Busstation Mor Chit gaat niet verhuizen naar Rangsit in Pathum Thani. De verhuizing zou 2 miljard baht kosten en dat kunnen de Thaise Spoorwegen (SRT), eigenaar van de grond, niet betalen.

President Amnat van Transport Co Ltd, het overheidsbedrijf dat het interprovinciaal busvervoer verzorgt, heeft dat gisteren bekend gemaakt. Het verhuisplan is door minister Ormsin van Transport afgeblazen vanwege de gevolgen voor passagiers en de potentiële kosten.

Tourbussen en minivans blijven vertrekken van Mor Chit, maar het gebied dat de busmaatschappij in gebruik heeft wordt door de SRT verkleind van 75 naar 50 rai.

De ambitieuze plannen van de SRT voor het gebied rond Mor Chit blijven wel bestaan. Zo moet er een nieuw centraal station komen voor toekomstige lijnen en het gebied gaat dienen als knooppunt voor Asean. Ook wordt een nieuwe terminal gebouwd voor interprovinciale bussen. Tegenover de Chatuchak markt komen bushaltes voor minivans.

De kosten voor deze plannen worden geschat op 2 miljard baht.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Verhuizing busstation Mor Chit gaat niet door”

 1. Ger zegt op

  Hulde voor minister Ormsin van Transport.

  Voordat je plannen maakt lijkt me toch dat je kijkt wie er van de busterminal gebruik maken, de eindgebruikers dus en dat zijn de passagiers. Eindelijk ziet men in dat het slecht zou zijn als je vanuit het noorden/noordoosten aankomt of vertrekt vanuit Rangsit, 20 km noordelijker dan nu. Slecht omdat het de meeste passagiers op extra kosten jaagt en extra reistijd en overstaptijd vergt om daar naar een voor de meesten verafgelegen lokatie te moeten gaan.

 2. chelsea zegt op

  Nu de heer Prayut wegens overlast ? Victory Monument gesloten heeft voor alle minivans , dien je voor een aansluiting met de BTS met de minivan (vanuit Hua Hin in iedergeval ) naar Mor Chit te gaan
  Deze droppen je voor de hoofd ingang van dit busstation dat 2 km verwijderd is van het BTS station Mor Chit.
  En zoek het maar uit hoe je daar dan komt
  Lopen is geen optie , te ingewikkeld en met baggage ook te ver.
  Dan blijkt de enige oplossing het nemen van een motorbike taxi , die ( voor een gedeelte althans) tegen de rij richting in , je uiteindelijk brengt bij het BTS station.
  Ik heb dat deze week gedaan , op weg naar de ambassade in de stromende moesson met mijn spullen achterop in een hand en me met de andere hand vasthoudend aan een beugel in de slalom naar de BTS !!

  Waarom wordt er nooit eens door de gezaghebbers na gedacht over de nadelige gevolgen van hun nieuwe maatregelen en tevens dan voor een passende oplossing bedacht ?
  Het komt nog niet eens in hun hoofd op .

  O,o, wat zijn we toch klantvriendelijk hier in dit land.

  • ergens in thailand zegt op

   als je terug komt van een plaats zoals Hua Hin na Mo Chit dan kun je de lijndienst pakken kost 6 bath (geen arcio, kost 11 bath wel airco) is heel makkelijk te vinden op Mo Chit lijn 509 of 71 dacht ik er staan borden voor de bussen alleen wel vragen of hij stopt bij BTS Mo Chit want ik heb het al gehad dat hij niet stopte daar terwijl ik in de goeie lijnbus zat dacht ik . Dan uitstappen BTS Mo Chit en kaartje kopen waar je na toe gaat. Alles gaat gemakkelijk alleen niet met 3, 4 koffers dan pak je een taxi na bestemming in Bangkok.
   Succes ermee de volgende keer.

   Pekasu

 3. RichardJ zegt op

  Ja, daar mogen we blij om zijn dat dit niet doorgaat!

  Nu de minibussen niet meer naar/van het Victory Monument mogen vertrekken, zijn de passagiers massaal op extra-kosten en reistijd gejaagd als ze de binnenstad in moeten (de gratis pendelbussen zijn geen redelijk alternatief want van het type stadsbussen zonder AC).
  Bijvoorbeeld van de busterminal Mor Chit naar de BTS neem je beter een taxi: kosten 50-70 baht.
  (by-the-way: het is nu muisstil rond het VM. De bedrijven hebben een omzetdaling van meer dan 50%. De stoepen zijn leeg; alle straatverkopers zijn vertrokken).

  De bestuurders zijn kennelijk vergeten dat het hier om openbaar vervoer gaat. Verkeersmaatregelen om de drukte in de binnnenstad te beperken zou men beter op de prive-auto moeten richten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website