Waarschuwing voor nepgoud in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
23 september 2019

Het Gem and Jewelry Institute of Thailand (GIT) waarschuwt consumenten voor gekloond goud. Bij deze vorm van scam wordt er gebruik gemaakt van metalen met een dikke laag goud, waardoor het moeilijk is om vast te stellen of het echt of namaak is.

De eenvoudige goudtest technieken waarbij alleen de oppervlakte wordt gevijld of gescand zijn niet voldoende om de echtheid vast te stellen. Directeur Duangkamol zegt dat zijn instituut een toenemend aantal verzoeken krijgt om gouden voorwerpen inclusief gouden baren te testen. Bij deze tests wordt gebruik gemaakt van ultrasone golven. Daaruit blijkt steeds vaker dat het om gekloond goud gaat.

De kern van de gouden baar bestaat dan bijvoorbeeld uit wolfraam. Wolfraam heeft vrijwel dezelfde dichtheid als goud (goud 19320 kg/m³, wolfraam 19300 kg/m³) maar goud is ongeveer duizend keer zo duur.

De meeste nep gouden items worden tegen lage prijzen verkocht op het internet.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website