Bijzonder huwelijk in Sing Buri

In Thailand zijn er veel buitenlanders die met een Thaise dame zijn getrouwd waarbij het leeftijdsverschil aanzienlijk is. In een enkel geval hebben we onze eigen gedachten daarover, maar in het algemeen kijken we er niet (meer) van op. Het wordt dan wel bijzonder als een Australische man van 74 jaar trouwt met een Thaise dame van 68 jaar.

Het huwelijk, dat recent plaatsvond tijdens een uitgebreide Thaise huwelijksceremonie in tambon Tonpho in de provincie Sing Buri, kreeg nogal wat aandacht in de Thaise pers en andere media.

Noel Sunder leidde een traditionele “khan mark” of bruidsschat processie naar het huis van Pemikar Mueansri en vroeg formeel toestemming van de ouders van de vrouw om zijn bruid te trouwen. Of dat echt de ouders waren (hoe oud waren die dan?) of dat het symbolisch gebeurde vermelden de berichten niet.

Zij werden in de echt verbonden tijdens een “rod nam sung” ceremonie, waarbij ouders (?), familieleden en de gasten water over hun handen goten om hen te zegenen voor een gelukkig huwelijk. De ceremonie en het huwelijksfeest werd bijgewoond door veel leeftijdsgenoten, familie en buren.

Pemikar vertelde, dat zij gelukkig is geworden om met de man te trouwen die zij al drie jaar kent. Zij spreekt goed Engels want zij heeft ooit als kok in Cyprus gewerkt, vermeldt het bericht. Ze houdt van Sunder, hij is levendig en grappig. Hij houdt van haar familie en is een “good man”. Zeer belangrijk voor Pemikar is, dat haar dochter en kleinkinderen hem accepteren en ook geen enkel bezwaar hadden tegen het huwelijk.

Toen haar gevraag werd hoe zij zich voelde om te trouwen op die leeftijd zei Pemikar dat ze blij is dat iemand van haar houdt op deze leeftijd. Volgens haar dochter wilde Pemikar eigenlijk niet trouwen maar Sunder stond er op dat ze trouwden volgens de Thaise traditie.

Of er een huwelijksreis plaatsvond en waar naar toe is niet bekend, in ieder geval zal het echtpaar in hun nieuw gebouwde huis in Sing Buri gaan wonen.

Bron: ThaiVisa

No votes yet.

2 gedachten over “Bijzonder huwelijk in Sing Buri

 1. Hi Gringo,

  Mijn eerste reactive was, toen ik de leeftijden las: “He, wat leuk, weer een gelukkig ouder stel”

  Wij hebben dit 1 maal Jaren geleden in Nederland meegemaakt en je hoorde ook opmerkingen waarom dit nodig was op deze leeftijd.

  Heerlijk, samen oud worden, nog dingen doen of gewoon bij elkaar zijn.

  Ik wens dit echtpaar nog heel veel gelukkige en gezellige Jaren toe.

  LOUISE

 2. Gringo,
  Dat zijn verhalen die wij nodig hebben. Echte liefde bestaat nog steeds.
  Ook in Thailand.
  Cor van kampen.

Reacties zijn gesloten.