Twee ton aan condooms gedumpt in Ayutthaya

Een opmerkelijke vondst bij een dorp Maha Brahma in Ayutthaya: Ruim twee ton aan ongebruikte condooms in allerlei kleuren.

Bewoners in de buurt kwamen af op de rook. Er was namelijk geprobeerd om de berg condooms te verbranden. Dat lukte bij ongeveer de helft van de illegale dumping, zo meldt Bangkok Post.

Volgens onderzoek ging het voornamelijk om merkloze condooms maar er werden wel een aantal verpakkingen gevonden van het merk: ‘New Silk’. Deze condooms worden gefabriceerd door Okamoto Industries in Japan. Het zelfde bedrijf heeft een kantoor Pathum Thani.

Dorpsbewoners zagen een Isuzu pick-up truck rijden die waarschijnlijk de condooms daar heeft achtergelaten. De politie denkt dat de partij vernietigd moest worden omdat er sprake zou kunnen zijn van merkinbreuk. Er wordt navraag gedaan bij het bedrijf in Pathum Thani.

De vondst is opmerkelijk, omdat nog niet zo lang geleden er ook al een flinke hoeveelheid condooms werd gevonden langs de weg in Pathum Thani, zie: www.thailandblog.nl/opmerkelijk/zee-condooms-pathum-thani/

No votes yet.