De Thaise horeca- en hotel-tycoon William Heinecke spoort nogmaals de Thaise regering aan om alle Covid-reisbeperkingen vóór de voorlopige datum van 1 juni laten vallen, om zo de economie te redden voordat het te laat is, aldus de oprichter van Minor International (MINT).

‘Het stoppen met de Thailand Pass op 1 juni is te laat. Het opheffen van alle reisbeperkingen moet onmiddellijk gebeuren, aangezien de rest van de wereld al opengaat’, zegt Heinecke. ‘Veel toeristen willen het land bezoeken tijdens Songkran en Pasen, maar de reisbeperkingen schrikken reizigers af.’

‘Thailand lijdt omdat de regering de toeristische mogelijkheden de nek heeft omgedraaid, waardoor veel hotels opnieuw werknemers begonnen te ontslaan door de  inflatie en andere kostenstijgingen. Ik hoop dat de minister van Volksgezondheid en de premier deze kwestie zorgvuldig zullen bekijken en de juiste beslissing zullen nemen om de economie te helpen voordat we het loodje leggen.’

‘Zonder reisregels zal het Thaise toerisme binnen een jaar weer opveren, zelfs zonder de Chinese markt, zoals te zien is op de Malediven, die het pre-pandemie niveau al heeft overtroffen’, aldus Heinecke.

Wil je meer lezen over William Heinecke: https://www.thailandblog.nl/achtergrond/william-heinecke-thai-dream/

Bron: Bangkok Post

Rating: 5.00/5. From 11 votes.
Please wait...

9 reacties op “William Heinecke: ‘Thaise regering moet alle reisbeperkingen vóór 1 juni beëindigen om economie te redden’”

 1. Johan Meulenkamp zegt op

  Helemaal mee eens.
  Wij (Thailand reizigers al bijna 30 jaar) gaan niet eerder voordat alle regeltjes geschrapt zijn.
  Het is teveel rompslomp en zeker de extra af te sluiten verzekeringen, terwijl we al een reisverzekering én een uitgebreide zorgverzekering hebben.
  Dus we hopen dat de regering dit advies ter harte neemt.
  Johan M

 2. Rob Lunsingh zegt op

  Het mag duidelijk zijn dat veel Thailandgangers met smart wachten op opheffing van de reisbeperkingen.

 3. andre van schaik zegt op

  Geen zinnig mens zal zich door al dit regelgedoe ontspannen op vakantie voelen.
  Doch de meerderheid van de Thaise bevolking staat er achter!
  Ze zijn op hun dood voor nog meer besmettingen.
  Payuth wordt juist voor dit beleid overladen met complimentjes.
  Heinecke zal het moeten accepteren.

  • Philippe zegt op

   Ik weet niet op welke planeet je leeft maar van alle Thai die ik niet zo lang geleden heb ontmoet, zijnde begin dit jaar tijdens mijn 7 weken durend verblijf zowel in BKK als Chang en Samui, ben ik er niet één tegengekomen die achter “Prayut ‘s policy” staat, integendeel.
   Toegegeven, allemaal uit de toeristische sector.
   Het water staat nog steeds aan hun lippen en ze zijn echt bang of onzeker naar de toekomst toe, dit thema wordt méér besproken dan de omicron maatregelen die ze afgeschaft willen zien (ze zijn niet als de dood voor nog meer besmettingen doch wel te kunnen overleven, toch zeker businesswise).
   Wat Cor hieronder schrijft is 100% juist (top commentaar), dat weten de Thai maar al te goed en de oorlog in Oekraïne (begonnen toen ik in Thailand was) geeft hen bijkomende rillingen, dat is de waarheid en geloof me Prayut kan hen gestolen worden … morgen eten op de plank en schulden kunnen aflossen is hen veel meer waard dan de achterhaalde regeltjes van de 1ste minister .. we zitten in de omicron en niet meer in de Delta of … periode toen strenge maatregelen wel verantwoord waren.
   Ik ben niet alleen die dit zegt … zie eveneens Jan’s commentaar hieronder.

 4. Jan Tuerlings zegt op

  Juist terug van 2 maanden Thailand na een 2 jarige afwezigheid. Met mijn thaise vriendin en ik gingen vanuit isan van Nong kai tot Chumpon en de eilanden koh Tao en Koh Phayang. In de afgelopen 12 jaar zag ik nimmer zoveel dicht, zo weinig touristen. Wat een elende moet daar wel voor de hardwerkende lager betaalde bevolking wel niet achter zitten?!
  Met de beperkingen koste mijn reis 500€ meer. Wanneer ik geen Thaise vriendin had was ik beslist ergens anders heen gegaan. Thailand NU openen is wellicht noodzaak zonder thailandpas(kosten). De bevoorrechte bevolking ontneemt de armste hun inkomen met de al achterhaalde nationale zelfgenoegzaamheid.

 5. Cor zegt op

  De situatie van de toeristische sector van de Maldiven ongenuanceerd een op een vergelijken met de toeristische sector in Thailand lijkt mij niet meteen accuraat.
  De Malediven trekken per definitie uitsluitend buitenlandse toeristen aan van een doorgaans meer begoede klasse. Bovendien zaten de Malediven voor corona al een tijdje in een opgaan de trend. Thailand daarentegen zit al een klein decennium in een dalende trend, tenminste wat de “klassieke” toeristen uit het westen en uit Oceanië en de VS betreft.
  Van hun jongere groei markten, met name China, Rusland en India zullen ze het voorlopig wellicht nog even niet moeten hebben, en of Thailand zijn inreisvoorwaarden al dan niet versoepelt zal daar maar miniem in spelen.
  Cor

 6. Ger-Korat zegt op

  Om de economie te redden, waar heeft die man het over. Behalve wat toeristenplaatsen draait het als vanouds en de economie gaat gewoon door met minder toeristen. Degene welke voorheen in het toerisme werken hebben andere banen aangenomen, vergelijk het met de horeca in Nederland welke tijdens de corona geheel dicht was en waar nu de werknemers van voorheen elders werken. Hier in Korat, grote stad, voorheen totaal niets te merken van welke toerist dan ook en nu die 1 a 2 personen per dag verdwenen zijn er ondertussen vele Thai bij gekomen. Kijk om je in heen in heel Thailand, de samenleving gaat gewoon door, de economie hobbelt verder, de restaurants zitten vol, de 7elevens nemen toe en nog meer signalen dat men prima zonder de toeristen kan.
  De man preekt voor zijn eigen parochie en inkomen maar dat vertegenwoordigt niet de rest van het land en de economie.

 7. Alex zegt op

  De Thaise regering denkt meer aan zichzelf dan aan de bevolking. Maar ja, het is nu eenmaal zo. We wachten af. Zo lang Thailand moeilijk doet, gaan we naar andere bestemmingen. Thailand loopt dat geld mis. Jammer, maar het is graag of niet. Eerst toestemming vragen om er naartoe te mogen, vervolgens daar een PCR-test moeten doen met het risico dat je verplicht in quarantaine moet…nee, daar gaan we niet aan beginnen. Prayuth kan de pot op! De groeten! Voorlopig geven we ons geld elders uit. Misschien tot ooit, we zien wel wanneer.

 8. Gerard zegt op

  Hallo Allemaal..

  De laatste 10 jaar ben ik altijd wisselend 1 a 2 maanden naar Thailand gegaan om de Nederlandse winter enigzins te ontlopen en eerlijk is eerlijk , ik popel na een afwezigheid van 2 jaar om weer de komende winter te gaan maar dan wel als alle beperkingen verdwijnen en we weer gewoon kunnen binnen komen met een paspoort en een in het vliegtuig uitgereikt visa aanvraag kaartje.
  Ondertussen kijk ik ook naar een alternatief want met of zonder Thailand , ik zoek zeker de winterzon op begin volgend jaar!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website