(Kirati Thanachirakn / Shutterstock.com)

Het immigratiecontrolepunt Sadao aan de grens met Maleisië is vandaag heropend voor reizigers. Meer dan honderd Maleisiërs registreerden zich via het Thailand Pass-systeem om zo Thailand weer binnen te komen.

Het controlepunt in de provincie Songkhla, de belangrijkste landgrensovergang met Maleisië, kwam na twee jaar eindelijk weer tot leven, nadat het eerder was gesloten vanwege de Covid-19 pandemie.

De Sadao-grensoversteekplaats ging om 5 uur ‘s ochtends open en er was een gestage stroom toeristen uit Maleisië. Reizigers moesten paspoorten, Covid-19-vaccinatiedocumenten en een reserverings- en betalingsbewijs voor SHA extra plus-hotels tonen. Vervolgens werd een PCR-test afgenomen en moesten ze vier tot zes uur wachten voor de uitslag. Sommige reizigers hadden zich niet vooraf niet geregistreerd  voor Thailand Pass-systeem en dachten dat alleen een paspoort tonen voldoende was. Zijn waren teleurgesteld omdat ze de toegang werd geweigerd.

Sadao is een toeristisch stadje aan de grens met de staat Kedah in Maleisië. Zeven van de 25 hotels in de stad hebben een SHA extra plus-certificering ontvangen. De meeste bezoekers die op vrijdag via checkpoint binnenkomen, hebben een gezin in Thailand of hebben hier een bedrijf.

Ratchata Samranchalarak, hoofd van het toerisme- en sportbureau van Songkhla, laat weten dat de zuidelijke provincie klaar is om opnieuw toeristen te verwelkomen. Er is een coördinatiecentrum opgezet om bezoekers te helpen.

Ook in andere provincies langs de zuidgrens gaan de checkpoints vanaf 1 april weer open.

Bron: Bangkok Post

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website