De olieramp bij Koh Samet was wereldnieuws. Zeker zo opmerkelijk was de snelheid waarmee de zee en de stranden weer als schoon konden worden bestempeld. Helaas is het water slechts schoon voor het oog. Een waarschuwing voor toeristen is op zijn plaats, zo schrijft Richard Barrow op zijn blog Thai Travel News.

‘Ga niet zwemmen in Phrao Bay op Koh Samet’

Ga niet zwemmen in Phrao Bay op Koh Samet, want het water bevat een hoge concentratie uiterst giften stoffen. De directeur-generaal van de Pollution Control Department heef na een aanleiding van recente testen opgeroepen om niet te gaan zwemmen in de zee. Uit de vierde steekproef is gebleken dat het water gevaarlijk is voor mens en dier door de aanwezigheid van giftige chemicaliën. De gevaarlijke stoffen die aangetroffen zijn:

  • arseen
  • cadmium
  • kwik
  • polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s)
  • petroleum koolwaterstoffen (TPH)

Het Pollution Control Department zal tot oktober twee keer per week het water testen op giftige stoffen.

De situatie aan de oostkust van Koh Samet is een stuk beter. Hier is het wel veilig om de stranden te bezoeken en om te zwemmen in de zee.

The New York Times heeft vrijdag een artikel geschreven over de dubieuze rol van Thaise ambtenaren die bewust de feiten verdraaien om de olieramp te bagatelliseren: Thai Officials Play Down Effects of Oil Spill

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website