Uitgelicht (3): Fair Trade Original

Door Redactie
Geplaatst in Ondernemers en bedrijven
Tags: ,
21 maart 2015

Deze week in onze serie over het Nederlandse bedrijfsleven in Thailand zetten we de schijnwerpers op een stichting, die probeert een ​​positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van lokale boeren in ontwikkelingslanden door het opzetten van winstgevende productieketens: Fair Trade Original.

Fair Trade Original, een Nederlandse organisatie, die sinds1959 bestaat is gespecialiseerd in voedingsproducten van eerlijke handel (fair trade). Hun breed scala van producten wordt verkocht via supermarkten alsmede via gespecialiseerde winkels. Fair Trade Original geeft bij de inkoop de voorkeur aan eindproducten die – zoveel mogelijk – geproduceerd zijn in het land van herkomst

Onlangs is in Thailand een culinair assortiment ontwikkeld. Fair Trade Original verenigde een aantal chilipeperboeren, suikerrietboeren, sojaboeren en twee lokale verwerkingsfirma’s, hetgeen resulteerde in een reeks van Fairtrade producten.

Hierdoor kunnen deze Thaise producenten de internationale fair trade markt betreden.

Op de SIAL food beurs in Parijs bleken de (wok)sauzen, kruidenpasta’s en ‘s werelds allereerste fair trade sambal echte blikvangers zijn.

Groei in de verkoop betekent groei van de impact op de boerenorganisaties. Hun fair trade ingrediënten zorgen voor een goede prijs en een stimulans voor hun ontwikkeling.

Voor meer informatie: www.fairtrade.nl

Bron: Facebook pagina van de Nederlandse Ambassade, Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website