Ongeveer een jaar geleden meldde kapitein Rangsan Charoenkart (34) zich bij de politie van Chiang Mai en stelde zich voor als liaison-officier van het Thaise leger. Niets ongewoons want sinds het leger de macht greep in de staatsgreep van mei 2014, werden militairen regelmatig ingezet om als ordehandhavers de politie te assisteren.

Zo ook deze Cpt. Rangsan die volop meedeed aan onderzoek naar overtredingen in de sfeer van verdovende middelen en zelfs wapens hanteerde bij enkele invallen. Hij liep met patrouilles mee en kwam zodoende ook veel van lokale ambtenaren te weten.

Maar Rangsan was helemaal geen legerofficier bleek na een maand of acht. Het kwam aan het licht toen “collega’s” gingen twijfelen omdat de man vanwege zijn lengte nooit een legerofficier kon zijn. Hij kwam, staande naaste zijn Fiat Fit, nauwelijks boven het dak uit. Men vond dat verdacht en toen er werd geïnformeerd bij andere legerofficieren in de omgeving, bleek dat niemand hem kende. Rangsam dacht de perfecte vermomming te hebben maar werd verraden door korte gestalte.

Politie luitenant-kolonel Yutthakan Metha van het Mae Rim Police Station zei, dat Rangsan zich perfect gedroeg als legerofficier. “Zijn stijl en manier van praten waren zeer overtuigend,” zei Yutthakan.

Zich voordoen als een militair is een misdrijf in Thailand, zodat hij na de ontmaskering onmiddellijk werd gearresteerd. Hij bekende en werd al snel op borgtocht vrijgelaten.

De ontdekking van zijn vermomming leek Rangsan echter niet te ontmoedigen. Hij bleef het uniform dragen en eerder deze week werd hij opnieuw gearresteerd. Dit keer vonden ze ook 16 meth tabletten in zijn tas, zodat hij beschuldigd werd voor het bezit van drugs met de intentie om die te verkopen. Volgens de politie heeft Rangsan een volledige bekentenis afgelegd. “De verdachte misleidde lokale bewoners en drugscliënten door zich als legerofficier voor te doen. Hij dreigde dan met arrestatie als er geen zaken met hem werden gedaan”.

Zijn spel is uit en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Bron: website Khao Sad English

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thaise legerofficier blijkt een ordinaire drugsdealer te zijn”

 1. e zegt op

  Wie verbaasd is door dit artikel kent de ‘ andere ‘ kant van Thailand niet .
  Het is hier nog veel gekker. Maar op het moment moet je een beetje voorzichtig
  zijn om hier het een en ander over te vertellen . Helaas pinda kaas .
  Maar dat zij het hier hebben uitgevonden staat voor mij wel vast .

 2. teun zegt op

  Ik vraag me dan af – als ik dit lees – wie er hier (in)competent is. Je krijgt een “leger-officier” op je dak als politie en dat verifieer niet even? Check, check, dubbel check! Maar ja dat is toch wat moeilijk……..

  Zou de poltie-functionaris, die deze drugsbaas heeft binnengelaten er nog wat van horen??????


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website