Meestal gaat dat goed, tot het mis gaat.
   Maar ieder moet dat maar voor zichzelf uitmaken.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Nog even dit.
    Met een Non-immigrant “O-A” is werken niet toegestaan, m.a.w. het aanvragen van een werkvergunning is uitgesloten.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Er kan inderdaad ook voor een Non-immigrant “O” Single/Multiple gezorgd worden volgens hun.
   Echter , ook hier zijn er in België financiële eisen waaraan je moet voldoen.

 14. Ton zegt op

  Na mijn vraag wat het kost en hoe aan de finantiele voorwaarden van het Visum wordt voldaan kreeg ik het volgende antwoord:

  If you already have a Non-immigrant visa “O” visa
  I can provide you with a 1 Year Retirement Visa

  We charge 16,000 THB

  We do NOT require bank balance
  We do NOT require pension
  We only need passport + photos, we are agency, and can get it done.

  We can process in only 3 business days.

  Our office is located at The Pretium Bangna building 91/11.
  You can schedule an appointment here. (MUST HAVE APPOINTMENT)
  Or call us to see if we can do same day, +66 99-424-2411

  Grace
  PHONE +66 99-424-2411
  LINE @thaivisacentre
  Thai Visa Centre

 15. rene zegt op

  Heb er op gereageerd en kreeg dit als antwoord

  Van: Grace [mailto:grace@thaivisacentre.com]
  Verzonden: zondag 11 februari 2018 15:40
  Aan:
  Onderwerp: Re: 1 Year Retirement Visa for Belgium passport

  If you already have a Non-immigrant visa “O” visa
  I can provide you with a 1 Year Retirement Visa

  We charge 16,000 THB

  We do NOT require bank balance
  We do NOT require pension
  We only need passport + photos, we are agency, and can get it done.

  We can process in only 3 business days.

  Our office is located at The Pretium Bangna building 91/11.
  You can schedule an appointment here. (MUST HAVE APPOINTMENT)
  Or call us to see if we can do same day, +66 99-424-2411

  • janbeute zegt op

   Als ik dit zo weer eens lees .
   Weer een geval met een behoorlijk luchtje er aan .
   Hier klopt zeker iets niet , dat mag duidelijk zijn .
   Mooi geval voor Prayuth en zijn kornuiten om hier eens aandacht aan te besteden .
   Ze zijn nu al op jacht naar duizenden overstayers .
   Als het allemaal zo makkelijk gaat als ze bij dit visacenter vertellen dan kunnen ze beter morgen alle immigratie kantoren in Thailand wel sluiten .
   Alleen paspoort met foto , en wat gebeurt er dan intussen met je paspoort .
   Misschien duikt die weer op ergens in een ver airport , net als die Iranieer afgelopen week die van af Phuket naar Bangkok met eind bestemming London vloog met een paspoort van een Engelsman .

   Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website