Thaise luchthavens gaan inkomende reizigers screenen op gezondheidsprofielen

Sergei Sokolnikov / Shutterstock.com

De luchthavenautoriteit van Thailand (AoT) laat weten dat men het Advance Passenger Processing System (APPS) gaat gebruiken om vaccinatiegegevens van inkomende vliegtuigpassagiers, vóór hun aankomst te controleren, aangezien het land vanaf volgende maand opnieuw massaal toeristen gaat ontvangen.

AoT-president Nitinai Sirismatthakarn zegt dat met APPS, douaneambtenaren, luchthaven-en luchtvaartpersoneel en de immigratiepolitie, de profielen van passagiers uit hun land van herkomst kunnen inzien. Ze kunnen controleren of passagiers op een blacklist staan of een verbod hebben om hun land te verlaten.

Met het systeem hoeven de Thaise autoriteiten geen gezondheidscreening van internationale aankomsten meer uit te voeren. De AoT verwacht druk passagiersverkeer op de zes luchthavens nu vijf bestemmingen in Thailand hun deuren openen voor toeristen. Volgens de AoT voldoet de APPS aan de wereldwijde normen om zo de echtheid van vaccinatiecertificaten te verifiëren. Autoriteiten delen de passagiersinformatie zodat passagiers, met het juiste profiel, sneller door de immigratiecontroles kunnen.

Bron: NNT

Rating: 4.33/5. From 6 votes.

3 gedachten over “Thaise luchthavens gaan inkomende reizigers screenen op gezondheidsprofielen

  1. “opnieuw massaal” ?????

    Dat massaal kunnen ze wel vergeten. Emirates heeft deze week de A380 van de route Dubai – Bangkok gehaald en vervangen door de kleinere B777. Scheelt toch 100 passagiers per vlucht, 2x per dag. Dat doet Emirates niet omdat ze drukte verwachten..

  2. Informatie over Covidvaccinatie en -teststatus (eventueel andere besmettelijke aandoeningen) toevoegen aan de passagiersinformatie die nu al in het info pakket (Passenger Information System) zit zou internationaal reizen geweldig kunnen faciliteren.

    Het zou het eindeloos geneuzel over bilaterale erkenning van vaccinatiedocumenten en dito apps in één klap de wereld uit helpen. Consensus in alle landen over de toelaatbaarheid van volledig gevaccineerde en negatief geteste reizigers moet dan wel de standaard worden.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Advance_Passenger_Information_System

Reacties zijn gesloten.