Uitbraak van hondsdolheid in Hua Hin

Iedereen in de omgeving van het strand van Hua Hin moet oppassen voor een zwerfhond met rabiës. Inmiddels hebben al 15 mensen in het Hua Hin hospital, die door honden zijn gebeten, een rabiësvaccin gekregen. 

De autoriteiten hebben aangekondigd dat het gebied van de Kraikungwol Palace tot Khao Phithak een maand lang gecontroleerd gaat worden.

De besmetting met rabiës kwam aan het licht toen een dode hond in quarantaine werd onderzocht en uit een laboratoriumtest bleek dat het dier besmet was.

Ambtenaren hebben daarnaast 18 honden en katten gevaccineerd die door de zieke hond zijn aangevallen.

Bron: The Nation

No votes yet.

18 gedachten over “Uitbraak van hondsdolheid in Hua Hin

 1. Ik blijf erbij, het enig middel dat helpt bij die zwerfhonden is afschieten sorry maar waar.
  Nu krijgen 18 honden een inenting. wat een lachertje, er zijn mischien wel meer honden dan mensen in Thailand.

   • Daarom dat “Butcher” dan waarschijnlijk ook niet op de lijst van verboden beroepen voor buitenlanders staat 😉

   • haha en de varkens en kippen en vissen gaan uit zichzelf dood?

  • Afschieten? Wat denk je van sterilisatieprojecten? Lijkt me een logische stap

 2. Kan je dan als honden jager een werkvergunning krijgen
  omdat dat werk is wat een Thai niet kan doen ?

 3. Ik stel me ter beschikking tegen betaling natuurlijk.
  Heb hier al diversen malen aanschouwd wat die krengen aanrichten

 4. Zoals altijd krijgen natuurlijk de honden de schuld van het probleem. Maar het werkelijke probleem is de Thai zelf, die een puppy kopen op de markt omdat die zo schattig is, maar als het beest groot is geworden wordt ie de straat op geschopt. Dan kan je wel honden gaan afschieten maar het blijft dweilen met de kraan open.

  • Hoe weten die ambtenaren nu dat juist die 18 gevaccineerde honden en katten door de hond met rabiës zijn gebeten? Kunnen er net zo goed (of beter gezegd slecht) 30, 40 of meer honden en katten geweest zijn. Blijft inderdaad dweilen met de kraan open. Alle pups verplicht inenten tegen rabiës zal geen realiteit zijn. Beesten met rabiës moeten vanzelfsprekend geëuthanaseerd worden. Denk daarbij niet aan afschieten maar aan een humanere methode. En voor die 15 mensen die een rabiësvaccinatie hebben gekregen is de kous daarmee niet af. Hercontrole op besmetting en eventuele behandeling is een dure aangelegenheid. Natuurlijk horen ook gezonde zwerfhonden zeker niet op een openbaar en druk strand thuis. Eén maand controle? Een lachertje, permanente maatregelen zijn met name op een strand dat door veel toeristen bezocht wordt, beslist vereist!

 5. Ken in Nederland anders diverse boeddhistische Thai die in een kippenslagerij werken.
  Bij ons in de buurt (Klong Sam Wa /BKK) is ook een slagerij die zelf varkens slacht .

  • Ja, Thai zijn net mensen. Ze mogen ook niet roken en drinken of zich aan seksuele uitspattingen te buiten laten gaan volgens het Boeddhisme. Het is natuurlijk niet anders dan overal in de wereld waar iedereen (met een geloof of zonder) maar wat aan klooit. Een katholieke priester mag volgens zijn geloof ook geen misdienaartjes misbruiken en toch gebeurt het.

   • Men mag ook geen dieren kwellen en mishandelen maar daar praktiseren veel Thai bij die olifanten, tijgers en krokodillen toch geheel anders over. Ach, inderdaad boeddhisten zijn net mensen.

 6. Grappig nog niet eens zo lang geleden had ik op een Nederlandstalig Thailand-forum kritiek op die vele zwerfhonden in Thailand want vond ze goor en stinken niet meer dan dat, prompt werd ik uitgemaakt daar voor dierenbeul terwijl ik de woorden doodmaken of afschieten niet eens in mijn mond nam.
  Kennelijk toch een en ander veranderd.

 7. Ik sluit mij aan bij Khun Peter…
  De ENIGE OPLOSSING = MENTALITEITSWIJZIGING BIJ MENSEN ZELF!
  Sommigen hun reacties hier zijn allesbehalve en getuigen van dierenhaat!

 8. Het verbaasd mij niets met al die zwerfhonden. Waarom worden al die honden niet gevangen en gesteriliseerd en gecastreerd zodat er niet zoveel honden elk jaar weer geboren worden en dan gelijk inenten tegen rabiës. Wij constateren elk jaar weer dat er nog meer honden zijn dan het jaar daarvoor. Wij zijn ook een keer door een roedel honden bedreigd, want zo voelde het. Het is dat mijn man hard is gaan schreeuwen naar ze waardoor deze de poten namen maar het was erg beangstigend. Hebben ook nooit meer die straat genomen.

 9. ‘Uitbraak’ van hondsdolheid is wellicht wat overdreven. Er is welgeteld sprake van één zieke hond.
  Tijdens het laatste grootschalige onderzoek onder zwerfhonden in en rond Bangkok, ik meen in 2012, is er ook één met rabiës besmette hond gerapporteerd. Van de 3741 die ze onderzocht hadden.

Reacties zijn gesloten.