Tweeduizend visumstickers, bestemd voor de Thaise ambassade in Den Haag, zijn verloren geraakt tijdens de vlucht van Frankfurt naar Amsterdam.

Ze waren verstuurd per diplomatieke post: van Bangkok naar Frankfurt met een vlucht van Thai Airways International en vandaar met een tweede vlucht. Minister Surapong Tovichakchaikul (Buitenlandse Zaken) zegt geen aanwijzingen te hebben dat personeel van zijn ministerie betrokken is bij de verdwijning. Hij denkt dat een georganiseerde bende het op de stickers gemunt heeft.

Eerder werd bekend dat 300 stickers uit de ambassade in Kuala Lumpur (Maleisië) waren gestolen. Het visum van 55 personen die in het bezit zijn van een gestolen visum en zich nog in Thailand bevinden, is ongeldig verklaard; 14 van hen zijn inmiddels aangehouden. Enkelen zijn aangehouden toen ze de vorige maand via de provincie Mukdahan Thailand wilden verlaten. Ze verklaarden Thailand vanuit Maleisië te zijn binnengekomen.

In dit geval verdenkt Immigratie personeelsleden ervan betrokken te zijn bij de diefstal. Stafleden van de ambassade in Kuala Lumpur, die een hand hebben gehad in de diefstal, kunnen disciplinaire straffen verwachten. Een onderzoekscommissie probeert de boosdoeners te achterhalen.

Minister Surapong zegt dat hij in gesprek is over een nieuwe vorm om visa te verlenen. De stickers zouden ter plaatse geprint kunnen worden en ze zouden dan ook de foto van de aanvrager moeten bevatten. De Thaise ambassades en consulaten-generaal in andere landen is door het ministerie gevraagd hun visumverstrekking op malversaties te controleren.

De politie heeft in Bangkok een man aangehouden, die in het bezit was van 43 nagemaakte paspoorten en 75 visumstickers. Hij zegt de paspoorten voor 2.000 baht en de stickers voor 1.000 baht te hebben verkocht. Nadere details geeft het bericht niet.

(Bron: Bangkok Post, 27 augustus 2013)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website